Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie  
Copiii din Zăzulenii Vechi și Coșeni merg la grădiniță
Am putea să spunem că drum lung și anevoios au avut de parcurs micuții din aceste sate, parte din comuna Negurenii Vechi, până la frecventarea grădiniței.
10.12.2018      unghiul.com   
O nouă înfrățire între localitățile din R.Moldova și România
Satul Puhoi din raionul Ialoveni s-a înfrățit cu localitatea Brănești, din județul Ilfov. Acordul de înfrățire a fost semnat de către primarul din Puhoi Petru Frunze și primarul comunei Brănești, Nicolae Cismaru.
06.12.2018     
     
CAHUL: PRIMA INTERVENȚIE A SERVICIULUI DE POMPIERI COLIBAȘI, VADUL LUI ISAC ȘI BRÂNZA, A AVUT LOC ASTĂ NOAPTE!
Un incendiul a izbucnit astă noapte în gospodăria unui cetățean al satului Colibași în jurul orei 02:20. Intervenția promptă a pompierilor voluntari, împreună cu echipa de pompieri și salvatori a Direcției Situații Excepționale Cahul a localizat și lichidat incendiul care
06.12.2018      telegraph.md   
Vizită de studiu în Franța a unei delegații din 5 primării a raionului Telenești
În perioada 25 noiembrie – 01 decembrie 2018 o delegație formată din reprezentanții  primăriilor Telenești, Verejeni, Bănești, Ratuș  și  Chițcanii Vechi  din raionul Telenești au efectuat o vizită de studiu  în  Franța,  la  invitația Sindicatului mixt de tratare a deșeurilor
05.12.2018      www.primariatelenesti.md   
     
RAIONUL UNGHENI VA AVEA UN NOU DRUM EUROPEAN! ACESTA VA ASIGURA CONEXIUNEA A 20 DE LOCALITĂȚI
Raionul Ungheni va beneficia de un nou drum european. Drumul construit va asigura conexiunea a 20 de localități la rețeaua de drumuri naționale. Despre aceasta a anunțat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul întâlnirii de astăzi cu primarii din raionul Ungheni, scrie diez.
03.12.2018      diez.md   
Lansarea apelurilor de proiecte din cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014 – 2020
Pe data de 20 decembrie 2017 au fost lansate apelurile de propuneri de proiecte pentru Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014 – 2020, cu termen de depunere de 4 luni şi 15 zile calendaristice, atât pentru proiecte „hard”, cât şi pentru proiecte „soft”
23.12.2017      cancelaria.gov.md   
     
Orașul Hîncești va primi în dar 25 de autobuze
Primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare a anunțat despre o donație de 25 de autobuze noi pentru municipiul Hîncești.
16.12.2017      deschide.md   
(INTERVIU) Ivan Belciug, primarul orașului Dondușeni: „Pentru orice Primar, campania electorală durează 4 ani de zile, dar nu – 2 luni, pentru a promite verzi și uscate”
Primarul orașului Dondușeni, Ivan Belciug, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cum a ajuns să conducă Primăria orașului, ce a realizat dintre cele promise în campania electorală, care sunt direcțiile principale ale strategiei de dezvoltare a orașului, dar și despre candidatura sa la următoarele alegeri – atât locale, cât și parlamentare.
16.12.2017      provincial.md   
     
UE va oferi circa 850.000 de euro pentru proiecte legate de aprovizionare cu apă și canalizare în trei localități din țară
Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), cu suportul Uniunii Europene, au semnat un Acord de Finanțare în vederea asigurării accesului sporit al cetățenilor la servicii îmbunătățite de apă și canalizare și de eficiență energetică.
11.12.2017      bani.md   
(INTERVIU) Victor Său, primarul orașului Soroca: Sper că locuitorii au apreciat că am făcut multe lucruri frumoase, însă câte nu ai face, trebuie schimbări
Primarul orașului Soroca, Victor Său, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cum influențează culorile politice activitatea la Primărie, care sunt diferențele majore între funcțiile de președinte de raion și cea de primar, dacă va candida la următoarele alegeri parlamentare, dar și la cele locale pentru un nou mandat în fruntea municipiului Soroca.
09.12.2017      provincial.md   
     
