Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Oraşul din România cu senzori în carosabil pentru găsirea locurilor de parcare
Primăria Cluj-Napoca va amplasa senzori în carosabil pentru identificarea locurilor libere de parcare la sol din oraş. Informaţiile vor putea fi accesate de şoferi prin intermediul unei aplicaţii pentru calculator sau telefon mobil.
30.05.2017      unimedia.info   
Polonia pune umărul la dezvoltarea satelor, orașelor și zonelor urbane din Republica Moldova
În cadrul apelului de propuneri de proiecte lansat de „Fondul de Granturi Mici” (FGM) 2017 – ediția urbană, proiectul „Reabilitarea Pieței Horelor din municipiul Cahul, obiectiv turistic și de promovare a tradițiilor în zona de Sud a țării”, împreună cu alte trei proiecte din regiunile nord și centru ale Republicii Moldova, a fost selectat pentru co-finanțare, potrivit unui comunicat de presă.
30.05.2017      provincial.md   
     
În premieră pentru Moldova, în acest an vor fi amenajate benzi rezonatoare
În premieră pentru ţara noastră, în acest an, pe drumurile naţionale vor fi amenajate benzi rezonatoare. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, rolul acestora este să avertizeze şoferii că depășesc zona carosabilului, marcată și destinată sensului de deplasare.
30.05.2017      stirilocale.md   
La Ștefan Vodă au început lucrările de construcție a unui drum ce asigură conexiunea dintre 7 sate
La Ștefan Vodă au demarat lucrările de construcție a drumului intercomunitar Feștelița – Marianca de Jos – Ștefan Vodă, ce va asigura conexiunea cu drumul național R30 Chișinău – Căușeni -frontiera cu Ucraina, precum și va facilita accesul către centrul raional pentru cetățenii din șapte localități ale raionului Ștefan Vodă.
30.05.2017      stirilocale.md   
     
Primarul Iașiului strânge semnături pentru autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş
Mihai Chirica, primarului Iașului, strânge semnături pentru a determina Guvernul să aloce fonduri pentru autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.
30.05.2017      /www.digi24.ro   
Un parc de poveste va apărea în Ungheni. Costurile proiectului se ridică la un milion de dolari
Un parc de poveste va apărea în Ungheni. Lucrările sunt în toi deja de două luni. Locuitoriii oraşului vor avea ocazia să se relaxeze la iarbă verde, în timp ce copiii se vor distra pe un teren de joacă imens. Costurile proiectului se ridică la un milion de dolari, scrie publika.md.
30.05.2017      www.publika.md   
     
Miracolul românesc fără precedent. Comuna cu 3.200 de oameni în care o casă se vinde cu cel puţin 30.000 de euro
Oameni pricepuţi, o administraţie dedicată interesului cetăţeanului şi o bună organizare, acestea au fost ingredientele succesului localităţii Ciugud, din judeţul Alba, care a reuşit în 15 ani să devină un model de dezvoltare a zonelor rurale din România.Comuna Ciugud se
28.05.2017     
UE oferă 13 milioane de euro pentru șase proiecte la nordul Moldovei
ADR Nord va implementa în Regiunea de dezvoltare Nord șase proiecte cu finanțare de la Uniunea Europeană, oferită prin intermediul proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
18.05.2017      hotnews.md   
     
Cea mai mare bază de date despre administraţie publicată vreodată pe Internet, lansată de tânărul dat afară de Guvernul Grindeanu
Cristian Botan spune că este vorba despre prima platformă care geolocalizează peste 14.000 de instituţii publice, ajutând administraţia să devină eficientă, profesionistă şi lipsită de corupţie.
17.05.2017      adevarul.ro   
Reforma administrației locale din R Moldova între centralizare excesivă și schimbarea sistemului electoral
Congresul Autorităţilor Locale din Moldova, organizație ce reunește primari din majoritatea partidelor politice, se declară împotriva intenției autorităților de a reduce numărul de primării în cadrul preconizatei reforme administrative. Republica Moldova şi-a asumat în faţa partenerilor externi să reducă aparatul birocratic numeros şi ineficient, măsură ce include inclusiv reforma administrativ-teritorială.
16.05.2017      www.europalibera.org   
     
