Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Locuitorii unei localităţi din raionul Taraclia vor avea acces la o piaţă modernă datorită ajutorului UE
În fiecare zi de joi, în centrul satului Musaitu din raionul Taraclia, localitate populată preponderent de etnici bulgari, sătenii au un nou loc de întâlnire - piaţa agricolă.
31.10.2018      tvrmoldova.md   
Autoritățile APL sunt obligate să includă documentele în Registrul de stat al actelor locale
Începând cu 28 octombrie curent a intrat în vigoare Legea nr. 161 din 07.07.2016, potrivit căreia autoritățile administrației publice locale sunt obligate să includă actele administrative adoptate în Registrul de stat al actelor locale.
31.10.2018      cancelaria.gov.md   
     
Centrul de Sănătate de la Balatina – dotat cu sistem de încălzire modern
În satul Balatina, raionul Glodeni, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor a cazangeriei instalate la Instituția Medico-Sanitară Publică „Centrul de Sănătate Balatina”, relatează consiliul raional, informează Provincial.Evenimentul a avut loc în prezența vicepeședinților raionului Glodeni, Oxana Albu și Ion
24.10.2018      provincial.md   
Șase primării din raionul Hâncești și-au unit eforturile pentru sate mai curate
Șase localități din raionul Hâncești vor fi mai curate datorită unui serviciu modern de salubrizare și gestionare în comun a deșeurilor. Acesta va deservi cei peste 22.000 de locuitori ai satelor Cărpineni, Mingir, Negrea, Sofia, Bălceana și Voinescu.
22.10.2018      www.md.undp.org   
     
Scările din GRANIT din Parcul „Valea Morilor”, pentru care România a alocat aproape un MILION de euro, vor fi gata în vara anului viitor
Lucrările de reabilitare a scărilor din granit din Parcul „Valea Morilor” sunt în plină desfășurare.
22.10.2018      www.ziarulnational.md   
PREMIERĂ // Brad ARTIFICIAL în centrul Chișinăului: Autoritățile municipale vor anunța o licitație
În Piața Marii Adunări Naționale urmează a fi instalat, în premieră, un brad artificial pentru sărbătorile de iarnă din acest an.
22.10.2018      www.ziarulnational.md   
     
O grădiniță dintr-o suburbie a Chișinăului, reparată din banii României, inaugurată!
Grădinița din localitatea Cruzești, suburbie a municipiului Chișinău, a fost inaugurată astăzi, după ce a fost renovată cu ajutorul Guvernului României.
19.10.2018      www.ziarulnational.md   
Proiect ÎNCHEIAT: Aproape 200 000 de cetățeni ai R. Moldova au acces la ENERGIE VERDE, datorită UE. Au fost deschise și zeci de afaceri, iar banii rămân în republică
Uniunea Europeană anunță încheierea Proiectului Energie şi Biomasă, implementat în anii 2011 - 2018, perioadă în care 199 000 de cetățeni ai R. Moldova au fost conectați sau au devenit beneficiari ai energiei verde produse în republica noastră.
19.10.2018      www.ziarulnational.md   
     
Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău are plăcerea de a anunța o cerere de propuneri pentru programul de granturi al Fondului Ambasadorilor pentru Conservarea Culturală (AFCP) din 2019
Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău are plăcerea de a anunța o cerere de propuneri pentru programul de granturi al Fondului Ambasadorilor pentru Conservarea Culturală (AFCP) din 2019.
18.10.2018      md.usembassy.gov   
O nouă oportunitate de finanțare de la USAID: Development Innovation Ventures (DIV)
Development Innovation Ventures (DIV) este programul deschis de inovare al USAID care testează și sporește soluțiile creative la orice provocare globală de dezvoltare. Investindu-se în inovații, conduse de dovezi riguroase, USAID crează impact aupra milioane de vieți într-o fracțiune din costul obișnuit.
18.10.2018      adrsud.md   
     
