Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
,,Casa Prieteniei” inaugurată în satul Doroțcaia
La data de 24 noiembrie curent, în satul Doroțcaia a fost inaugurată Casa comunitară pentru copii în situații de risc ,,Casa Prieteniei”. La invitația Asociației obștești Concordia Moldova, la ceremonia de inaugurare a participat și Conducerea raionului Dubăsari.
30.11.2017     
La Risipeni, r. Fălești, a fost finalizată construcția stației de tratare a apei
În comuna Risipeni, raionul Fălești, a fost finalizată construcția unei stații de tratare a apei ce va utiliza tehnologii prietenoase mediului. Stația va asigura cu apă din râul Prut aproximativ 2200 de locuitori ai satelor Risipeni și Bocșa, localități ce intră în componența comunei Risipeni, potrivit adrnord.md.
24.11.2017      provincial.md   
     
(INTERVIU) Gheorghe Răileanu, primarul orașului Cimișlia: „Am mers destul de greu în funcția de primar, chiar mă gândeam că orășenii nu mă vor mai vota”
Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cum a reușit să convingă electoratul din localitate pentru că să-l aleagă pentru al 3-lea mandat, despre implicarea sa într-un dosar de corupție, despre modul în care se răsfrânge factorul politic asupra activității la Primărie, dar și alte aspecte importante.
24.11.2017      provincial.md   
(INTERVIU) Alexandru Botnari, primarul orașului Hâncești: Vreau ca lucrurile nu doar în municipiul Hâncești, dar și în țară să se îmbunătățească
Primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, a vorbit despre cât de importantă este apartenența politică pentru un primar, care sunt problemele ce trezesc îngrijorări în rândul locuitorilor localității, dar și alte aspecte important
24.11.2017      provincial.md   
     
(INTERVIU) Grigore Robu, primarul orașului Nisporeni:Oricât de frumoase nu ar fi orașele mari, întotdeauna omul se întoarce la rădăcini
Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cât de mult contează vârsta în politică, cum a reușit să convingă electoratul, care sunt cele mai grave probleme ale orașului, dar și dacă va candida într-o circumscripție în baza sistemului mixt.
22.11.2017      provincial.md   
(INTERVIU) Stela Onuțu, primarul orașului Glodeni: Cea mai mare problemă, în calea unui primar, este lipsa resurselor umane
Primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre lipsa locurilor de muncă, implicarea tinerilor în activitățile orașului, proiectele de amploare demarate pentru dezvoltarea localității, dar și despre ce obstacole stau în fața unui primar.
14.11.2017      provincial.md   
     
O nouă înfrățire: Dereneu din Călărași și comuna Timișești, județul Neamț
Primarii localităților Dereneu și Timișești au semnat Acordul de parteneriat și fraternitate.
14.11.2017      provincial.md   
Sângeru din România s-a înfrățit cu Sângereii Noi din Moldova
Continuă seria înfrățirilor între localitățile din România și cele din Republica Moldova. De data aceasta este vorba despre comuna Sângeru (județul Prahova și Sîngereii Noi (raionul Sîngerei). Acordul de înfrățire a fost semnat în Republica Moldova, de primarul de Sîngereii Noi, Valentina Ceausceac, și de primarul comunei Sângeru, Radu Gheorghe.
14.11.2017      deschide.md   
     
Un nou post de pompieri a fost inaugurat la Mereni
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a deschis un nou post de salvatori și pompieri în localitatea Mereni raionul Anenii Noi, transmite CURENTUL.
07.11.2017      curentul.md   
Copiii din Zăzulenii Vechi și Coșeni vor avea grădinițe în localitate
Picii din Zăzulenii Vechi și Coșeni (comuna Negurenii Vechi) vor putea în curând să frecventeze grădinița pe loc. În ambele localități au demarat lucrările de renovare pentru 2 grupe de copii
07.11.2017      unghiul.info   
     
