Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Autoritățile locale vor putea să instaleze sisteme de monitorizare a traficului. Ce modificări sunt propuse în Regulament
Autoritățile locale vor putea participa la dezvoltarea și crearea rețelei de posturi statice sau unităților mobile de supraveghere a traficului rutier conectate la Sistemul automatizat de supraveghere a circulaţiei rutiere ”Controlul traficului”.
22.05.2018      www.bizlaw.md   
Apă potabilă de calitate pentru 500 de gospodării din s. Bahrînești
În curînd 500 de gospodării din s. Bahrînești vor avea acces la apă potabilă de calitate gratie proiectului “Apă pentru viață în regiunea de Nord” în parteneriat cu SA” Servicii Comunale Florești”.
22.05.2018      ziarulnostru.info   
     
Grădinița din Milești renovată din banii României
Încă 25 de copii vor merge la grădinița din Milești. Și aceasta, pentru că instituția a beneficiat de lucrări de reparație în valoare de peste jumătate de million, bani oferiți de Guvernul României.
21.05.2018      www.expresul.md   
Topul celor mai verzi oraşe din Republica Moldova
În Republica Moldova suprafaţa medie a spaţiilor verzi ce revine în medie unui locuitor este de 50,8 m2. Cel mai bine clasat oraş este Vadul lui Vodă, unde unui locuitor îi revine – 1007,5 de metri pătraţi. Cel mai defavorizat oraş la acest capitol este Otaci unde nu sunt spaţii verzi.
14.05.2018      tvrmoldova.md   
     
Mai mulți locuitori din Căuşeni vor fi conectaţi la sistemul central de canalizare
Aproape 2.000 de locuitori din oraşul Căuşeni urmează să fie conectaţi la sistemul central de canalizare.
14.05.2018      noi.md   
Drum intercomunitar nou, care leagă satele Feștelița și Marianca de Jos din raionul Ștefan Vodă, construit în cadrul unui proiect de dezvoltare regională
3 mai 2018 - Un drum nou va face legătura între satele Feşteliţa şi Marianca de Jos din raionul Ştefan Vodă. Totodată, șoseaua va asigura şi conexiunea cu drumul naţional Chișinău - Căușeni, facilitând accesul direct al cetățenilor din zonă spre centrul raional și punctul de trecere a frontierei cu Ucraina, Palanca.
04.05.2018      adrsud.md   
     
Un nou post de salvatori și pompieri, lansat într-o localitate din raionul Rezina
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în comun cu autoritățile publice locale, a lansat un nou post de salvatori și pompieri în localitatea Cuizăuca, raionul Rezina.
04.05.2018      provincial.md   
Drumul de ocolire a municipiului Cahul – inaugurat (foto)
Strada Spirin din municipiul Cahul, care asigură conexiunea dintre drumurile naţionale R34 Hâncești-Leova-Cahul-Slobozia Mare, M3 Chişinău-Cimişlia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti-frontiera cu România şi R38 Vulcăneşti-Cahul-Taraclia, iar prin ele legătura dintre oraşele Cahul, Taraclia, Vulcăneşti şi multiple localități rurale ale acestor raioane, a fost inaugurată vineri, 27 aprilie.
02.05.2018      provincial.md   
     
Oraşul din România cu senzori în carosabil pentru găsirea locurilor de parcare
Primăria Cluj-Napoca va amplasa senzori în carosabil pentru identificarea locurilor libere de parcare la sol din oraş. Informaţiile vor putea fi accesate de şoferi prin intermediul unei aplicaţii pentru calculator sau telefon mobil.
30.05.2017      unimedia.info   
Polonia pune umărul la dezvoltarea satelor, orașelor și zonelor urbane din Republica Moldova
În cadrul apelului de propuneri de proiecte lansat de „Fondul de Granturi Mici” (FGM) 2017 – ediția urbană, proiectul „Reabilitarea Pieței Horelor din municipiul Cahul, obiectiv turistic și de promovare a tradițiilor în zona de Sud a țării”, împreună cu alte trei proiecte din regiunile nord și centru ale Republicii Moldova, a fost selectat pentru co-finanțare, potrivit unui comunicat de presă.
30.05.2017      provincial.md   
     
