Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Fondul Granturilor Mici 2017 – Apel de propuneri de proiecte
Fondul Granturilor Mici (FGM) este un instrument de co-finanțare al Fundației “Solidarity Fund PL” în Republica Moldova / Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe din Republica Polonă în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish Aid.
31.03.2017      www.centruinfo.org   
INTERVIU // „Astăzi, iei cel mai prost procuror din R. Moldova, îl trimiți în orice primărie, iar până în seară iese cu art. 328 sau 329: neglijență în serviciu”
Locuiește la Chișinău, dar este primar de Capaclia, raionul Cantemir, sat situat la 115 kilometri depărtare de capitală. Săptămânal, face circa 500 de kilometri pentru a se afla timp de două zile la Primărie. Zice că nu a vrut să candideze la funcția de primar, dar l-au rugat consătenii s-o facă încă în 2003. De atunci, a câștigat alegerile cu peste 80% din voturi de fiecare dată.
30.03.2017      www.ziarulnational.md   
     
Revoluție în R. Moldova în implicarea migranţilor în dezvoltarea locală
Diaspora moldovenească a dovedit încă o dată că este o forță și că este gata să-i susțină pe cei rămași acasă dacă i se oferă pârghii concrete de implicare. În doar trei luni, mii de moldoveni plecați peste hotare s-au mobilizat pe Internet și au adunat circa 2 milioane de lei pentru a-și ajuta satele și orașele de baștină.
29.03.2017      stirilocale.md   
La Ciorescu drumurile s-au construit și cu contribuția locuitorilor
Ion Scripnic, primar de Ciorescu: ”Renovarea drumurilor în localitățile din Republica Moldova ar putea fi făcută doar din fondurile europene”
29.03.2017      www.jc.md   
     
Condiții moderne pentru locuitorii din Sârcova și Țahnăuți
Două oficii moderne ale medicului de familie au fost date oficial în exploatare în raionul Rezina. Fericiții oameni care vor avea posibilitate să beneficieze de ele sunt locuitorii satelor Sârcova și Țahnăuți. Evenimentul s-a produs pe 23 martie, la el participând dna Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, însoțită de dna Ruxanda Glavan, ministrul Sănătății al Republicii Moldova.
29.03.2017      consiliu.rezina.md   
MEC va susține proiectul de dezvoltare industrială a raionului Florești
Ministerul Economiei al Moldovei va susține autoritățile raionului Florești în inițierea proiectului de dezvoltare industrială a acestei unități teritorial-administrative, dar el trebuie să se bazeze pe un model economic modern, elaborat în baza unei analize complexe a potențialului uman și de producție în zona respectivă.
29.03.2017      breakingnews.md   
     
ÎN PREMIERĂ! A fost lansat atlasul privind potențialul resurselor energetice eoliene al Republicii Moldova
Potențialul resurselor energetice eoliene al Republicii Moldova și instrumentele financiare disponibile pentru investitori au fost prezentate astăzi, în premieră, de către Agenția pentru Eficiență Energetică.
25.03.2017      www.realitatea.md   
Înfrățirea între localitățile din România și Republica Moldova, avantaj în alocarea de granturi
Gheorghe Ciobanu, expert în proiecte din municipiul Botoșani a prezentat primarilor, conducătorilor instituțiilor subordonate Consiliului raional Drochia și ai serviciilor deconcentrate oportunitățile Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Ședința de lucru a avut loc pe 10 martie, în incinta Consiliului raional Drochia.
25.03.2017      stirimd.net   
     
„Orășelul copiilor” e în satul Elizavetovca
Nu au școală, grădiniță. Cel puțin acum vor avea unde se juca. Este vorba de copiii din satul Elizavetovca, comuna Zagarancea, cărora li s-a construit un teren de joacă, numit și „Orășelul copiilor”. Sâmbăta trecută, acel loc destinat distracției copiilor și odihnei părinților, a fost inaugurat.
25.03.2017      unghiul.info   
Comisia Europeană măreşte grantul pentru Gazoductul Iaşi-Chişinău de la 10 la 40 de milioane de euro
Comisia Europeană măreşte suma grantului acordat pentru gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău de la 10 la 40 de milioane de euro. Anunţul a fost făcut după reuniunea bilaterală a Guvernelor României şi Republicii Moldova, care s-a desfăşurat astăzi la Piatra-Neamţ.
25.03.2017      jurnal.md   
     
