Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
(INTERVIU) Sergiu ARMAȘU: „Eu întotdeauna voi păstra cel mai presus interesul oamenilor, inclusiv politic”
Sergiu Armașu, Primarul orașului Ialoveni, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cum s-a desfășurat Hramul orașului – marcat la 27 octombrie, care sunt prioritățile sale în funcție, despre viitoarele scrutine electorale, dar și a comentat unele zvonuri.
13.11.2018      provincial.md   
S-AU MOBILIZAT PENTRU SAT. Locuitorii din Cotiujenii Mari au cumpărat o autospecială pentru deszăpezirea drumurilor
Sătenii din Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti, au pus mână de la mână şi au cumpărat o autospecială, care le va fi de folos la deszăpezirea şi nivelarea drumurilor. Grederul procurat din China a fost sfinţit de preoții din sat.
08.11.2018      www.publika.md   
     
Stadionul Central din Ungheni se extinde și se modifică
Amatorii sportului din Ungheni vor avea noi posibilități de antrenament și competiții. În aceste zile, au loc lucrări de construcție a două miniterenuri de sport, amplasate pe teritoriul stadionului central din Ungheni.
08.11.2018      www.expresul.md   
Locuitorii satului Carmanova au sărbătorit hramul în Casa de cultură. Renovarea a fost susținută de UE
După o lungă perioadă de timp, locuitorii satului Carmanova din stânga Nistrului au sărbătorit hramul în Casa de cultură. Edificiul a fost renovat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, oferit prin Programul „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.
08.11.2018      diez.md   
     
Grădinița de copii „Catincuța” din satul Pașcani, comuna Manta – model de bune practici
La 30 octombrie 2018, la Grădinița „Catincuța” din satul Pașcani, raionul Cahul, a fost sărbătorită deschiderea unui teren de joacă pentru copii, eveniment plin de emoții, bucurie, fericire și zâmbete de copii, ospitalitate și program artistic.
02.11.2018      cahul.md   
Locuitorii din Pelinia au pus bazele unui Centru de artizanat și vor să reînvie tradițiile (Foto)
Pelinia are locuri frumoase, bucate alese, meșteșuguri valoroase, tradiții unice și oameni care pot crea o poveste din toate astea. Este concluzia la care au ajuns într-o zi locuitorii satului amplasat în raionul Drochia. Așa că s-au pus pe treabă și au valorificat tot ce au mai bun. Mai exact, au pus bazele unui Centru de artizanat.
02.11.2018      ea.md   
     
Сoncurs de granturi în domeniul mobilizării comunitare și asigurării incluziunii sociale în raioanele Soroca, Căușeni, Cahul și Taraclia
Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” implementează proiectul Inițiativa comună pentru oportunităților egale, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și cofinanțat de Guvernul Suediei.
02.11.2018      eef.md   
Primară la activ: „Nu pot fi taxată, dacă sunt corectă”
Minus 30 de voturiAre un nume și un prenume neobișnuit. „Tata, care a lucrat toată viața la cinematograf, a urmărit prea multe filme”, râde Ersilia Qatrawi. Primara satului Ștefănești, r. Ștefan Vodă, blondă, cu ochelari mari, mișcări delicate și calculate
02.11.2018      reportaje.moldova.org   
     
Primăria Telenești a prezentat două proiecte după un an de activitate
La data 1 noiembrie 2018, primăria oraşului Teleneşti a organizat Ziua uşilor deschise în cadrul a două proiecte de dezvoltare regională, realizate cu ajutorul partenerilor externi, autorităţilor locale şi băştinaşilor, transmite MOLDPRES.
02.11.2018      www.moldpres.md   
,,Casa Prieteniei” inaugurată în satul Doroțcaia
La data de 24 noiembrie curent, în satul Doroțcaia a fost inaugurată Casa comunitară pentru copii în situații de risc ,,Casa Prieteniei”. La invitația Asociației obștești Concordia Moldova, la ceremonia de inaugurare a participat și Conducerea raionului Dubăsari.
30.11.2017     
     