În premieră pentru Moldova, în acest an vor fi amenajate benzi rezonatoare
În premieră pentru ţara noastră, în acest an, pe drumurile naţionale vor fi amenajate benzi rezonatoare. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, rolul acestora este să avertizeze şoferii că depășesc zona carosabilului, marcată și destinată sensului de deplasare.
30.05.2017      stirilocale.md   
La Ștefan Vodă au început lucrările de construcție a unui drum ce asigură conexiunea dintre 7 sate
La Ștefan Vodă au demarat lucrările de construcție a drumului intercomunitar Feștelița – Marianca de Jos – Ștefan Vodă, ce va asigura conexiunea cu drumul național R30 Chișinău – Căușeni -frontiera cu Ucraina, precum și va facilita accesul către centrul raional pentru cetățenii din șapte localități ale raionului Ștefan Vodă.
30.05.2017      stirilocale.md   
     
Primarul Iașiului strânge semnături pentru autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş
Mihai Chirica, primarului Iașului, strânge semnături pentru a determina Guvernul să aloce fonduri pentru autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.
30.05.2017      /www.digi24.ro   
Un parc de poveste va apărea în Ungheni. Costurile proiectului se ridică la un milion de dolari
Un parc de poveste va apărea în Ungheni. Lucrările sunt în toi deja de două luni. Locuitoriii oraşului vor avea ocazia să se relaxeze la iarbă verde, în timp ce copiii se vor distra pe un teren de joacă imens. Costurile proiectului se ridică la un milion de dolari, scrie publika.md.
30.05.2017      www.publika.md   
     
Miracolul românesc fără precedent. Comuna cu 3.200 de oameni în care o casă se vinde cu cel puţin 30.000 de euro
Oameni pricepuţi, o administraţie dedicată interesului cetăţeanului şi o bună organizare, acestea au fost ingredientele succesului localităţii Ciugud, din judeţul Alba, care a reuşit în 15 ani să devină un model de dezvoltare a zonelor rurale din România.Comuna Ciugud se
28.05.2017     
UE oferă 13 milioane de euro pentru șase proiecte la nordul Moldovei
ADR Nord va implementa în Regiunea de dezvoltare Nord șase proiecte cu finanțare de la Uniunea Europeană, oferită prin intermediul proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
18.05.2017      hotnews.md   
     
Cea mai mare bază de date despre administraţie publicată vreodată pe Internet, lansată de tânărul dat afară de Guvernul Grindeanu
Cristian Botan spune că este vorba despre prima platformă care geolocalizează peste 14.000 de instituţii publice, ajutând administraţia să devină eficientă, profesionistă şi lipsită de corupţie.
17.05.2017      adevarul.ro   
Reforma administrației locale din R Moldova între centralizare excesivă și schimbarea sistemului electoral
Congresul Autorităţilor Locale din Moldova, organizație ce reunește primari din majoritatea partidelor politice, se declară împotriva intenției autorităților de a reduce numărul de primării în cadrul preconizatei reforme administrative. Republica Moldova şi-a asumat în faţa partenerilor externi să reducă aparatul birocratic numeros şi ineficient, măsură ce include inclusiv reforma administrativ-teritorială.
16.05.2017      www.europalibera.org   
     
Concurs pentru selectarea localităţilor beneficiare ale Proiectului de Dezvoltare Locală și Migrație (MiDL)
MiDL lansează concursul pentru selectarea localităţilor beneficiare.
06.05.2017      sc.undp.md   
INTERVIU: „Banii publici trebuie utilizaţi strict în interesul comunităţii”
Despre investiții capitale preconizate, responsabilități asumate și avantaje pe care o Administrație publică locală trebuie să le ofere cetățenilor, într-un interviu cu Radu Chilaru, viceprimar al or. Ialoveni.
31.05.2016      oralocala.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 »»