Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie  
INFOGRAFIC. Proiectul Energie și biomasă în cifre: 182 de milioane de lei investiți, 144 de instituții publice modernizate
Uniunea Europeană a lansat în anul 2011 proiectul „Energie și biomasă” cu scopul de a dota instituțiile publice din țară cu sisteme moderne de încălzire pe biomasă - cea mai viabilă și accesibilă sursă de energie regenerabilă din Republica Moldova. În infograficul de mai jos urmăriți rezultatele în cifre obținute în urma implementării proiectului.
30.12.2016      agora.md   
Parcul Central din Ungheni va fi reamenajat. Detalii despre campania de colectare a fondurilor!
Primăria or. Ungheni în parteneriat cu Asociația „Ungheneni de Pretutindeni” a obținut finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu de odihnă și agrement în Parcul Central al orașului Ungheni”.
30.12.2016      provincial.md   
     
Moldova va beneficia de asistenţă, în valoare de cinci milioane de euro, pentru finanţarea proiectelor
Executivul a aprobat Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanţare pentru Programul transnaţional Dunărea 2014-2020 dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană şi Ministerul Economiei Naţionale al Ungariei, semnat la Chişinău, la 15 decembrie 2016.
22.12.2016      agora.md   
52 de proiecte de dezvoltare regională vor fi finanțate cu 1,3 miliarde de lei
Membrii Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale s-au întrunit joi într-o ședință pentru a stabili și aproba lista proiectelor care urmează a fi fnanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională în următorii patru ani. Drept rezultat au fost selectate 52 de proiecte care vor primi 1,3 miliarde lei.
20.12.2016      diez.md   
     
EXEMPLU // Femeia din R. Moldova care a transformat o GUNOIȘTE într-o PĂDURE
Situat în „Râpa lui Vişan”, o importantă atracție turistică naturală din R. Moldova, satul Taraclia se confrunta cu o gunoiște neautorizată, care era chiar la intrarea în sat. Asta până când Pelaghia Traci, consilieră locală și beneficiară a unui program susținut de UN Women Moldova, a reușit să convingă locuitorii satului să acționeze.
16.12.2016      www.ziarulnational.md   
Guvernul Cehiei va susţine reabilitarea terenurilor poluate în două sate din raionul Floreşti
Un Memorandum de înţelegere cu privire la reabilitarea terenurilor poluate din satele Lunga şi Mărculeşti, raionul Floreşti, a fost semnat astăzi de către ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, şi ambasadorul Cehiei în R. Moldova, Zdenek Krejci, informează MOLDPRES.
14.12.2016      www.moldpres.md   
     
Echipele de voluntari salvatori din orașul Ungheni – o buna practică pentru primarii din raionul Ungheni
Pe parcursul anului 2016 în orașul Ungheni a fost implementat proiectul pilot „Crearea Serviciului/Echipelor de voluntari salvatori pentru situații de urgență”, finanțat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare prin intermediul Proiectului „Reducerea Riscurilor Climatice și Dezastrelor, Faza II”.
08.12.2016      ungheni.md   
Spații de joacă pentru copii – amenajate în mai multe sectoare ale orașului Cahul (foto)
Primăria orașului Cahul a amenajat, recent, în mai multe sectoare a orașului spații de joacă pentru copii.Potrivit informațiilor de pe site-ul Primăriei, pentru perioada următoare sunt planificate lucrări de amenajare și în alte sectoare ale orașului.  Dina Roșca
08.12.2016      provincial.md   
     
Președintele raionului Edineț a primit oaspeți importanți din România
În baza Acordului de cooperare încheiat între Consiliul raional Edineț și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Botoșani, România”,  în vizită oficială  la Președintele raionului Edineț, Iurii Garas, la 1 decembrie curent,  s-au aflat reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “
08.12.2016      provincial.md   
Două sate de la Ștefan Vodă vor avea posturi de pompieri
Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI va inaugura astăzi două posturi de pompieri în satele Crocmaz și Căplani din raionul Ștefan Vodă.
03.12.2016      deschide.md   
     