Guvernul a aprobat noi măsuri de activare a beneficiarilor de ajutor social
Șomerii înregistrați la agenția teritorială pentru ocuparea forței de muncă din cadrul familiilor beneficiare de ajutor social vor presta activități de interes comunitar, la solicitarea primarului.
15.10.2018      msmps.gov.md   
Exemplul municipiului Strășeni, determinat să devină o comunitate fără corupție, prezentat la Bruxelles
La 10 octombrie 2018, primarul municipiului Strășeni, Valentina Casian, a prezentat rezultatele acțiunilor de promovare a integrității și anticorupției la nivel local la evenimentul „Viitorul orașelor: dezvoltare urbană transparentă și inovatoare", organizat de PNUD. Masa rotundă se desfășoară în cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor.
15.10.2018      www.md.undp.org   
     
Oportunitate pentru angajații din serviciul public. Cum poți să faci un stagiu într-o instituție din SUA
Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional din Moldova anunță o nouă rundă de selecție în cadrul Programului de Stagiu Profesional în SUA, runda 6 septembrie – 5 noiembrie 2018.
12.10.2018      www.zdg.md   
Cu sprijinul UE, la Șerpeni a fost inaugurat un complex sportiv
Unul dintre cele mai moderne complexe sportive din țară a fost inaugurat în satul Șerpeni, raionul Anenii Noi. Edificiul are capacitatea să găzduiască competiții regionale și a fost construit cu sprijinul Uniunii Europene în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.
12.10.2018      www.md.undp.org   
     
„La Chișcăreni ACASĂ” - un nou traseu turistic amenajat în Moldova cu suportul băștinașilor
Comuna Chișcăreni din raionul Sângerei poate deveni o nouă atracție turistică în Moldova. Aici a fost lansat traseul turistic „La Chișcăreni - ACASĂ” care descoperă istoria și locurile frumoase ale localității.
12.10.2018      www.md.undp.org   
Exemplul municipiului Strășeni, determinat să devină o comunitate fără corupție, prezentat la Bruxelles
La 10 octombrie 2018, primara municipiului Strășeni, Valentina Casian, a prezentat rezultatele acțiunilor de promovare a integrității și anticorupției la nivel local la evenimentul „Viitorul orașelor: dezvoltare urbană transparentă și inovatoare", organizat de PNUD. Masa rotundă se desfășoară în cadrul Săptămânii europene a regiunilor și orașelor.
10.10.2018      www.md.undp.org   
     
SONDAJUL BRADULUI: Mii de chișinăueni optează pentru un pom de Crăciun ARTIFICIAL
Primăria Chișinău a lansat, pe pagina sa de Facebook, un sondaj în cadrul căruia locuitorii capitalei sunt îndemnați să spună ce fel de brad vor să fie instalat în acest an în centrul capitalei - natural sau artificial.
06.10.2018      www.ziarulnational.md   
Ideile inovative pentru Chişinău vor fi finanţate în cadrul unui concurs de granturi
Proiectul „Oraşe verzi durabile” lansează un program de granturi pentru soluţii noi şi inovative de dezvoltare urbană modernă şi prietenoasă mediului ambiant.
06.10.2018      adrcentru.md   
     
Grădinița de copii din satul Căpriana şi-a redeschis uşile (FOTO)
Unica grădiniță de copii din satul Căpriana şi-a redeschis uşile după 26 ani. Aceasta anunță consiliul raional Strășeni, informează Provincial.
06.10.2018      provincial.md   
Recepția finală a lucrărilor la Complexul de ecoturism de la Ulmu
La Ulmu, Ialoveni a avut loc recepția finală a lucrărilor de amenajare a Complexului de agrement și ecoturism, avînd în calitate de beneficiar și aplicant autoritatea publică locală dată.
06.10.2018      provincial.md   
     
1 2 3 4 5 6 7 »»