Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Circa o treime din bunurile imobile din R. Moldova nu sunt înregistrate. Proiectul inițiat de Agenția Servicii Publice
Agenția Servicii Publice (ASP), în parteneriat cu Agenția Proprietății Publice și cu Agenția Relații Funciare și Cadastru, va înregistra, pe parcursul anilor 2019-2023, peste un milion de bunuri imobile aflate în proprietate privată, dar și în proprietatea statului.
21.02.2019      agora.md   
Se pregătește documentația tehnică pentru implementarea unui nou proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în raionul Dondușeni
Actualizarea documentației tehnice pentru proiectul „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)” este etapa care precede lansarea procedurilor de achiziții publice privind executarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de apeduct și
20.02.2019     
     
Sesiune de informare privind elaborarea și depunerea propunerilor de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020
În contextul lansării celui de al treilea apel din cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020, marți, 19 februarie, a fost organizată o sesiune de informare pentru potențialii beneficiari.
20.02.2019      adrnord.md   
Primari din Republica Moldova se reunesc cu primari din România
Peste 500 de primari de comune din România și din Republica Moldova vor participa în perioada 17-20 februarie la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România. Evenimentul va avea loc la Hotel Rin Grand din București.
13.02.2019      infoprut.ro   
     
Un nou proiect de asigurare cu apă va fi realizat în raionul Donduşeni
Un nou proiect de asigurare cu apă şi canalizare urmează să fie realizat în raionul Donduşeni. Acesta va fi implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), care în prezent se ocupă de etapa ce precede achiziţiile publice pentru lucrările de construcţie-montaj, transmite MOLDPRES.
12.02.2019      www.moldpres.md   
Expert, despre noua lege a salarizării: „Cu o mînă s-a dat și cu alta s-a luat” (VIDEO)
De la 1 decembrie 2018, salariile angajaților din sectorul bugetar urmau să crească de la 20 pînă la 90 sută, cu toate astea noua legea a salarizării nu a dat efectele scontate, a declarat pentru Noi.md președintele Federaţiei Sindicatelor Angajaţilor din Serviciile Publice, Vlad Canțîr.
07.02.2019     
     
PRIMARII DIN MOLDOVA AU FĂCUT SCHIMB DE EXPERIENŢĂ ÎN DOMENIUL DEZVOLTĂRII ŞI PLANIFICĂRII ECONOMICE LOCALE
Circa 50 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Moldova care au semnat Iniţiativa UE „Primarii pentru Creştere Economică” (M4EG), reprezentanţii Delegaţiei UE în RM şi alte organizaţii partenere au făcut schimb de experienţă în domeniul dezvoltării şi planificării economice locale.
06.02.2019      www.infotag.md   
Primăria Brașov, interesată să inițieze o colaborare cu Primăria Chișinău: Cele două orașe discută despre un acord de ÎNFRĂȚIRE
Un grup de reprezentanți ai Primăriei municipiului Brașov din România, în frunte cu viceprimarul Mihai Costel, a vizitat astăzi Primăria Chișinău.
04.02.2019      www.ziarulnational.md   
     
Ambasada Slovaciei la Chișinău anunță un nou apel de propuneri de proiecte: Granturi mici 2018
Ambasada Slovaciei la Chișinău anunță apelul de propuneri de proiecte - granturi mici 2018.
23.02.2018      adrsud.md   
Parlamentul a votat o lege pe care „Apă-Canal” nu o poate aplica
Administrația SA „Apă-Canal Chişinău" va înainta Agenţiei Naționale pentru Reglementare în Energetică o cerere privind aprobarea tarifului distinct, în condițiile în care Parlamentul a votat în lectură finală o lege care obligă toți furnizorii de apă să încheie contracte individuale cu consumatorii, transmite IPN.
23.02.2018      deschide.md   
     