Un lac din satul Căpriana a fost curățat în cadrul unui proiect susținut de Ambasada Franței
Un lac din satul Căpriana, raionul Strășeni, a fost curățat, tratat și aerat în cadrul unui proiect susținut de Ambasada Franței în Republica Moldova. Lucrările au fost efectuate pe parcursul a șase luni și au costat 18 mii de euro, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.
07.11.2017      http:  
Mai multă căldură și mai puține cheltuieli pentru încălzirea unei grădinițe din Fălești. Instituția a fost conectată la energia din biomasă (FOTO)
Noul sezon de încălzire începe cu dreptul pentru administrația instituției preșcolare, care a reușit cu implicarea comunității și suportul Proiectului Energie şi Biomasă să schimbe vechiul sistem de încălzire pe cărbune și să instaleze o nouă centrală termică, care funcționează pe bază de biomasă – energie locală și ecologică
07.11.2017      www.realitatea.md   
     
Comuna Sărata Nouă își deschide ușile pentru publicul larg. Ce trebuie să știi despre această localitate
Comunitatea din comuna Sărata Nouă, raionul Leova, organizează Ziua Uşilor Deschise miercuri, 8 noiembrie, începând cu ora 14.00. Astfel, reprezentanții autorității locale din comuna Sărata Nouă vor împărtăşi experienţa lor de succes altor primari și publicului larg, potrivit unui comunicat de presă, informează Provincial.
07.11.2017      provincial.md   
Cinci MILIARDE de lei pentru reparația drumurilor din R. Moldova: „Anul 2018 va fi un an al reabilitării drumurilor și a infrastructurii
Ministerul Economiei și Infrastructurii solicită, în procesul de elaborare a bugetului de stat pentru anul 2018, să fie alocate circa cinci miliarde de lei pentru reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii drumurilor din R. Moldova.
02.11.2017      www.ziarulnational.md   
     
Comitetul Executiv al Găgăuziei a aprobat bugetul pentru 2018
La data de 31 octombrie 2017, Comitetul Executiv al Găgăuziei a aprobat bugetul autonomiei pentru anul 2018 în valoare de 706 mil. lei faţă de 570 mil. lei în anul curent.
02.11.2017      www.noi.md   
Primarii din 15 localități rurale din raionul Soroca asigură viabilitatea unui proiect de aprovizionare cu apă și canalizare finanțat din FNDR
Primarii celor 15 localități rurale din raionul Soroca unde ADR Nord implementează un proiect de creare a condițiilor de aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) au participat miercuri, 1 noiembrie, în incinta Agenției, la o ședință de informare privind procesul de planificare strategică în sectorul AAC, pentru asigurarea unui mod eficient de planificare sectorială în procesul de implementare a proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor din 15 sate din raionul Soroca”.
02.11.2017      adrnord.md http:  
     
Centru multifuncţional de servicii sociale, deschis în raionul Soroca
Noi servicii sociale gratuite pentru persoanele nevoiaşe de la sate. De această dată este vorba despre un Centru multifuncţional de servicii sociale, deschis în satul Cosăuţi din raionul Soroca. La serviciile centrului vor putea apela bătrânii, femeile şi copiii, aflaţi în dificultate, relatează Mesager.
30.11.2016      trm.md   
Obiective turistice, reabilitate în cadrul Proiectului Traseul turistic în 9 localități
Un șir de obiective turistice din Republica Moldova sunt în proces de reabilitare și modernizare. Lucrările sunt desfășurate în cadrul Proiectului „Traseul turistic în 9 localități – crearea oportunităților de investire în turism” și vor contribui la îmbunătățirea aspectului edificiilor, înfrumusețarea teritoriului și reducerea cheltuielilor de întreținere. Prin urmare, vor duce la atragerea unui număr sporit de vizitatori.
28.11.2016      www.ipn.md   
     
Președintele raionului Dubăsari, la discuții cu primarul de Coșnița. Vezi ce au dezbătut!
La data de 24 noiembrie, preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a avut o întrevedere de lucru cu primarul comunei Coşniţa Alexei Gafeli.
28.11.2016      provincial.md   
Mai multe localități din raionul Hîncești s-au înfrățit cu localități din județul Iași
Evenimentul a avut loc la Palatul Culturii, în Sala Voievozilor. Între orele 10:00 și 12:00 a avut loc primirea delegațiilor, cuvintele de deschidere ale lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași și seful Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, un cuvânt din...
28.11.2016      bzi.ro   
     
1 2 3 4 »»