Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Locuitorii a şase sate din raionul Orhei vor beneficia de servicii medicale calitative
Dacă pentru majoritatea localităților din raionul Ungheni apa începe să devină un lux, atunci pentru cei din Năpădeni s-ar părea că lucrurile se îndreaptă pe un făgaș al normalității.
25.06.2018      unghiul.com   
O inițiativă rurală a UE sprijinită de PNUD Moldova în Găgăuzia
Teatrul Eugen Ionescu din Chișinău a găzduit o conferință de prezentare a rezultatelor inițiativei de dezvoltare rurală a UE numită generic LEADER
25.06.2018      www.europalibera.org   
     
Un post de pompieri voluntari – deschis la Anenii Noi (foto)
În localitatea Speia, raionul Anenii Noi, a fost inaugurat un nou post de salvatori și pompieri voluntari.
25.06.2018      provincial.md   
Autorități publice locale din nordul Moldovei au participat la un seminar despre dezvoltarea economică locală și promovarea investițiilor
Autorități publice locale din nordul Moldovei au participat miercuri, 20 iunie a.c., la un seminar despre dezvoltarea economică locală a Regiunii Nord și promovarea investițiilor.
23.06.2018      adrnord.md   
     
Locuitorii satului Băhrinești, Florești conectați la un nou sistem de apeduct
Circa 500 de gospodării din satul Băhrinești, raionul Florești, vor avea apă potabilă la robinet, grație noului sistem de apeduct cu lungimea de 23,3 km.
15.06.2018      ipn.md   
Patru proiecte inter-comunitare, vor fi finanțate în cadrul proiectului MiDL. Beneficiari - peste 60.000 de cetățeni
Autoritățile locale și migranții plecați din 13 localități își unesc eforturile pentru a realiza patru proiecte inter-comunitare inovative.
11.06.2018      bani.md   
     
ADR Centru a finalizat un proiect regional în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare finanțat de Guvernul Slovaciei
La data de 5 iunie 2018, în incinta Consiliului raional Ialoveni a avut loc conferința finală în cadrul proiectului „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar - Acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătățire a sănătății publice și administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru).
08.06.2018      adrcentru.md   
Construcția unei porțiuni de apeduct magistral pentru localitatea Bardar a fost finalizată în cadrul unui proiect regional implementat de ADR Centru
La data de 4 iunie 2018, a fost întreprinsă o vizită de inspectare finală a unor obiective construite în cadrul proiectului regional „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar - Acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătățire a sănătății publice și administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă”.
07.06.2018      adrcentru.md   
     
GEF SGP anunță concurs al conceptelor de proiect pentru granturi strategice
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF) invită ONG-urile şi OSC-urile să prezinte concepte de proiect pentru granturi strategice în următoarele domenii de interes ale programului: Conservarea peisajului terestru la nivel de comunitate; Agroecologie inovativă inteligentă din punct de vedere al climei.
05.06.2018      adrsud.md   
VESTE BUNĂ: Germania va oferi 16,5 mln de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii de apă în Moldova
Guvernul Germaniei va oferi 16,5 milioane de euro, sub formă de grant, pentru realizarea unui proiect de îmbunătăţire a infrastructurii de apă în zona de centru a Republici Moldova. În acest sens, în anul 2019, vor începe lucrările de construcţie a apeductului magistral Chişinău – Străşeni – Călăraşi.
05.06.2018      24h.m   
     
Înregistrarea obligațiunilor emise de autoritățile administrației publice locale. CNPF a aprobat o nouă instrucțiune
Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a aprobat o nouă Instrucțiune privind modul de înregistrare a obligațiunilor emise de autoritățile administrației publice locale.
05.06.2018      www.bizlaw.md   
Un drum modern pentru locuitorii satului Tomai
Locuitorii satului Tomai din UTA Găgăuzia au parte de o stradă reabilitată după o tehnologie inedită pentru satele din Moldova.
05.06.2018      provincial.md   
     
Grădinița și liceul din Advarma, renovate cu sprijinul Uniunii Europene
În satul Avdarma din raionul Comrat, a fost inaugurată grădinița și liceul din localitate.
05.06.2018      provincial.md   
La Japca, Florești, au demarat lucrările de construcţie a sistemului de aprovizionare cu apă
Locuitorii din comuna Japca, raionul Floreşti, vor avea acces la apă potabilă, după ce ieri în localitate au fost lansate lucrările de construcţie a sistemului de apeduct, transmite MOLDPRES.
02.06.2018      www.moldpres.md   
     
Satul Cărpineni: implicarea localnicilor poate rezolva multe probleme
Mentalitatea sovietică îi împiedică pe oameni să decidă ei singuri cum să le fie viaţa fără să rămână la mâna autorităților centrale.
30.06.2017      www.europalibera.org   
Înainte și după! E incredibil cât de mult s-a schimbat o stradă din mun. Cahul! (foto)
Primăria municipiului Cahul a publicat mai multe imagini comparative de la lucrările realizate, recent, pe un sector al străzii 31 august.
30.06.2017      provincial.md   
     
15 localități rurale din raionul Soroca vor fi aprovizionate cu apă potabilă
Părțile implicate în procesul de realizare a proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă locuitorilor a 15 sate din raionul Soroca”, implementat de ADR Nord, s-au reunit în incinta Primăriei comunei Parcani, raionul Soroca, unde au participat la o ședință de coordonare a lucrărilor de construcție-montaj a apeductului, ce urmează a fi executate de SRL „Uralis”, potrivit unui comunicat de presă.
30.06.2017      provincial.md   
13 primari din nordul ţării au învăţat cum să-şi dezvolte localităţile
Bunele practici ale primăriei satului Colibaşi, raionul Cahul, le sunt împărtăşite aleşilor locali din câteva raioane din nordul republicii. În ajun localitatea a fost vizitată de 13 primari, care au venit cu intenţia de a prelua experienţele pozitive de mobilizare comunitară ale autorităţii publice locale, relatează Radio Moldova Actualităţi.
30.06.2017      trm.md   
     
4000 de locuitori din Scoreni beneficiază de iluminat stradal
Cei aproximativ 4000 de locuitori din Scoreni, raionul Strășeni, vor beneficia de iluminat stradal, datorită implicării sătenilor și migranților în dezvoltarea locală.
28.06.2017      provincial.md   
Valorificarea resurselor locale în Găgăuzia și Taraclia – discutată pe larg de autoritățile centrale și locale
În perioada 20-23 iunie2017, s-a desfășurat evenimentul „Business Week în Găgăuzia și Taraclia 2017“ organizat de autoritățile raionului Taraclia și UTA Găgăuzia, cu sprijinul din partea Uniunii Europene, în cadrul programului „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia” (SARD), implementat de PNUD, potrivit unui comunicat de presă.
24.06.2017      oficial.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 »»