Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Ambasada Slovaciei la Chișinău anunță un nou apel de propuneri de proiecte: Granturi mici 2018
Ambasada Slovaciei la Chișinău anunță apelul de propuneri de proiecte - granturi mici 2018.
23.02.2018      adrsud.md   
Parlamentul a votat o lege pe care „Apă-Canal” nu o poate aplica
Administrația SA „Apă-Canal Chişinău" va înainta Agenţiei Naționale pentru Reglementare în Energetică o cerere privind aprobarea tarifului distinct, în condițiile în care Parlamentul a votat în lectură finală o lege care obligă toți furnizorii de apă să încheie contracte individuale cu consumatorii, transmite IPN.
23.02.2018      deschide.md   
     
24 de localităţi din raioanele Criuleni şi Dubăsari vor fi conectate la reţelele de apă şi canalizare
Gospodăriile din 24 de localităţi din raioanele Criuleni şi Dubăsari vor fi conectate la reţelele de apă şi canalizare în cel mult doi ani. Lucrările vor costa două milioane de euro şi vor fi realizate dintr-un grant oferit de autorităţile din Germania.
22.02.2018      www.prime.md   
Operatorii serviciilor de apă și canalizare vor fi obligați să semneze contracte individuale cu proprietarii apartamentelor
Operatorii serviciilor de apă şi canalizare vor fi obligați să încheie contracte individuale de alimentare cu apă și canalizare cu fiecare proprietar/chiriaș de apartament în parte. Un proiect de lege ce prevede modificarea și completarea Legii privind serviciul public de alimentare cu apă și canalizare a fost votat astăzi în lectură finală de 81 de deputaţi, comunică MOLDPRES.
22.02.2018      www.moldpres.md   
     
Peste 200 de mii de cetățeni vor avea acces la servicii de apă și canalizare, în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană
Peste 200 de mii de cetățeni, din 22 de localități din republică vor avea acces la servicii de apă și canalizare, datorită unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. Totodată, proiectul include și o componentă ce ține de domeniul eficienței energetice.
16.02.2018      www.realitatea.md   
Apel de proiecte: FGM – ediția Revitalizare Urbană 2018
Fondul Granturilor Mici este un program al Reprezentanței Fundației „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe a Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish Aid.
09.02.2018      www.centruinfo.org   
     
(INTERVIU) Valentina Casian, primarul orașului Strășeni: „Nu a fost un vis al meu să devin administrator al localității, dar a fost o necesitate la acel moment”
Primarul orașului Strășeni, Valentina Casian, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre implicarea sa în problemele localității, cum a reușit să câștige încrederea alegătorilor, cum este apreciată o doamnă în administrarea unei localități, cum se implică cetățeanul în procesul de decizie a orașului, dar și alte aspecte importante.
07.02.2018      provincial.md   
Igor Munteanu: Autoritățile locale sunt a 2-a după biserică cea mai respectată instituție, în percepția cetățenilor
Directorul executiv al IDIS Viitorul, Igor Munteanu, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a vorbit despre autoritățile locale în corelație cu instituțiile de la guvernare, dar și despre ziua de 1 februarie – Ziua autonomiei locale, informează Provincial
02.02.2018      provincial.md   
     
83 de grădiniţe din ţară vor fi reparate: România va oferi trei milioane de euro
România va oferi trei milione de euro pentru reparaţia a 83 de grădiniţe din ţară. Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, lista instituţilor preşcolare care vor beneficia de acest suport financiar.
27.02.2017      www.jurnal.md   
Mary Pendelton, primul ambasador al SUA în Moldova a vizitat satul Costești
Sîmbătă, 25 februarie 2017, primul ambasador al Statelor Unite ale Americii în Moldova, Mary Pendelton a efectuat o vizită în satul Costești, alături de Tracey Hébert-Seck, director de programe, Corpul Păcii în Moldova.
27.02.2017      costesti.md   
     
