Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Șase orașe din Republica Moldova vor beneficia de circa 200 mii de euro
Guvernul Poloniei va oferi un grant de circa 200 mii de euro pentru realizarea, în șase orașe din țara noastră, a proiectelor pilot în domeniul revitalizării urbană, iar alte 8 orașe vor beneficia de asistență tehnică pentru a dezvolta proiecte investiționale în acest sens.
30.03.2018      provincial.md   
Programul „Dezvoltarea drumurilor locale”: în ce măsură este acoperit financiar?
Hotărârea de Guvern nr 225 din 12 martie 2018 pentru aprobarea Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2018 și a Programului de reparație periodică a drumurilor publice naționale (în limitele localităților), locale, comunale și a străzilor.
30.03.2018      www.expert-grup.org   
     
Iată unde puteți aplica la proiecte comune în localități din România și R. Moldova. Se oferă zeci de milioane de euro
A fost dat startul pentru aplicarea la proiecte în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Solicitanți pot fi organizațiile constituite legal pe întreg teritoriul R. Moldova, iar din România, organizațiile din județele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați.
19.03.2018      elenarobu.md   
Oportunitate de dezvoltare pentru localitățile din Moldova: FISM și Banca germană KfW alocă alte două milioane de euro pentru infrastructură socială
Veste bună pentru comunitățile urbane și rurale din Moldova. În cadrul unui eveniment public, a fost anunţată extinderea Programului „Infrastructură Socială şi Eficienţă Energetică”, implementat în Moldova de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM) şi banca germană de dezvoltare KfW.
19.03.2018      unimedia.info   
     
VIDEO. Dafina Gercheva: Fiecare societate trebuie să fie apreciată după modul în care tratează fetele și femeile
A lăsat pentru o clipă responsabilitățile și grijile de coordonatoare rezidentă a ONU și reprezentantă Permanentă PNUD în Moldova și a vorbit la o cafea despre sine și despre femei. Dafina Gercheva, care de trei ani are grijă de o
16.03.2018      agora.md   
Istoriile de succes – un instrument de promovare a activităţii, însuşit de angajaţii ANOFM
În perioada 13-14 martie 2018 s-a desfășurat seminarul de instruire cu tematica: „Scrierea istoriilor de succes și prezentarea acestora în mass-media”, organizat cu suportul Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală, implementat de PNUD.
16.03.2018      anofm.md   
     
Trotuare sigure la Ciuciulea
Situat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, satul Ciuciulea este amplasat printre văi și dealuri cu arbori seculari și câmpii. Deși este o localitate care poate fi admirată pentru locurile pitoreşti, așezarea geografică a satului creează și dificultăți. Din
16.03.2018      guvern24.md   
În raionul Cahul vor fi reparați peste 32 km de drumuri
Aproximativ 53 de milioane de lei vor fi alocați anul acesta din Fondul Rutier pentru reabilitarea drumurilor din raionul Cahul.
15.03.2018      www.ziuadeazi.md   
     
Zece localități din Republica Moldova au devenit partenere ale Centrului CONTACT într-un proiect orientat spre sporirea transparenței și accesului la informație în autoritățile publice locale
Zece localități din Republica Moldova au devenit partenere ale Centrului CONTACT într-un proiect orientat spre sporirea transparenței și accesului la informație în autoritățile publice locale. Și anume, Drochia, Glodeni, Dubăsarii Vechi, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Chetrosu, Ialoveni, Gura Bîcului, Leova, Copceac.
13.03.2018      www.comunicate.md   
A fost semnat contractul de finanțare în cadrul proiectului „Centrul regional de afaceri și dezvoltare comunitară în raioanele Strășeni, Călărași și Hîncești”
La Lozova urmează a fi construit un Centru regional de afaceri și dezvoltare comunitară. Contractul de finanțare a acestui proiect fost semnat în incinta primăriei Lozova de către reprezentanții ADR Centru și aplicantul proiectului. Prin semnarea acestui document părțile s-au
12.03.2018      www.comunicate.md   
     