24 de localităţi din raioanele Criuleni şi Dubăsari vor fi conectate la reţelele de apă şi canalizare
Gospodăriile din 24 de localităţi din raioanele Criuleni şi Dubăsari vor fi conectate la reţelele de apă şi canalizare în cel mult doi ani. Lucrările vor costa două milioane de euro şi vor fi realizate dintr-un grant oferit de autorităţile din Germania.
22.02.2018      www.prime.md   
Operatorii serviciilor de apă și canalizare vor fi obligați să semneze contracte individuale cu proprietarii apartamentelor
Operatorii serviciilor de apă şi canalizare vor fi obligați să încheie contracte individuale de alimentare cu apă și canalizare cu fiecare proprietar/chiriaș de apartament în parte. Un proiect de lege ce prevede modificarea și completarea Legii privind serviciul public de alimentare cu apă și canalizare a fost votat astăzi în lectură finală de 81 de deputaţi, comunică MOLDPRES.
22.02.2018      www.moldpres.md   
     
Peste 200 de mii de cetățeni vor avea acces la servicii de apă și canalizare, în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană
Peste 200 de mii de cetățeni, din 22 de localități din republică vor avea acces la servicii de apă și canalizare, datorită unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. Totodată, proiectul include și o componentă ce ține de domeniul eficienței energetice.
16.02.2018      www.realitatea.md   
Apel de proiecte: FGM – ediția Revitalizare Urbană 2018
Fondul Granturilor Mici este un program al Reprezentanței Fundației „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe a Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish Aid.
09.02.2018      www.centruinfo.org   
     
(INTERVIU) Valentina Casian, primarul orașului Strășeni: „Nu a fost un vis al meu să devin administrator al localității, dar a fost o necesitate la acel moment”
Primarul orașului Strășeni, Valentina Casian, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre implicarea sa în problemele localității, cum a reușit să câștige încrederea alegătorilor, cum este apreciată o doamnă în administrarea unei localități, cum se implică cetățeanul în procesul de decizie a orașului, dar și alte aspecte importante.
07.02.2018      provincial.md   
Igor Munteanu: Autoritățile locale sunt a 2-a după biserică cea mai respectată instituție, în percepția cetățenilor
Directorul executiv al IDIS Viitorul, Igor Munteanu, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a vorbit despre autoritățile locale în corelație cu instituțiile de la guvernare, dar și despre ziua de 1 februarie – Ziua autonomiei locale, informează Provincial
02.02.2018      provincial.md   
     
83 de grădiniţe din ţară vor fi reparate: România va oferi trei milioane de euro
România va oferi trei milione de euro pentru reparaţia a 83 de grădiniţe din ţară. Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, lista instituţilor preşcolare care vor beneficia de acest suport financiar.
27.02.2017      www.jurnal.md   
Mary Pendelton, primul ambasador al SUA în Moldova a vizitat satul Costești
Sîmbătă, 25 februarie 2017, primul ambasador al Statelor Unite ale Americii în Moldova, Mary Pendelton a efectuat o vizită în satul Costești, alături de Tracey Hébert-Seck, director de programe, Corpul Păcii în Moldova.
27.02.2017      costesti.md   
     
Proiecte de aproape 30 mln de lei într-un singur an
Pe parcursul anului 2016, în raionul Şoldăneşti au fost implementate proiecte în sumă totală de aproape 30 milioane de lei. Jumătate din această sumă a fost cheltuită pentru reparaţia drumurilor din localităţile raionului. În mare parte, banii au venit de la Biroul pentru Reintegrare, Bugetul de Stat şi cel raional, Fondul pentru Eficienţă Energetică, Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM) şi Fondul Ecologic Naţional.
21.02.2017      www.cuvintul.md   
Asistență în domeniul dezvoltării durabile, bazată pe valorificarea resurselor naturale în destinațiile turistice, pentru administrațiile publice locale și agenții economici din Regiunea Sud
Atelierul regional "Inițiative strategice ale Programului de Granturi Mici al GEF și dezvoltarea durabilă", desfășurat recent în centrul de reședință al Regiunii de Dezvoltare Sud, a întrunit numeroși reprezentanți ai autorităților publice locale, care susțin dezvoltarea turismului în destinațiile eco-turistice sau dezvoltarea durabilă a localității, reprezentanți ai ONG-urilor, care promovează proiecte de turism în regiune precum și agenți din destinațiile turistice rurale, care sunt motivați să dezvolte sau să consolideze afacerile agroturistice, au interes în creștere profesională și sunt deschiși petru cooperare cu alți antreprenori.
20.02.2017      adrsud.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 8 »»