Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Platforma web pentru informații privind oportunități de dezvoltare și creșterea standardelor de calitate în cadrul acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană (DCFTA)
A fost lansată o nouă platformă web (www.eu4business.md/dcfta) care oferă informații agenților economici și cetățenilor Republicii Moldova cu privire la Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) între Uniunea Europeană și Republica Moldova.
29.11.2018      adrcentru.md   
La Colonița va fi construit un Centru Polivalent de Cultură și Agrement
Un Centru Polivalent de Cultură și Agrement va fi construit în satul Colonița, municipiul Chișinău, informează Provincial.
29.11.2018      provincial.md   
     
ECO-TURISM // „La bunica”, afacerea deschisă într-un sat din R. Moldova care cheamă acasă membrii unei familii plecați peste hotare
Andreea Gîscă locuiește în Chișcăreni, un sat din nordul Republicii Moldova. La ai săi cinci ani, nu i-a văzut niciodată pe cei doi frați, mama, tatăl și bunica laolaltă. În ultimii zece ani, familia Gîscă se reunește doar seara prin Skype.
29.11.2018      www.ziarulnational.md   
La Colonița va fi construit un Centru Polivalent de Cultură și Agrement
Un Centru Polivalent de Cultură și Agrement va fi construit în satul Colonița, municipiul Chișinău, informează Provincial.
29.11.2018      provincial.md   
     
Programul Bunelor Practici și-a ales câștigătorii ediției 2018 care vor fi premiați la Gala de Premiere
Cele mai bune practici ale autorităţilor publice locale din Republica Moldova, au fost desemnate pe 28 noiembrie în cadrul ședinţei Grupului Coordonator al Programului Bunelor Practici și vor fi premiate în luna decembire curent. În cadrul şedinţei, membrii Grupului Coordonator au dat o notă bunelor practici cunoscute în cadrul vizitelor de documentare și au decis care sunt practicile învingătoare.
29.11.2018      viitorul.org   
Satul Costeşti devine ,,Capitala Tineretului 2019”
Satul Costeşti din raionul Ialoveni a fost desemnat ,,Capitala Tineretului 2019”. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cadrul Galei Premiilor Naţionale pentru Dezvoltarea Sectorului de Tineret, transmite IPN.
29.11.2018      ipn.md   
     
Audieri publice la Edineț. A fost dezbătut capitolul „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a municipiului
Miercuri, 21 noiembrie a.c., în incinta Primăriei municipiului Edineț au avut loc audieri publice pe marginea capitolului „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a municipiului, actualizat în contextul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț”, finanțat de Uniunea Europeană.
22.11.2018      adrnord.md   
La Dubăsarii Vechi au fost lansate două proiecte. Președintele raionului: Producătorii de roșii nu vor mai avea problema comercializării
Președintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac, a comunicat despre lansarea a 2 proiecte la Dubăsarii Vechi, informează Provincial.
21.11.2018      provincial.md   
     
Primarul unui oraș din România – la Nisporeni
Primarul orașului Sângeorz-Băi din România, Traian Ogâgău, împreună cu o delegație, a întreprinde o vizită la Nisporeni, informează Provincial.
21.11.2018      provincial.md   
Audieri publice la Fălești. A fost dezbătut capitolul „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a orașului
Miercuri, 14 noiembrie a.c., în incinta Primăriei orașului Fălești au avut loc audieri publice pe marginea capitolului „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a orașului, actualizat în contextul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești”,
15.11.2018      adrnord.md   
     
Foaia de parcurs privind aprovizionarea localităților cu apă și canalizare, prezentată la Guvern
Procesul de pregătire pentru elaborarea Planului național privind aprovizionarea cu apă și canalizare a localităților din Republica Moldova a fost astăzi evaluat în cadrul unei ședințe prezidate de premierul Pavel Filip, cu participarea responsabililor din domeniu.
13.11.2018      adrnord.md   
(INTERVIU) Sergiu ARMAȘU: „Eu întotdeauna voi păstra cel mai presus interesul oamenilor, inclusiv politic”
Sergiu Armașu, Primarul orașului Ialoveni, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cum s-a desfășurat Hramul orașului – marcat la 27 octombrie, care sunt prioritățile sale în funcție, despre viitoarele scrutine electorale, dar și a comentat unele zvonuri.
13.11.2018      provincial.md   
     
S-AU MOBILIZAT PENTRU SAT. Locuitorii din Cotiujenii Mari au cumpărat o autospecială pentru deszăpezirea drumurilor
Sătenii din Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti, au pus mână de la mână şi au cumpărat o autospecială, care le va fi de folos la deszăpezirea şi nivelarea drumurilor. Grederul procurat din China a fost sfinţit de preoții din sat.
08.11.2018      www.publika.md   
Stadionul Central din Ungheni se extinde și se modifică
Amatorii sportului din Ungheni vor avea noi posibilități de antrenament și competiții. În aceste zile, au loc lucrări de construcție a două miniterenuri de sport, amplasate pe teritoriul stadionului central din Ungheni.
08.11.2018      www.expresul.md   
     
Locuitorii satului Carmanova au sărbătorit hramul în Casa de cultură. Renovarea a fost susținută de UE
După o lungă perioadă de timp, locuitorii satului Carmanova din stânga Nistrului au sărbătorit hramul în Casa de cultură. Edificiul a fost renovat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, oferit prin Programul „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.
08.11.2018      diez.md   
O nouă ședință a Comitetului director local al proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în raionul Râșcani, finanțat de UE
Membrii Comitetului director local (CDL) al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în localitățile Păscăuți, Dămășcani, Proscureni, Gălășeni, Mălăiești și Hiliuți, raionul Râșcani” s-au întrunit marți, 6 noiembrie a.c., în cadrul celei de-a treia ședințe, organizată în incinta Consiliului raional Râșcani.
06.11.2018      adrnord.md   
     
Grădinița de copii „Catincuța” din satul Pașcani, comuna Manta – model de bune practici
La 30 octombrie 2018, la Grădinița „Catincuța” din satul Pașcani, raionul Cahul, a fost sărbătorită deschiderea unui teren de joacă pentru copii, eveniment plin de emoții, bucurie, fericire și zâmbete de copii, ospitalitate și program artistic.
02.11.2018      cahul.md   
Locuitorii din Pelinia au pus bazele unui Centru de artizanat și vor să reînvie tradițiile (Foto)
Pelinia are locuri frumoase, bucate alese, meșteșuguri valoroase, tradiții unice și oameni care pot crea o poveste din toate astea. Este concluzia la care au ajuns într-o zi locuitorii satului amplasat în raionul Drochia. Așa că s-au pus pe treabă și au valorificat tot ce au mai bun. Mai exact, au pus bazele unui Centru de artizanat.
02.11.2018      ea.md   
     
Сoncurs de granturi în domeniul mobilizării comunitare și asigurării incluziunii sociale în raioanele Soroca, Căușeni, Cahul și Taraclia
Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” implementează proiectul Inițiativa comună pentru oportunităților egale, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și cofinanțat de Guvernul Suediei.
02.11.2018      eef.md   
Primară la activ: „Nu pot fi taxată, dacă sunt corectă”
Minus 30 de voturiAre un nume și un prenume neobișnuit. „Tata, care a lucrat toată viața la cinematograf, a urmărit prea multe filme”, râde Ersilia Qatrawi. Primara satului Ștefănești, r. Ștefan Vodă, blondă, cu ochelari mari, mișcări delicate și calculate
02.11.2018      reportaje.moldova.org   
     
1 2 3 4 5 »»