Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Granturi pentru ONG-uri în domeniul resurselor de apă
Agenția „Apele Moldovei” anunţă lansarea Programului de Suport (granturi) pentru proiecte mici, oferite ONG-urilor care activează în domeniul managementului integrat al resurselor de apă.
30.10.2017      ecopresa.md   
IDIS-VIITORUL A PREMIAT PRIMĂRIA SATULUI COSTEȘTI PENTRU BUNE PRACTICI ÎN ASIGURAREA TRANSPARENȚEI
Joi, 19 ocrombrie 2017, IDIS-Viitorul a organizat o conferințp sub genericul ”Transparența raioanelor: indicator al eforturilor regionale de anticorupție în Moldova”.
23.10.2017      viitorul.org   
     
În Teleneşti o porţiune de drum de 23 de kilometri va fi asfaltat
Un drum local de 23 de kilometri care face legătura între raioanele Teleneşti şi Orhei va fi modernizat pînă la sfîrşitul anului 2019.
23.10.2017      www.noi.md   
Ziua Uşilor Deschise în nouă primării din țară: Schimb de experienţă şi bune practici
Comunităţile cu cele mai bune practici vor organiza Ziua Uşilor Deschise în localităţile lor în perioada 25 octombrie - 17 noiembrie. Astfel, reprezentanții autorităților locale din nouă localități vor împărtăşi experienţa lor de succes altor primari și publicului larg.
21.10.2017      viitorul.org   
     
A fost finalizată construcţia drumului Briceni - Grimăncăuţi - frontiera cu Ucraina
Lucrările de renovare a sectorului de drum Briceni - Grimăncăuţi - frontiera cu Ucraina au fost finalizate. O comisie specială a evaluat ieri calitatea reconstrucţiei şi a decis că traseul poate fi exploatat, transmite MOLDPRES.
21.10.2017      moldpres.md   
La Costești a început construcția Complexului Turistic Sportiv. Vezi la ce etapă se află proiectul (foto)
În satul Costești, raionul Ialoveni a avut loc o vizită de studiu la Complexul Turistic Sportiv Costești, care se află în primă etapă de construcție. Directorul Agenției de Dezvoltare Centru, Viorel Jardan împreună cu reprezentanți al mass-mediei regionale și naționale au vizitat proiectul și au purtat discuții cu primarul satului Natalia Petrea și agentul economic selectat pentru a realiza lucrările.
11.10.2017      provincial.md   
     
Energie verde în raionul Ștefan Vodă! A fost printre primele raioane în care au fost instalate centrale termice pe biomasă
Ștefan Vodă a fost printre primele raioane în care au fost instalate, începând cu anul 2011, centrale termice pe biomasă. Uniunea Europeană a investit aproape un milion de dolari în cele 11 centrale termice din 9 localități, iar comunitățile locale au contribuit cu 2,4 mln lei
11.10.2017      provincial.md   
La Costești a fost deschis un Centru de plasament pentru persoanele aflate în dificultate
Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, Primăria satului Costești în colaborare cu AO Compasiune au realizat un eveniment public, prin care a fost anunțat extinderea serviciilor centrului „Speranța”.
05.10.2017      provincial.md   
     
Primarii din raionul Cahul au instituit o tradiție. Află detalii!
Asociația Primarilor din raionul Cahul a decis să se întâlnească periodic, cel puțin o dată în luna, la una dintre primăriile raionului, ce a înregistrat mai multe realizări.
05.10.2017      provincial.md   
Voluntariat la Sărata Veche, r. Fălești. Pompierii voluntari sunt beneficiarii
Salvatorii din cadrul Detașamentului Căutare Salvare nr. 1 și nr.2 din municipiile Chișinău și Bălți au făcut voluntariat pentru postul voluntar de pompieri din Sărata Veche, raionul Fălești.
05.10.2017      provincial.md   
     
Cum mult așteptata apă vine în raionul Ungheni
Se vorbea că în unele sate din raion, din contul mijloacelor Fondului Ecologic Național, a început construcția rețelelor de alimentare cu apă și sistemelor de canalizare („Unghiul”, nr. 14 din 14.04.2017, rubrica Consiliului Raional) și în ele va veni mult așteptata apă.
04.10.2017      unghiul.info   
Investiție de 38 de milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor locale și regionale în raionul Cimișlia!
Maria Culeșov, directorul ADR Sud, și specialiștii Secției proiecte din cadrul instituției au întreprins o vizită de monitorizare în satul Hârtop, raionul Cimișlia.
04.10.2017      provincial.md   
     
Băștinașii din Larga au reconstruit o piață agroalimentară modernă pentru zona de nord a țării
În satul Larga a fost inaugurată astăzi piaţă agroalimentară renovată, care dispune de o hală de carne și produse lactate și alta de fructe și legume, precum și aproximativ 50 locuri la tarabe. Bugetul total al proiectului de renovare a pieței a fost de 555 387 lei, dintre care băștinașii au contribuit cu 85 500 lei, Guvernul Elveției – 387 687 lei și Primăria Larga – 65 000 lei.
04.10.2017      www.moldova.org   
Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova - Apel anual pentru finanțare prin granturi Nr. APS-2016-001
Fondul pentru Dezvoltare, Consolidare și Angajament Sectorial (SEED) din cadrul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova lansează apelul anual pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare în următoarele industrii: vitivinicolă, turism rural și vitivinicol, ușoară (textile, confecții, încălțăminte și accesorii de modă), tehnologia informației și comunicațiilor (TIC), și domenii ale serviciilor creative.
27.10.2016      www.civic.md   
     
R. Moldova și Letonia își sporesc colaborarea la nivel regional. Sudul Moldovei calcă pe urmele Nordului
Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud a semnat la sfârșitul săptămânii trecute un Protocol de intenţii cu privire la colaborarea cu Regiunea de planificare Zemgali din Letonia.
25.10.2016      hotnews.md   
Dorin Chirtoacă, ales vicepreşedinte al Camerei Regiunilor din Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei
În perioada 17 - 22 octombrie curent, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, întreprinde o vizită oficială la Strasbourg, Franţa, unde participă la cea de-a 31-a sesiune a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.
20.10.2016     
     
Hramul satului Pelinia 14 octombrie 2016
Hramul satului Pelinia este sărbătorit de sărbătoarea creştină Acoperemîntul Maicii Domnului, odată în an, păstrând tradiţiile şi obiceiurile specifice localităţii.
19.10.2016      www.pelinia.md   
Lista grădiniţelor ce vor fi renovate din banii acordaţi de Guvernul României
83 de grădiniţe din R. Moldova, inclusiv din municipiile Chișinău și Bălți, vor fi renovate cu suportul Guvernului României din ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat Republicii Moldova.
18.10.2016      unica.md   
     
Credeai că știi totul despre Chișinău? 20 de curiozități despre orașul nostru vechi de 580 de ani
Trăiești în acest oraș de mult timp și credeai că știi totul despre el? Află că nu este tocmai așa. Dovadă sunt cele 20 de curiozități pe care ți le-am pregătit cu ocazia celor 580 de ani ai orașului Chișinău.
15.10.2016      zugo.md   
Hramul Orașului! Care este programul festiv de Ziua Chișinăului
Programul „Hramul Orașului” a îmnceput la ora 8:00 cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și a fost urmată de Liturghia de hram de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.
14.10.2016      agora.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»