Concurs pentru selectarea localităţilor beneficiare ale Proiectului de Dezvoltare Locală și Migrație (MiDL)
MiDL lansează concursul pentru selectarea localităţilor beneficiare.
06.05.2017      sc.undp.md   
INTERVIU: „Banii publici trebuie utilizaţi strict în interesul comunităţii”
Despre investiții capitale preconizate, responsabilități asumate și avantaje pe care o Administrație publică locală trebuie să le ofere cetățenilor, într-un interviu cu Radu Chilaru, viceprimar al or. Ialoveni.
31.05.2016      oralocala.md   
     
La un pas de proiecte mărețe
Ce vor autoritățile locale să realizeze pe banii din Fondul Național de Dezvoltare Regională
30.05.2016      www.expresul.com   
Tot ce trebuie să știți despre noile modificări la Legea privind achizițiile publice
Agenția de Achiziții Publice anunță că ultimele modificări operate la Legea Achizițiilor Publice urmează să intre în vigoare în aceste zile. Modificările vizează 5 regulamente cu privire la activitatea grupurilor de lucru, achizițiile publice de valoare mică, achizițiile publice privind
30.05.2016      www.bizlaw.md   
     
Șapte sate din Republica Moldova vor obține finanțare externă pentru dezvoltare socio-economică
Șapte sate din Republica Moldova vor obține pentru prima oară finanțare externă pentru dezvoltarea unei Strategii de dezvoltare socio-economică a localității, în perioada 2016-2020. Despre aceasta anunță serviciul de presă al Ministerului Construcțiilor și Dezvoltării Regionale.
26.05.2016      oficial.md   
GEF SGP anunţă concurs pentru selectarea proiectelor în domeniul Dezvoltării Capacităţilor
Programul de Granturi Mici al Facilităţii Globale de Mediu invită ONGrile şi OSCrile pentru a veni cu propuneri de proiecte pe Dezvoltarea Capacităţilor.
26.05.2016      sgpmoldova.org   
     
Încă o grădiniţă renovată din banii oferiţi de Guvernul României
Înainte de a fi renovată, grădiniţa „Ghiocel” din localitatea Satul Nou, raionul Cimişlia, era într-o stare deplorabilă. Tavanul clădirii era deteriorat, iar pereţii erau strâmbi. Acum, instituţia preşcolară este de nerecunoscut. Acoperişul clădirii a fost renovat în totalitate, pereţii exteriori au fost termoizolaţi, iar grupele a fost dotate cu mobilier nou.
25.05.2016      trm.md   
Republica Moldova ar putea renunța la raioane
Documentul a fost consultat cu autoritățile locale, care au declarat că își doresc mai multă autonomie în luarea deciziilor și descentralizarea mai multor servicii.
25.05.2016      radiochisinau.md   
     
Cultul fîntînilor păstrat cu sfințenie la Romanovca
Cu siguranță, la Romanovca nu veți muri de sete. Este satul cu cele mai multe fîntîni din regiune: 108 la o populație de 597 de cetățeni.
25.05.2016      www.expresul.com   
Opinii: Primarii din opoziţie sunt hărţuiţi să adere la partidele de la guvernare
Administraţia publică locală se confruntă cu tot mai multe probleme, iar în scurt timp, primăriile nu vor dispune de bani pentru a-şi onora plăţile salariale faţă de angajaţi. Totul se întâmplă din cauza politizării din partea guvernării, care împart bani doar primarilor care fac parte din formaţiunile de la guvernare. Opiniile aparţin invitaţilor emisiunii ”Politica” de la TV7.
25.05.2016      tv7.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 »»