Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
4000 de locuitori din Scoreni beneficiază de iluminat stradal
Cei aproximativ 4000 de locuitori din Scoreni, raionul Strășeni, vor beneficia de iluminat stradal, datorită implicării sătenilor și migranților în dezvoltarea locală.
28.06.2017      provincial.md   
La Puhoi a demarat proiectul de iluminare stradală! Primarul: „Vor fi iluminate circa 75% din străzi”
Proiectul de construcție a rețelelor de iluminare stradală în satul Puhoi – circa 13 km de străzi, a demarat ieri. Despre aceasta a anunțat primarul localității – Petru Frunze.
22.06.2017      provincial.md   
     
Tinerii din Telenești în dialog cu reprezentanții Autorităților Locale
În data de 21 iunie, a avut loc o ședință comună a tinerilor membri ai Clubului de Dezbateri din Telenești și a reprezentaților autorităților locale. Evenimentul este parte a celei de a doua ediții din cadrul proiectului ”Dezbateri pentru Dezvoltare” organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în cadrul Programului MATRA.
22.06.2017      www.primariatelenesti.md   
Comuna-fenomen a României. Arată ca în Occident, dar se află în epicentrul sărăciei!
Comuna Pădureni, din județul Vaslui, arată ca o adevărată localitate europeană. Comuna are camping, piscină, teatru de vară, sală de spectacole, loc pentru echitaţie, teren de sport cu tribună şi nocturnă, un parc frumos amenajat cu foișoare și terase.
22.06.2017      greatnews.ro   
     
La Călărași a fost deschis un nou Incubator de Afaceri
La Călărași a fost deschis un nou Incubator de Afaceri,fiind cel de-al IX-a Incubator de Afaceri, construit cu susținerea Uniunii Europene. Acesta va găzdui inițial circa 26 de companii, dintre care o parte din ele vor fi specializate în confecționarea hainelor pentru copii, textile, confecții din metal forjat, iar 10 companii în prestarea serviciilor de consultanță în afaceri, desing și tipar, deservire socială.
21.06.2017      www.moldova.org   
Primăria întreabă chișinăuenii pe ce traseu să meargă troleibuzele cu baterii: Sunt propuse TREI variante
Troleibuzele cu mers autonom, care se vor deplasa cu ajutorul unor baterii reîncărcabile, ar putea fi lansate în curând pe străzile capitalei.
14.06.2017      www.ziarulnational.md   
     
În satul Duruitoarea Veche a fost inaugurat un complex muzeistic
Istoria renaşte în satul Duruitoarea Veche din raionul Rîşcani. Acolo a fost inaugurat un complex muzeistic, care include grota şi defileul din localitate.
14.06.2017      noi.md   
Zi deosebită! Raionul Sîngerei a semnat un acord de cooperare cu Regiunea Dobele, Letonia
La etapa actuală, administrația publică raională își orientează eforturile spre atragerea investițiilor, spre implementarea lor în domeniile prioritare ale economiei raionului, care să accelereze ritmul de dezvoltare socio-economică.
14.06.2017     
     
Forever primar – Oameni si kilometri
Au venit la cârma satelor încă în perioada de înfiripare a independenței Republicii Moldova. Au fost martorii perindării la putere a patru președinți, a opt legislaturi și a 17 guverne.
14.06.2017      oamenisikilometri.md   
Statul va investi 7 miliarde de lei în dezvoltarea regională
Peste 7 miliarde de lei vor fi investiți în realizarea Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei naționale de dezvoltare regională pentru anii 2016-2020, transmite IPN.
12.06.2017      www.evzmd.md   
     
Renaşterea caselor de cultură. O sală din Ungheni, reparată cu suportul unui grant polonez şi al autorităţilor raionale
Fiecare a treia casă de cultură din ţara noastră necesită reparație capitală, iar fiecare a şasea se află în stare avariată. Sunt datele prezentate de către Ministerul Culturii.
11.06.2017      www.canal2.md   
Lucrările gazoductului Ungheni-Chişinău, declarate de interes naţional
Lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău au fost declarate de interes naţional, potrivit unui proiect adoptat la data de 9 iunie de Parlamentul Republicii Moldova în lectură finală.
10.06.2017      tvrmoldova.md   
     
Grădinița „Curcubeu”, renovată pe bani românești – inaugurată la Ratuș
Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, și directorul executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), Mircea Eșanu, au participat miercuri, 7 iunie 2017, la evenimentul de inaugurare a Grădiniței Curcubeu, din satul Ratuș, comuna Drăsliceni, raionul Criuleni. De asemenea, la eveniment a participat primarul localității, Petru Buza, precum și președintele Raionului Criuleni, Veaceaslav Burlac.
08.06.2017      provincial.md   
În premieră, patru raioane au preluat în gestiune drumuri de importanță locală
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a informat că, în premieră pentru Republica Moldova, patru raioane au preluat în gestiune drumuri de importanță locală. Este vorba despre raioanele Telenești, Rezina, Edineț și Florești care au primit în gestiune 476 km de drumuri locale.
06.06.2017      www.moldova.org   
     
Satul unde se gătesc cele mai gustoase plăcinte, în fiecare an de Duminica Mare
Festivalul Naţional „La Vatra Plăcintelor” este un eveniment ce reuneşte tradiţii, arte şi realităţi culturale din Republica Moldova. Anul acesta evenimentul a ajuns la ediţia a VI-a. În fiecare an, de Duminica Mare, sărbătoarea religioasă, în satul Cigârleni din raionul Ialoveni se adună oameni de oriunde, interpreți și instrumentiști pentru a savura cele mai deosebite tradiții culinare și folclorice.
06.06.2017      ea.md   
O trecere pietonală din Cluj a fost transformată într-o adevărată operă de artă
O tânără din Cluj-Napoca, absolventă de arte textile, a propus, în cadrul unui concurs de înfrumuseţare a oraşului, concurs numit Oraşul Vizibil, o idee care atrage atenţia: în locul benzilor de la trecerile de pietoni ea propune amplasarea unor imagini care redau imaginea ştergarelor tradiţionale din Transilvania.
30.06.2016      yupi.md   
     
50 de lucruri despre Islanda. Lucruri ce par uimitoare în viziunea unui moldovean
Islanda, “țara gheții și a focului”, este țara contrastelor uluitoare și a frumuseții incredibile, creată de forțele naturii și locuită de un popor pașnic și civilizat. Iar capitala Reykjavik este cea mai nordică din lume și în același timp cea mai curată.
30.06.2016      yupi.md   
MILIOANE DE LEI de la europeni pentru construcția unui pod rutier la Hârbovăț
2.5 milioane de lei sunt investite de Uniunea Europeană în satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, pentru construcția unui pod rutier și asfaltarea unei porțiuni de drum de jumătate de kilometru.
30.06.2016      adevarul.pro   
     
Conferința de finalizare a proiectului „Dezvoltarea capacităţilor oraşelor privind planificarea urbană integrată în context regional”
Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, Moldova, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Slovacia, au organizat conferinţa de totalizare a proiectului „Dezvoltarea capacităţilor oraşelor privind planificarea urbană integrată în context regional".
28.06.2016      www.adrcentru.md   
La Varnița a fost inaugurat un complex sportiv. Bugetul proiectului – 150 000 euro!
La Varnița a fost inaugurat astăzi Complexul de Servicii Educaționale și Sport din localitate.Proiectul de renovare a obiectelor educaţional-sportive din Varniţa a fost realizat cu susţinerea Uniunii Europene, pentru consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru şi a fost implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.
27.06.2016      provincial.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 »»