Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Apel de proiecte: FGM – ediția Revitalizare Urbană 2018
Fondul Granturilor Mici este un program al Reprezentanței Fundației „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe a Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish Aid.
09.02.2018      www.centruinfo.org   
(INTERVIU) Valentina Casian, primarul orașului Strășeni: „Nu a fost un vis al meu să devin administrator al localității, dar a fost o necesitate la acel moment”
Primarul orașului Strășeni, Valentina Casian, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre implicarea sa în problemele localității, cum a reușit să câștige încrederea alegătorilor, cum este apreciată o doamnă în administrarea unei localități, cum se implică cetățeanul în procesul de decizie a orașului, dar și alte aspecte importante.
07.02.2018      provincial.md   
     
Igor Munteanu: Autoritățile locale sunt a 2-a după biserică cea mai respectată instituție, în percepția cetățenilor
Directorul executiv al IDIS Viitorul, Igor Munteanu, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a vorbit despre autoritățile locale în corelație cu instituțiile de la guvernare, dar și despre ziua de 1 februarie – Ziua autonomiei locale, informează Provincial
02.02.2018      provincial.md   
83 de grădiniţe din ţară vor fi reparate: România va oferi trei milioane de euro
România va oferi trei milione de euro pentru reparaţia a 83 de grădiniţe din ţară. Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, lista instituţilor preşcolare care vor beneficia de acest suport financiar.
27.02.2017      www.jurnal.md   
     
Mary Pendelton, primul ambasador al SUA în Moldova a vizitat satul Costești
Sîmbătă, 25 februarie 2017, primul ambasador al Statelor Unite ale Americii în Moldova, Mary Pendelton a efectuat o vizită în satul Costești, alături de Tracey Hébert-Seck, director de programe, Corpul Păcii în Moldova.
27.02.2017      costesti.md   
Proiecte de aproape 30 mln de lei într-un singur an
Pe parcursul anului 2016, în raionul Şoldăneşti au fost implementate proiecte în sumă totală de aproape 30 milioane de lei. Jumătate din această sumă a fost cheltuită pentru reparaţia drumurilor din localităţile raionului. În mare parte, banii au venit de la Biroul pentru Reintegrare, Bugetul de Stat şi cel raional, Fondul pentru Eficienţă Energetică, Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM) şi Fondul Ecologic Naţional.
21.02.2017      www.cuvintul.md   
     
Asistență în domeniul dezvoltării durabile, bazată pe valorificarea resurselor naturale în destinațiile turistice, pentru administrațiile publice locale și agenții economici din Regiunea Sud
Atelierul regional "Inițiative strategice ale Programului de Granturi Mici al GEF și dezvoltarea durabilă", desfășurat recent în centrul de reședință al Regiunii de Dezvoltare Sud, a întrunit numeroși reprezentanți ai autorităților publice locale, care susțin dezvoltarea turismului în destinațiile eco-turistice sau dezvoltarea durabilă a localității, reprezentanți ai ONG-urilor, care promovează proiecte de turism în regiune precum și agenți din destinațiile turistice rurale, care sunt motivați să dezvolte sau să consolideze afacerile agroturistice, au interes în creștere profesională și sunt deschiși petru cooperare cu alți antreprenori.
20.02.2017      adrsud.md   
Vești bune de la Valentina Carastan, primărița satului Slobozia Mare, Cahul
Valentina Carastan a fost directoare de școală, iar în 2007 a decis să candideze la funcția de primăriță pentru a aduce un aport și mai mare în satul său natal, Slobozia Mare, Cahul. Este la al treilea mandat și a reușit să realizeze multe proiecte frumoase și să păstreze datinile.
20.02.2017      www.stiripozitive.eu   
     
Atac fără precedent asupra patrimoniului Capitalei
Municipalitatea riscă să fie păgubită de către Agenția Proprietății Publice (APP) a Ministerului Economiei a Republicii Moldova. Astfel, prin acțiunile sale, APP a inițiat fără dreaptă și prealabilă despăgubire, exproprierea ilicită a circa 500 de terenuri din fondul funciar municipal, aferente obiectivelor private și, de asemenea, de mai multe terenuri, proprietate privată care au fost deetatizate anterior, prin decizii ale Consiliului municipal Chișinău.
19.02.2017      chisinau.md   
Mobilizare pe Internet pentru a repara un drum din Gura Galbenei
Toate drumurile duc la Gura Galbenei pentru băștinașii săi, de aceea ei nu s-au lăsat mult timp convinși și au răspuns apelului primăriei şi Asociaţiei de băştinaşi din localitate de a dona pentru reparația a 700 metri de drum.
17.02.2017      stirilocale.md   
     
