Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Centru multifuncţional de servicii sociale, deschis în raionul Soroca
Noi servicii sociale gratuite pentru persoanele nevoiaşe de la sate. De această dată este vorba despre un Centru multifuncţional de servicii sociale, deschis în satul Cosăuţi din raionul Soroca. La serviciile centrului vor putea apela bătrânii, femeile şi copiii, aflaţi în dificultate, relatează Mesager.
30.11.2016      trm.md   
Obiective turistice, reabilitate în cadrul Proiectului Traseul turistic în 9 localități
Un șir de obiective turistice din Republica Moldova sunt în proces de reabilitare și modernizare. Lucrările sunt desfășurate în cadrul Proiectului „Traseul turistic în 9 localități – crearea oportunităților de investire în turism” și vor contribui la îmbunătățirea aspectului edificiilor, înfrumusețarea teritoriului și reducerea cheltuielilor de întreținere. Prin urmare, vor duce la atragerea unui număr sporit de vizitatori.
28.11.2016      www.ipn.md   
     
Președintele raionului Dubăsari, la discuții cu primarul de Coșnița. Vezi ce au dezbătut!
La data de 24 noiembrie, preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a avut o întrevedere de lucru cu primarul comunei Coşniţa Alexei Gafeli.
28.11.2016      provincial.md   
Mai multe localități din raionul Hîncești s-au înfrățit cu localități din județul Iași
Evenimentul a avut loc la Palatul Culturii, în Sala Voievozilor. Între orele 10:00 și 12:00 a avut loc primirea delegațiilor, cuvintele de deschidere ale lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași și seful Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, un cuvânt din...
28.11.2016      bzi.ro   
     
Energia ecologică, tot mai populară. Sute de centrale termice pe biomasă sunt instalate anual în Moldova
Energia ecologică devine tot mai populară în Moldova. Anual, în 500 de gospodării sunt instalate centrale termice pe biomasă. Autoritățile încurajează acest lucru.
28.11.2016      www.publika.md   
Tarife mai mici pentru serviciile de apă şi canalizare la Comrat
Tarife vor fi mai mici cu un leu pentru serviciile de apă şi canalizare la Comrat. Aleşii locali susţin că micşorarea se datorează îmbunătăţirii situaţiei de la întreprinderea ce prestează serviciile. Mai mult, există probabilitatea ca preţurile să mai scadă, relatează Moldova 1.
28.11.2016      trm.md   
     
Locuitorii satului Țepilova, raionul Soroca, vor avea apă potabilă la robinete. Au demarat lucrările de construcție a apeductului și a sistemului de canalizare
Locuitorii satului Țepilova, raionul Soroca, vor avea condițiile necesare pentru a beneficia de apă potabilă la robinete. Lucrările de construcție a rețelei de aprovizionare cu apă și canalizare a localității au fost lansate marți, 8 noiembrie, în incinta Primăriei comunei Ocolina.
17.11.2016      adrnord.md   
La Costești a fost finalizată construcția stației de epurare
În orașul Costești, raionul Râșcani, au fost finalizate lucrările de construcție a stației de epurare. Stația va asigura epurarea apelor uzate din satul Duruitoarea Veche și orașul Costești.
17.11.2016      adrnord.md   
     
Moldovenii din diasporă au oferit circa 200 mii lei, ajutoare pentru copiii și bătrânii din satele de baştină
Deși activează de mai puțin de jumătate de an, Asociațiile de Băștinași din țară au reușit să mobilizeze migranții de pretutindeni ca să se implice în diverse proiecte sociale din satele natale. Valoarea totală a acestor iniţiative este de peste 200 mii lei.
12.11.2016      stirilocale.md   
Diaspora – o resursă importantă pentru dezvoltarea localității Cioreşti
Interviu cu Valeriu Guțu, primarul satul Ciorești (Nisporeni)
12.11.2016      stirilocale.md   
     