(GALERIE FOTO) Cel mai colorat sat din lume: Locul în care oamenii niciodată nu sunt trişti
Satul Zalipie, din sud-estul Poloniei, este cea mai colorată aşezare rurală din lume.
25.03.2017      independent.md   
Orașul din România care își transformă deșeurile în curent electric - Un exemplu pentru localitățile din Moldova
Autorităţile locale din oraşul Seini, judeţul Maramureş, au reuşit să asigure curentul electric, pentru iluminatul public din întreaga localitate, construind o instalaţie de biogaz. Aceasta transformă deşeurile în electricitate, rezolvând totodată şi problema poluării din zonă, scrie presa românească.
25.03.2017      bani.md   
     
Migranţi originari din 23 comunităţi au contribuit cu peste 2 milioane de lei la dezvoltarea locală
Timp de trei luni, campania de colectare de fonduri „Cu drag pentru acasă”, desfășurată de proiectul „Migraţie şi dezvoltare locală”, a convins fiecare al zecelea migrant din 23 de localități partenere să contribuie financiar pentru proiecte de dezvoltare locală.
15.03.2017      www.md.undp.org   
Ambasada Republicii Slovace la Chișinău anunță un apel de propuneri a granturilor mici pentru anul 2017
Această modalitate de ajutor face parte din Asistența Slovacă Oficială pentru Dezvoltare finanțată din Programul SlovakAid și vizează în mod direct proiectele de mică anvergură, care reprezintă un sprijin financiar mai flexibil, operativ și eficient pentru țările în curs de dezvoltare.
14.03.2017      adrsud.md   
     
Locuitorii din satul Bardar vor avea acces la apă potabilă de calitate
Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, Moldova, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Slovacia, și Consiliul raional Ialoveni au organizat astăzi, 10 martie, conferinţa de lansare a proiectului „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar – Acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătățire a sănătății publice și administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă”, potrivit unui comunicat de presă.
14.03.2017      provincial.md   
Uniunea Europeană a investit sute de mii de euro în Găgăuzia. Ce afaceri se deschid în autonomie
Antreprenorii din Găgăuzia și Taraclia au primit finanțări de mii de euro pentru a-și dezvolta afacerile existente sau să-și deschidă una nouă. Banii au fost oferiți de Uniunea Europeană care își propune să ridice nivelul de viață al oamenilor și să renoveze infrastructura din regiune.
14.03.2017      moldnova.eu   
     
La Costești va fi construit un complex sportiv modern
Un Complex turistic sportiv modern va fi construit pe o suprafață de 1,6 hectare în satul Costeşti, raionul Ialoveni. Lucrările ar putea începe chiar la sfârșitul acestei primăveri. Autoritățile locale speră în aşa mod să promoveze sportul, dar și turismul.
14.03.2017      www.prime.md   
Alegeri locale noi în șapte localități, în luna mai
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 14 mai 2017 desfășurarea alegerilor locale noi ale primarului satului Mereni, raionul Anenii Noi.
03.03.2017      independent.md   
     
Comunele Cuhnești și Balatina din raionul Glodeni vor avea acces la apă potabilă. Proiectul țintește 10 localități din lunca Prutului
Comunele Cuhnești și Balatina din raionului Glodeni vor fi asigurate cu acces la apă potabilă de calitate din râul Prut, grație unui proiect de dezvoltare regională cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).
03.03.2017      adrnord.md   
Republica Moldova va primi 268,7 milioane Euro pentru implementarea Programului transnaţional „Dunărea 2014-2020”
Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeana și Ministerul Economiei Nationale al Ungariei au semnat un Acord privind acordarea unui grant Republicii Moldova în valoare totala de 268,7 milioane Euro.
03.03.2017      www.realitatea.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 »»