Legea privind finanțarea proiectelor propuse de autoritățile publice locale din R. Moldova și Ucraina, promulgată la Bucureşti
Legea prevede că autorităţile administraţiei publice locale din România pot aproba finanţarea unor proiecte propuse de către autorităţile administraţiei publice locale din Republica Moldova şi Ucraina, în baza acordurilor de înfrăţire/cooperare încheiate în condiţiile legii pentru obiectivele de investiţii ale unităţilor administrativ-teritoriale din Republica Moldova şi Ucraina.
02.03.2018      www.presidency.ro   
Parc frumos la Sadaclia
Așezat pe malul stâng al râului Cogâlnic, satul Sadaclia este o localitate parcă ruptă din poveste. Este un sat care întâmpină cu multă căldură pe fiecare ce îi trece pragul, fie băştinaş sau simplu trecător.
01.03.2018      guvern24.md   
     
Fondul Granturilor Mici 2017 – Apel de propuneri de proiecte
Fondul Granturilor Mici (FGM) este un instrument de co-finanțare al Fundației “Solidarity Fund PL” în Republica Moldova / Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe din Republica Polonă în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish Aid.
31.03.2017      www.centruinfo.org   
INTERVIU // „Astăzi, iei cel mai prost procuror din R. Moldova, îl trimiți în orice primărie, iar până în seară iese cu art. 328 sau 329: neglijență în serviciu”
Locuiește la Chișinău, dar este primar de Capaclia, raionul Cantemir, sat situat la 115 kilometri depărtare de capitală. Săptămânal, face circa 500 de kilometri pentru a se afla timp de două zile la Primărie. Zice că nu a vrut să candideze la funcția de primar, dar l-au rugat consătenii s-o facă încă în 2003. De atunci, a câștigat alegerile cu peste 80% din voturi de fiecare dată.
30.03.2017      www.ziarulnational.md   
     
Revoluție în R. Moldova în implicarea migranţilor în dezvoltarea locală
Diaspora moldovenească a dovedit încă o dată că este o forță și că este gata să-i susțină pe cei rămași acasă dacă i se oferă pârghii concrete de implicare. În doar trei luni, mii de moldoveni plecați peste hotare s-au mobilizat pe Internet și au adunat circa 2 milioane de lei pentru a-și ajuta satele și orașele de baștină.
29.03.2017      stirilocale.md   
La Ciorescu drumurile s-au construit și cu contribuția locuitorilor
Ion Scripnic, primar de Ciorescu: ”Renovarea drumurilor în localitățile din Republica Moldova ar putea fi făcută doar din fondurile europene”
29.03.2017      www.jc.md   
     
Condiții moderne pentru locuitorii din Sârcova și Țahnăuți
Două oficii moderne ale medicului de familie au fost date oficial în exploatare în raionul Rezina. Fericiții oameni care vor avea posibilitate să beneficieze de ele sunt locuitorii satelor Sârcova și Țahnăuți. Evenimentul s-a produs pe 23 martie, la el participând dna Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, însoțită de dna Ruxanda Glavan, ministrul Sănătății al Republicii Moldova.
29.03.2017      consiliu.rezina.md   
MEC va susține proiectul de dezvoltare industrială a raionului Florești
Ministerul Economiei al Moldovei va susține autoritățile raionului Florești în inițierea proiectului de dezvoltare industrială a acestei unități teritorial-administrative, dar el trebuie să se bazeze pe un model economic modern, elaborat în baza unei analize complexe a potențialului uman și de producție în zona respectivă.
29.03.2017      breakingnews.md   
     
ÎN PREMIERĂ! A fost lansat atlasul privind potențialul resurselor energetice eoliene al Republicii Moldova
Potențialul resurselor energetice eoliene al Republicii Moldova și instrumentele financiare disponibile pentru investitori au fost prezentate astăzi, în premieră, de către Agenția pentru Eficiență Energetică.
25.03.2017      www.realitatea.md   
Înfrățirea între localitățile din România și Republica Moldova, avantaj în alocarea de granturi
Gheorghe Ciobanu, expert în proiecte din municipiul Botoșani a prezentat primarilor, conducătorilor instituțiilor subordonate Consiliului raional Drochia și ai serviciilor deconcentrate oportunitățile Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Ședința de lucru a avut loc pe 10 martie, în incinta Consiliului raional Drochia.
25.03.2017      stirimd.net   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 »»