Proiecte de aproape 30 mln de lei într-un singur an
Pe parcursul anului 2016, în raionul Şoldăneşti au fost implementate proiecte în sumă totală de aproape 30 milioane de lei. Jumătate din această sumă a fost cheltuită pentru reparaţia drumurilor din localităţile raionului. În mare parte, banii au venit de la Biroul pentru Reintegrare, Bugetul de Stat şi cel raional, Fondul pentru Eficienţă Energetică, Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM) şi Fondul Ecologic Naţional.
21.02.2017      www.cuvintul.md   
Asistență în domeniul dezvoltării durabile, bazată pe valorificarea resurselor naturale în destinațiile turistice, pentru administrațiile publice locale și agenții economici din Regiunea Sud
Atelierul regional "Inițiative strategice ale Programului de Granturi Mici al GEF și dezvoltarea durabilă", desfășurat recent în centrul de reședință al Regiunii de Dezvoltare Sud, a întrunit numeroși reprezentanți ai autorităților publice locale, care susțin dezvoltarea turismului în destinațiile eco-turistice sau dezvoltarea durabilă a localității, reprezentanți ai ONG-urilor, care promovează proiecte de turism în regiune precum și agenți din destinațiile turistice rurale, care sunt motivați să dezvolte sau să consolideze afacerile agroturistice, au interes în creștere profesională și sunt deschiși petru cooperare cu alți antreprenori.
20.02.2017      adrsud.md   
     
Vești bune de la Valentina Carastan, primărița satului Slobozia Mare, Cahul
Valentina Carastan a fost directoare de școală, iar în 2007 a decis să candideze la funcția de primăriță pentru a aduce un aport și mai mare în satul său natal, Slobozia Mare, Cahul. Este la al treilea mandat și a reușit să realizeze multe proiecte frumoase și să păstreze datinile.
20.02.2017      www.stiripozitive.eu   
Atac fără precedent asupra patrimoniului Capitalei
Municipalitatea riscă să fie păgubită de către Agenția Proprietății Publice (APP) a Ministerului Economiei a Republicii Moldova. Astfel, prin acțiunile sale, APP a inițiat fără dreaptă și prealabilă despăgubire, exproprierea ilicită a circa 500 de terenuri din fondul funciar municipal, aferente obiectivelor private și, de asemenea, de mai multe terenuri, proprietate privată care au fost deetatizate anterior, prin decizii ale Consiliului municipal Chișinău.
19.02.2017      chisinau.md   
     
Mobilizare pe Internet pentru a repara un drum din Gura Galbenei
Toate drumurile duc la Gura Galbenei pentru băștinașii săi, de aceea ei nu s-au lăsat mult timp convinși și au răspuns apelului primăriei şi Asociaţiei de băştinaşi din localitate de a dona pentru reparația a 700 metri de drum.
17.02.2017      stirilocale.md   
(VIDEO) Împreună iluminăm orașul! Proiecte de 30 de mii de dolari pentru ca 4 sectoare din orașul Strășeni să fie iluminate
Acesta este îndemnul autorităților locale de la Strășeni, care și-au propus să aducă lumină pe străzile a patru sectoare. Pentru realizarea acestui proiect, primăria orașului trebuie să colecteze într-o lună trei mii de dolari de la localnici, adică zece la sută din costul total. Lumea nu s-a lăsat mult așteptată. Primii donatori au pus repede mână de la mână, pentru un scop comun.
16.02.2017      www.realitatea.md   
     
Consiliul Europei a cerut puterilor din statele membre „să se abțină de la folosirea sistemului de justiție penală într-un mod abuziv, pentru persecutarea oponenților politici”
Ȋn martie 2013, Comisia de la Veneția (Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei) a adoptat Raportul asupra relației dintre responsabilitatea ministerială politică și cea penală. Raportul a fost emis la solicitarea Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
14.02.2017      www.activenews.ro   
TOP 10 sate din Republica Moldova cu cei mai mulți locuitori
Cea mai populată localitate din Republica Moldova numără puțin peste 12 mii de oameni. Este vorba de satul Congaz, Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia. Cel puțin așa arată datele Biroului Național de Statistică.
14.02.2017      agora.md   
     
A.Co.R se opune comasării comunelor
Asociaţia Comunelor din România (A.Co.R.) se opune comasării comunelor, a declarat, la Alba Iulia, preşedintele A.Co.R., Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana – Băi, care a opinat că aceia care promovează această iniţiativă nu vor decât să ascundă ‘sub preş’ istoria unor locuri.
14.02.2017      www.administratie.ro   
Pavel Filip către autorităţile publice locale: „Îmi doresc mult mai mult decât un parteneriat, vreau să fim o echipă”
Dialogul dintre autorităţile publice centrale şi cele locale, realizările obţinute şi restanţele rămase au fost principalele teme de discuţie la şedinţa festivă consacrată Zilei autonomiei locale şi sărbătorii profesionale a lucrătorului din administraţia publică, la care a participat şi prim-ministrul Pavel Filip, comunică Democracy.MD.
03.02.2017      www.democracy.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 »»