Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova - Apel anual pentru finanțare prin granturi Nr. APS-2016-001
Fondul pentru Dezvoltare, Consolidare și Angajament Sectorial (SEED) din cadrul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova lansează apelul anual pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare în următoarele industrii: vitivinicolă, turism rural și vitivinicol, ușoară (textile, confecții, încălțăminte și accesorii de modă), tehnologia informației și comunicațiilor (TIC), și domenii ale serviciilor creative.
27.10.2016      www.civic.md   
R. Moldova și Letonia își sporesc colaborarea la nivel regional. Sudul Moldovei calcă pe urmele Nordului
Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud a semnat la sfârșitul săptămânii trecute un Protocol de intenţii cu privire la colaborarea cu Regiunea de planificare Zemgali din Letonia.
25.10.2016      hotnews.md   
     
Dorin Chirtoacă, ales vicepreşedinte al Camerei Regiunilor din Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei
În perioada 17 - 22 octombrie curent, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, întreprinde o vizită oficială la Strasbourg, Franţa, unde participă la cea de-a 31-a sesiune a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.
20.10.2016     
Hramul satului Pelinia 14 octombrie 2016
Hramul satului Pelinia este sărbătorit de sărbătoarea creştină Acoperemîntul Maicii Domnului, odată în an, păstrând tradiţiile şi obiceiurile specifice localităţii.
19.10.2016      www.pelinia.md   
     
Lista grădiniţelor ce vor fi renovate din banii acordaţi de Guvernul României
83 de grădiniţe din R. Moldova, inclusiv din municipiile Chișinău și Bălți, vor fi renovate cu suportul Guvernului României din ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat Republicii Moldova.
18.10.2016      unica.md   
Credeai că știi totul despre Chișinău? 20 de curiozități despre orașul nostru vechi de 580 de ani
Trăiești în acest oraș de mult timp și credeai că știi totul despre el? Află că nu este tocmai așa. Dovadă sunt cele 20 de curiozități pe care ți le-am pregătit cu ocazia celor 580 de ani ai orașului Chișinău.
15.10.2016      zugo.md   
     
Hramul Orașului! Care este programul festiv de Ziua Chișinăului
Programul „Hramul Orașului” a îmnceput la ora 8:00 cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și a fost urmată de Liturghia de hram de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.
14.10.2016      agora.md   
(foto) Într-un oraș polonez a fost creată o pistă pentru bicicliști ce strălucește în întuneric
Ciclismul este deja cel mai ecologic mijloc de transport pe roți, însă dacă mai adăugăm și faptul că în lume apar și piste pentru bicicliști ce se încarcă ziua de la soare pentru a lumina noaptea, atunci ne convingem că bicicleta este un instrument foarte eficient. Într-un orășel din nordul Poloniei a fost deja lansată o astfel de pistă.
11.10.2016      diez.md   
     
Vizită regală la Cahul şi Comrat
Moment istoric pentru locuitorii raionului Cahul şi ai oraşului Comrat, datorită vizitei Principelui Radu al României.
11.10.2016      gazetadesud.md   
Grădiniţa din Cazaclia a implementat un proiect pentru încălzirea cu biomasă
Grădiniţa din satul Cazaclia a implementat un proiect european pentru încălzirea cu biomasă a instituţiei. Astfel va economisi câte 40 de mii de lei la factura pentru căldură, relatează Mesager.
11.10.2016      trm.md   
     
Sărbătoarea „Vatra Satului” - la Vasilcău
În localitatea Vasilcău, raionul Soroca a fost organizată sărbătoarea „Vatra Satului”, cu ocazia inaugurării parcului de la intrarea în sat şi reabilitării monumentului în memoria ostaşilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial, relatează Mesager.
11.10.2016      trm.md   
Pompierii din sudul țării au primit autospeciale noi (Foto)
Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, a primit la sfârșitul săptămânii trecute, 23 de autospeciale de intervenție pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale.
11.10.2016      gazetadesud.md   
     
IMPORTANT! 83 de grădinițe vor fi RENOVATE din ajutorul financiar în valoare de 100 milioane de euro oferit de România
Membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat lista instituțiilor preșcolare ce vor fi renovate cu suportul Guvernului României, din ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România țării noastre. Hotărîrea a fost aprobată, săptămîna trecută, în cadrul ședinței Guvernului.
11.10.2016      mesaj.md   
Moldova preia experienţa franceză în cooperarea descentralizată
Autorităţile publice locale din mai multe localităţi din ţară vor prelua experienţa franceză privind cooperarea descentralizată, despre care spun că reprezintă un avantaj pentru atractivitatea regiunilor. Practicile franceze vor fi prezentate în cadrul unui seminar, care va avea loc pe
03.10.2016      www.ipn.md   
     
Satul Puhoi din Ialoveni s-a înfrățit cu comuna Șotânga din județul Dâmbovița
Două sate, unul din Republica Moldova și altul din România, au semnat joi un acord de colaborare. Documentul a fost semnat între reprezentanții comunei Șotânga din județul Dâmbovița și ai satului Puhoi din raionul Ialoveni.
02.10.2016      deschide.md   
Schimb de experientă a operatorilor de furnizare a serviciilor de apă și canalizare
Recent, la Cahul, a avut loc un atelier de lucru, organizat în cadrul vizitei de studiu la obiectele din orașul Cahul și al județului și municipiului Iași, România. Atelierul s-a desfășurat în sala de ședință a Consiliului Raional Cahul, organizat de către Asociația Moldova Apă-Canal, în colaborare cu GIZ Moldova. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 27-29 octombrie 2015.
30.10.2015      adrsud.md   
     
Proiectul bugetului municipal pentru 2016, înaintat în CMC
Proiectul bugetului municipal pentru anul 2016 a fost definitivat şi înaintat spre examinare şi aprobare Consiliului municipal Chişinău (CMC).
28.10.2015      trm.md   
Un stat din UE oferă R. Moldova AMBULANȚE dotate cu echipament de ultimă generație
Ambasada Slovaciei în Republica Moldova va oferi, astăzi, instituțiilor medicale din țara noastră zece ambulanțe dotate cu echipament medical de ultimă generație.Donația a devenit posibilă în urma semnării unui Memorandum de Înțelegere dintre Ambasada Republicii Slovace la Chișinău și Spitalul
26.10.2015      www.ziarulnational.md   
     
Grădinița din Feștelița a fost renovată prin grantul Guvernul României
Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, și directorul Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), Mircea Eșanu, au inaugurat vineri, 23 octombrie 2015, grădinița din satul Feștelița, r. Ștefan Vodă.
23.10.2015      www.deschide.md   
USAID a lansat un nou proiect de asistență în Moldova, cu un buget de aproape 22 de mln $
La 20 octombrie 2015 a fost lansat un nou proiect de asistență al Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID) pentru Creșterea Competitivității prin Dezvoltarea Capitalului Uman și Inovație (CE-WIN).
22.10.2015      agora.md   
     
1 2 3 4 5 »»