Grădinița din s.Vasilcău, raionul Soroca – renovată cu sprijinul poporului american
Sărbătoare frumoasă cu oaspeți importanți și realizări pe măsură. Așa s-a sărbătorit astăzi, 30 noiembrie, darea în exploatare a blocului sanitar din Grădinița „Prichindel”, Vasilcău, scrie ziarulnostru.info.La eveniment a fost prezent și Jim Pettit, Ambasadorul SUA în Moldova, Vladimir Nicuța, vicepreședintele
01.12.2017      ziarulnostru.info   
(INTERVIU) SERGIU ARMAȘU, PRIMARUL ORAȘULUI IALOVENI: AM CANDIDAT INDEPENDENT ȘI CONSIDER CĂ NU TREBUIE CONFUNDATĂ POLITICA CU ADMINISTRAREA ORAȘULUI
Primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, a vorbit, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, despre ce l-a determinat să se implice în administrație publică locală, de ce a decis să candideze independent și nu din partea unui partid, care sunt cele mai grele momente din activitatea sa, dar și dacă va candida pentru funcția de parlamentar în cadrul unei circumscripții.
01.12.2017      provincial.md   
     
INFOGRAFIC. Proiectul Energie și biomasă în cifre: 182 de milioane de lei investiți, 144 de instituții publice modernizate
Uniunea Europeană a lansat în anul 2011 proiectul „Energie și biomasă” cu scopul de a dota instituțiile publice din țară cu sisteme moderne de încălzire pe biomasă - cea mai viabilă și accesibilă sursă de energie regenerabilă din Republica Moldova. În infograficul de mai jos urmăriți rezultatele în cifre obținute în urma implementării proiectului.
30.12.2016      agora.md   
Parcul Central din Ungheni va fi reamenajat. Detalii despre campania de colectare a fondurilor!
Primăria or. Ungheni în parteneriat cu Asociația „Ungheneni de Pretutindeni” a obținut finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu de odihnă și agrement în Parcul Central al orașului Ungheni”.
30.12.2016      provincial.md   
     
Moldova va beneficia de asistenţă, în valoare de cinci milioane de euro, pentru finanţarea proiectelor
Executivul a aprobat Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanţare pentru Programul transnaţional Dunărea 2014-2020 dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană şi Ministerul Economiei Naţionale al Ungariei, semnat la Chişinău, la 15 decembrie 2016.
22.12.2016      agora.md   
52 de proiecte de dezvoltare regională vor fi finanțate cu 1,3 miliarde de lei
Membrii Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale s-au întrunit joi într-o ședință pentru a stabili și aproba lista proiectelor care urmează a fi fnanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională în următorii patru ani. Drept rezultat au fost selectate 52 de proiecte care vor primi 1,3 miliarde lei.
20.12.2016      diez.md   
     
EXEMPLU // Femeia din R. Moldova care a transformat o GUNOIȘTE într-o PĂDURE
Situat în „Râpa lui Vişan”, o importantă atracție turistică naturală din R. Moldova, satul Taraclia se confrunta cu o gunoiște neautorizată, care era chiar la intrarea în sat. Asta până când Pelaghia Traci, consilieră locală și beneficiară a unui program susținut de UN Women Moldova, a reușit să convingă locuitorii satului să acționeze.
16.12.2016      www.ziarulnational.md   
Guvernul Cehiei va susţine reabilitarea terenurilor poluate în două sate din raionul Floreşti
Un Memorandum de înţelegere cu privire la reabilitarea terenurilor poluate din satele Lunga şi Mărculeşti, raionul Floreşti, a fost semnat astăzi de către ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, şi ambasadorul Cehiei în R. Moldova, Zdenek Krejci, informează MOLDPRES.
14.12.2016      www.moldpres.md   
     
Echipele de voluntari salvatori din orașul Ungheni – o buna practică pentru primarii din raionul Ungheni
Pe parcursul anului 2016 în orașul Ungheni a fost implementat proiectul pilot „Crearea Serviciului/Echipelor de voluntari salvatori pentru situații de urgență”, finanțat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare prin intermediul Proiectului „Reducerea Riscurilor Climatice și Dezastrelor, Faza II”.
08.12.2016      ungheni.md   
Spații de joacă pentru copii – amenajate în mai multe sectoare ale orașului Cahul (foto)
Primăria orașului Cahul a amenajat, recent, în mai multe sectoare a orașului spații de joacă pentru copii.Potrivit informațiilor de pe site-ul Primăriei, pentru perioada următoare sunt planificate lucrări de amenajare și în alte sectoare ale orașului.  Dina Roșca
08.12.2016      provincial.md   
     
1 2 3 4 »»