(VIDEO) Împreună iluminăm orașul! Proiecte de 30 de mii de dolari pentru ca 4 sectoare din orașul Strășeni să fie iluminate
Acesta este îndemnul autorităților locale de la Strășeni, care și-au propus să aducă lumină pe străzile a patru sectoare. Pentru realizarea acestui proiect, primăria orașului trebuie să colecteze într-o lună trei mii de dolari de la localnici, adică zece la sută din costul total. Lumea nu s-a lăsat mult așteptată. Primii donatori au pus repede mână de la mână, pentru un scop comun.
16.02.2017      www.realitatea.md   
Consiliul Europei a cerut puterilor din statele membre „să se abțină de la folosirea sistemului de justiție penală într-un mod abuziv, pentru persecutarea oponenților politici”
Ȋn martie 2013, Comisia de la Veneția (Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei) a adoptat Raportul asupra relației dintre responsabilitatea ministerială politică și cea penală. Raportul a fost emis la solicitarea Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
14.02.2017      www.activenews.ro   
     
TOP 10 sate din Republica Moldova cu cei mai mulți locuitori
Cea mai populată localitate din Republica Moldova numără puțin peste 12 mii de oameni. Este vorba de satul Congaz, Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia. Cel puțin așa arată datele Biroului Național de Statistică.
14.02.2017      agora.md   
A.Co.R se opune comasării comunelor
Asociaţia Comunelor din România (A.Co.R.) se opune comasării comunelor, a declarat, la Alba Iulia, preşedintele A.Co.R., Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana – Băi, care a opinat că aceia care promovează această iniţiativă nu vor decât să ascundă ‘sub preş’ istoria unor locuri.
14.02.2017      www.administratie.ro   
     
Pavel Filip către autorităţile publice locale: „Îmi doresc mult mai mult decât un parteneriat, vreau să fim o echipă”
Dialogul dintre autorităţile publice centrale şi cele locale, realizările obţinute şi restanţele rămase au fost principalele teme de discuţie la şedinţa festivă consacrată Zilei autonomiei locale şi sărbătorii profesionale a lucrătorului din administraţia publică, la care a participat şi prim-ministrul Pavel Filip, comunică Democracy.MD.
03.02.2017      www.democracy.md   
IDIS Viitorul și autoritățile din Soroca și Iampol vor dezvolta turismul rural în cadrul lui proiect transfrontalier
Capacitățile prestatorilor serviciilor de turism și a autorităților locale din Soroca și Iampol vor fi consolidate în cadrul unui proiect transfrontalier, implementat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.
03.02.2017      viitorul.org   
     
Primăria va plasa pe site-ul său informaţii despre achiziţiile publice
Primăria Chişinău va plasa pe pagina sa electronică www.chisinau.md informaţii despre procedurile de achiziţii publice iniţiate şi organizate de autorităţile capitalei, cu valoarea mai mare de 80 de mii de lei (fără TVA) pentru bunuri şi servicii, dar şi cu valoarea mai mare de 150 de mii de lei (fără TVA) pentru lucrări.
03.02.2017      www.noi.md   
Primarii localităților se plâng de resurse limitate pentru implementarea proiectelor de dezvoltare
De Ziua autonomiei locale, primarii localităților din Republica Moldova se plâng de faptul că au resurse limitate pentru implementarea proiectelor de dezvoltare, în special, pentru reparația și construcția drumurilor.
03.02.2017      radiochisinau.md   
     
Vezi aici care sunt proiectele care au fost incluse în Documentul Unic de Program 2017-2020 aprobate pentru finanțare din FNDR pentru Regiunea Centru
Din totalul de 52 de propuneri de proiecte cu finanţare din Fondul Național de Dezvoltare Regională, care au fost aprobate de membrii guvernului în Documentul Unic de Program pentru anii 2017 - 2020, în Regiunea Centru vom avea implementate 26 proiecte de dezvoltare, dintre care 6 sunt proiecte trecătoare.
01.02.2017      adrcentru.md   
Suport european în domeniul aprovizionării cu apă şi eficienţă energetică
Comisia Europeană ar putea oferi Republicii Moldova circa 43 milioane de euro pentru elaborarea şi realizarea unor proiecte de dezvoltare în domeniul aprovizionării cu apă şi eficienţă energetică, în mai multe clădiri publice din raioanele republicii, relatează Mesager.
01.02.2017      trm.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 »»