Asociaţiile de băştinaşi s-au mutat pe Internet
În loc să se lamenteze că nu au pentru ce reveni și să arate cu degetul la neajunsurile din țară, zeci de mii de moldoveni plecați în străinătate prind pulsul evenimentelor de acasă și oferă ajutor pentru a schimba situația. Toate acestea graţie tehnologiilor informaţionale folosite eficient de 25 Asociaţii de băştinaşi (AdB), recent create în localităţi din R. Moldova.
12.11.2016      stirilocale.md   
Vocea migranților, auzită de autoritățile locale
Pentru a duce la bun sfârșit mai multe proiecte sociale și de infrastructură locală, primarii din 25 de sate și orașe din țară au adus la masa de discuții toți actorii sociali interesați, inclusiv băștinașii plecați peste hotare.
12.11.2016      stirilocale.md   
     
TOP 5 sfaturi. Cum aduni LUMEA ACASĂ
În mai multe sate și orașe din țară, locuitorii, în parteneriat cu primăriile, au apelat la rețelele de socializare pentru a aduce acasă, cel puțin virtual, toți băștinașii plecaţi în lumea largă și a-i atrage în dezvoltarea comunităților.
12.11.2016      stirilocale.md   
Colibaşi – migranţii ajută cu drag pentru acasă
Dintre cele 25 de Asociații de Băștinași recent create în țară, cea din Colibași este fruntașă la numărul de proiecte sociale implementate. Cum le-a reușit acest lucru aflăm chiar de la liderii asociației.
12.11.2016      stirilocale.md   
     
Decis // Moldova va avea opt municipii noi
Zece orașe din Republica Moldova vor obţine statut de municipiu. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în lectură finală în Parlament.
03.11.2016      deschide.md   
O echipă de primari și vice-primari din Republica Moldova au mers în capitala Armeniei. Află ce au făcut!
În perioada 26-27 octombrie, o echipă de primari și vice-primari din Republica Moldova a participat în Conferința „Promovarea dezvoltării durabile în țările Parteneriatului estic”, organizată în Erevan, de către Comisia Europeană, Conferința autorităților locale și regionale pentru Parteneriatul estic (CORLEAP), în comun cu Ministerul pentru Administrare și Dezvoltare Teritorilă a Republicii Armenia.
02.11.2016      provincial.md   
     
Administraţia locală elaborează un plan de acţiuni pentru atragerea turiştilor la Soroca
Edilii din Soroca vrea sa atragă mai mulţi turişti în zonă. În acest scop administraţia raionului elaborează un plan de acţiuni. Oamenii locului vor ca turiştii să nu se limiteze la vizitarea Cetăţii Sorocii, ci să meargă şi în sate unde sunt multe atracţii turistice. Problema este lipsa infrastructurii, relatează Mesager.
25.11.2015      trm.md   
INTERVIURI // Pirkka Tapiola: „Am impresia că nu s-a înțeles exact ce înseamnă un Acord de Asociere cu UE și ce înseamnă acest Acord pentru R. Moldova și pentru relația UE - Moldova”
Republica Moldova, fost „elev model” al Parteneriatului Estic, e vazută tot mai mult acum ca un stat „capturat”, iar deputații din Parlamentul de la Chișinău se îndeamnă unii pe alții să elibereze instituțiile statului moldovenesc din presupusa „captivitate”. Există însă cu adevărat
25.11.2015      www.europalibera.org   
     
Peste 10 000 m2 de suprafețe au fost asfaltate la Orhei
Primăria Orhei anunță finisarea lucrărilor de reparație și asfaltare în câteva zone din oraș, realizate pe parcursul ultimelor săptămâni.
23.11.2015      orhei.md   
Interviu cu primarul or. Hânceşti, Alexandru Botnari
„Activând deja în al patrulea mandat în funcția de primar, pot spune cu siguranța, că voi lăsa ceva frumos şi util în urma mea.”
20.11.2015      curierul.md   
     
1 2 3 »»