La Risipeni, r. Fălești, a fost finalizată construcția stației de tratare a apei
În comuna Risipeni, raionul Fălești, a fost finalizată construcția unei stații de tratare a apei ce va utiliza tehnologii prietenoase mediului. Stația va asigura cu apă din râul Prut aproximativ 2200 de locuitori ai satelor Risipeni și Bocșa, localități ce intră în componența comunei Risipeni, potrivit adrnord.md.
24.11.2017      provincial.md   
(INTERVIU) Gheorghe Răileanu, primarul orașului Cimișlia: „Am mers destul de greu în funcția de primar, chiar mă gândeam că orășenii nu mă vor mai vota”
Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cum a reușit să convingă electoratul din localitate pentru că să-l aleagă pentru al 3-lea mandat, despre implicarea sa într-un dosar de corupție, despre modul în care se răsfrânge factorul politic asupra activității la Primărie, dar și alte aspecte importante.
24.11.2017      provincial.md   
     
(INTERVIU) Alexandru Botnari, primarul orașului Hâncești: Vreau ca lucrurile nu doar în municipiul Hâncești, dar și în țară să se îmbunătățească
Primarul orașului Hâncești, Alexandru Botnari, a vorbit despre cât de importantă este apartenența politică pentru un primar, care sunt problemele ce trezesc îngrijorări în rândul locuitorilor localității, dar și alte aspecte important
24.11.2017      provincial.md   
(INTERVIU) Grigore Robu, primarul orașului Nisporeni:Oricât de frumoase nu ar fi orașele mari, întotdeauna omul se întoarce la rădăcini
Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cât de mult contează vârsta în politică, cum a reușit să convingă electoratul, care sunt cele mai grave probleme ale orașului, dar și dacă va candida într-o circumscripție în baza sistemului mixt.
22.11.2017      provincial.md   
     
(INTERVIU) Stela Onuțu, primarul orașului Glodeni: Cea mai mare problemă, în calea unui primar, este lipsa resurselor umane
Primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre lipsa locurilor de muncă, implicarea tinerilor în activitățile orașului, proiectele de amploare demarate pentru dezvoltarea localității, dar și despre ce obstacole stau în fața unui primar.
14.11.2017      provincial.md   
O nouă înfrățire: Dereneu din Călărași și comuna Timișești, județul Neamț
Primarii localităților Dereneu și Timișești au semnat Acordul de parteneriat și fraternitate.
14.11.2017      provincial.md   
     
Sângeru din România s-a înfrățit cu Sângereii Noi din Moldova
Continuă seria înfrățirilor între localitățile din România și cele din Republica Moldova. De data aceasta este vorba despre comuna Sângeru (județul Prahova și Sîngereii Noi (raionul Sîngerei). Acordul de înfrățire a fost semnat în Republica Moldova, de primarul de Sîngereii Noi, Valentina Ceausceac, și de primarul comunei Sângeru, Radu Gheorghe.
14.11.2017      deschide.md   
Un nou post de pompieri a fost inaugurat la Mereni
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a deschis un nou post de salvatori și pompieri în localitatea Mereni raionul Anenii Noi, transmite CURENTUL.
07.11.2017      curentul.md   
     
Copiii din Zăzulenii Vechi și Coșeni vor avea grădinițe în localitate
Picii din Zăzulenii Vechi și Coșeni (comuna Negurenii Vechi) vor putea în curând să frecventeze grădinița pe loc. În ambele localități au demarat lucrările de renovare pentru 2 grupe de copii
07.11.2017      unghiul.info   
Un lac din satul Căpriana a fost curățat în cadrul unui proiect susținut de Ambasada Franței
Un lac din satul Căpriana, raionul Strășeni, a fost curățat, tratat și aerat în cadrul unui proiect susținut de Ambasada Franței în Republica Moldova. Lucrările au fost efectuate pe parcursul a șase luni și au costat 18 mii de euro, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.
07.11.2017      http:  
     
1 2 3 4 »»