Licitațiile publice trec online. Cum achizițiile publice ar putea fi transparente
Procedurile de achiziții publice ar putea trece în totalitate pe online. Asta după ce Ministerul Finanțelor, dezvoltatori IT, mai multe ONG-uri și membri ai comunității de afaceri au semnat un memorandum în acest sens.
03.12.2016      unimedia.info   
Ion Sturza îşi doreşte o administraţie publică locală modernă
Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, susţine că îşi doreşte o administraţie publică locală modernă la fel ca în alte state. Unul dintre paşii propuşi de către premierul desemnat, în dezvoltarea administraţiei locale, este regionalizarea acesteia, transmite IPN.
30.12.2015      adevarul.ro   
     
Primarul de Cimișlia despre șansele lui Sturza: Va fi o rezistență extraordinară
Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, susține că forțele politice aflate la putere nu vor ceda așa de ușor în fața schimbărilor care se impun. Estimînd șansele lui Ion Sturza de a fi ales în calitate de prim-ministru, alesul local a menționat că cel mai probabil acesta va fi desemnat din a doua tentativă, notează NOI.md.
30.12.2015      www.noi.md   
Aleșii locali către Sturza: Clasa politică ignoră interesele noastre
Între reprezentanții administrației publice locale și clasa guvernamentală din Moldova există o ruptură, care nu permite conlucrarea eficientă, în beneficiul cetățeanului. De această părere este directorul executiv al Congresului Autorităților Locale (CALM), Viorel Furdui, care a abordat acest subiect în cadrul consultărilor cu Ion Sturza, notează NOI.md.
30.12.2015      www.noi.md   
     
Opinie: APL-urile pierd sute de milioane de lei evaluând incorect bunurile imobiliare
Autorităţile publice locale pierd anual sute de milioane de lei din cauza evaluării incorecte a bunurilor imobiliare. Declaraţia a fost făcută de directorul executiv al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, în cadrul întrevederii cu premierul desemnat, Ion Sturza, relatează Radio Moldova Actualităţi.
30.12.2015      trm.md   
Ambasada Germaniei la Chișinău: Proiecte mici 2016
Începând cu anul 2004 ambasada susţine microproiecte. Pe lîngă proiectele mari, microproiectele completează angajamentul Guvernului Federal privind politica de dezvoltare direct la faţa locului.
28.12.2015      www.centruinfo.org   
     
Despre restanțele Strategiei naţionale de descentralizare din R.Moldova
La trei ani de la adoptarea Strategiei naţionale dedescentralizare, care prevede o mai mare putere pentru administraţiile publice locale, primarii de sate şi oraşe constată că reforma bate pasul pe loc.
24.12.2015      www.europalibera.org   
Mai multă lumină pentru orașul Ungheni
În scurt timp, în orașul Ungheni vor fi iluminate… trotuarele. E o nouă premieră. Asta, după ce Primăria a cîștigat un proiect în acest sens.
24.12.2015      www.expresul.com   
     
Cât de simplu este să guvernezi un raion, un oraș, un sat?
Cât de simplu este să guvernezi un raion, un oraș, un sat când la nivel central nu există un guvern cu puteri depline, sau se schimbă foarte des? Opinii ale unor reprezentanți și reprezentante ale puterii locale, în marginea unei ceremonii la care organizația neguvernamentală IDIS Viitorul le-a oferit premii pentru bunele practici.
23.12.2015      www.europalibera.org   
După ce au fost instalate urne pentru gunoi moderne, în Cahul apar indicatoare cu denumirea străzilor
Pe 14 decembrie, Primăria oraşului Cahul a început instalarea indicatoarelor cu denumirea străzilor din oraș.
23.12.2015      www.ziuadeazi.md   
     
1 2 3 »»