Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

ianuarie   februarie   martie   aprilie   mai   iunie   iulie   august   septembrie   octombrie   noiembrie   decembrie
Antonio Tajani: de la consilier local la Președintele Parlamentului European
La data de 17 ianuarie 2017, Antonio Tajani a fost ales Președinte al Parlamentului European. Cine este noul președinte și care este trecutul său? Cel mai bine cunoscut pentru rolul său în calitate de deputat sau de
20.01.2017     
Parlamentul European // Fapte și cifre cu privire la noua Președinție dintr-o perspectivă locală
La jumătatea perioadei, Parlamentul European a ales doar un nou președinte, 14 vicepreședinți și 5 chestori, care, împreună, alcătuiesc Biroul Parlamentului. Dar caree este trecutul lor? Nu au o amprentă locală?
20.01.2017      www.ccre.org   
     
Preşedintele CEMR reacţionează la alegerile din preşedinţia Parlamentului European
La data de 17 și 18 ianuarie, Parlamentul European a ales un nou președinte, deputat european, Antonio Tajani, și 14 vicepreședinți.Ca urmare a acestei alegeri, presedintele regiunii Emilia-Romagna și președinte CEMR, Stefano Bonaccini, a reacționat pentru a-și exprima voința de
20.01.2017      www.ccre.org   
Ambasadorul SUA James D. Pettit – în prima sa vizită la Edineț. Vezi ce a făcut! (galerie foto)
Ambasadorul SUA James D. Pettit a efectuat, la 13 ianuarie curent, prima sa vizită la Edineț.
19.01.2017      provincial.md   
     
27 de grădiniţe vor fi dotate cu instalaţii de producere a apei calde de la energia solară
49 de noi sisteme de încălzire pe biomasă, inclusiv 20 de colectoare solare, vor fi instalate în 2017 din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă. Astfel, 27 de grădiniţe beneficiare ale primei etape de proiect vor fi dotate cu instalaţii de producere a apei calde de la energia solară, care vor funcţiona împreună cu sistemul termic pe biomasă.
19.01.2017      diez.md   
Primărița orașului Drochia, Nina Cereteu, a primit o diplomă de excelență de la Botoșani (foto)
Primărița orașului Drochia, Nina Cereteu, a primit certificat de apreciere din partea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Mitropolitană Botoşani”.
18.01.2017      provincial.md   
     
23 Primării din ţară organizează acţiuni de atragere a băştinaşilor în dezvoltarea locală
23 Primării din țară organizează acțiuni pentru a încuraja băștinașii aflați departe de casă să contribuie la dezvoltarea unor proiecte concrete în localitățile natale.
17.01.2017      stirilocale.md   
Drumurile locale - o prioritate a autorităţilor orheiene
Administrația raionului Orhei alocă surse substanţiale pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor locale.
10.01.2017      www.cuvintul.md   
     
Cărpineni, exemplu demn de urmat. Localitatea cu cele mai multe proiecte eco-regenerabile
Au devenit mai independenţi de gazele ruseşti, după ce au schimbat sursele tradiţionale de energie pe cele regenerabile. Vorbim despre satul Cărpineni, din raionul Hânceşti, unde practic în toate instituţiile publice au fost instalate centrale pe bază de biomasă. După ce s-au convins de beneficile energiei regenerabile, tot mai multe gospodării au început să fie încălzite cu biocombustibil.
10.01.2017      www.publika.md   
Băștinașii din Lozova donează pentru a avea un sat curat şi amenajat
Lozova – un sat din inima codrilor, cu gospodari meșteșugari care se pricep la toate: ţes prosoape, fac mărţişoare, cioplesc în lemn, modelează tablă. Împreună cu satul Stejăreni formează Comuna Lozova. Cartea de vizită a comunei cu 6.598 de locuitori, aşezată pe două coline, sunt sătenii primitori și harnici care au ştiut dintotdeauna să se descurce cu bucuriile și nevoile laolaltă.
10.01.2017      stirilocale.md   
     
Realizări 2016 – Interviu cu Primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros
Primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros, s-a referit în cadrul unui interviu, publicat pe www.ungheni.md, la proiectele preconizate spre implementare în 2017.
05.01.2017      ungheni.md   
Au fost finalizate lucrările de construcție / montaj pentru aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor din Țepilova, Soroca
Miercuri, 28 decembrie, membrii unei comisii de recepție, formată din factori de decizie și specialiști în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor, s-au întrunit în incinta primăriei comunei Ocolina pentru a semna actele ce confirmă finalizarea lucrărilor la subproiectul „Construcția rețelei de aprovizionare cu apă și canalizare în satul Țepilova”, parte a proiectului „Crearea condițiilor de aprovizionare cu apă potabilă și canalizare a locuitorilor comunelor Parcani, Ocolina și Rădi Cereșnovăț din raionul Soroca”.
03.01.2017      adrnord.md   
     
Țara care s-a alimentat 250 de zile din an doar cu energie regenerabilă. Lucrează la acest capitol încă din 1950
Costa Rica a completat anul bifând 250 de zile în care cetăţenilor săi le-a fost furnizată energie din resurse regenerabile. De fapt, 98,2% din energia ţării proivine din surse regenerabile.
03.01.2017      www.businessmagazin.ro   
Primarii din Moldova au învăţat cum să prevină riscurile de corupţie
Peste 600 de primării din 25 de raioane ale ţării au învăţat cum să prevină riscurile de corupţie.
03.01.2017     
     
Un apeduct magistral va fi construit în raionul Ialoveni, cu susținerea Slovaciei
Construcţia unui apeduct magistral cu reţea de canalizare va demara la începutul anului 2017 în raionul Ialoveni, cu susţinerea Guvernului Slovaciei. Un acord de cooperare în acest sens au semnat recent ADR Centru şi Consiliul raional.
03.01.2017      moldpres   
Din luna octombrie, distanța dintre Chișinău și Iași va fi mai scurtă
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și Administrația de Stat a Drumurilor, împreună cu inginerii supervizori - consorțiul WSP Techinc și contractorul, compania cehă OHL, au elaborat un Plan de măsuri concrete și măsurabile care va asigura accelerarea tempoului și finalizarea lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a orașului Ungheni până în luna octombrie 2017.
03.01.2017      www.evzmd.md   
     
Primarii din Moldova cheamă la unitate și propun schimbarea sistemului electoral
Primarii din Republica Moldova au făcut, vineri, apel la unitate și la calm ca guvernul să poată realiza reformele pe care și le-a propus.
30.01.2016      puterea.info   
La discuţie cu aleşii locali. Premierul Filip şi primarii au schimbat păreri despre situaţia din ţară
Lipsa banilor pentru investiții, infrastructura slab dezvoltată în localități şi prea puţini bani pentru înreținerea instituțiilor finanțe din buget sunt doar câteva dintre problemele pe care le semnalează aleşii locali din țară.
30.01.2016      www.publika.md   
     
PREŞEDINTELE CALM: ÎN PARLAMENT SUNT MAI MULTE LEGI IMPORTANTE, DAR NU AJUNG PE AGENDA DEPUTAŢILOR
Fără o descentralizare reală Republica Moldova nu are nici o şansă de a se moderniza, europeniza şi dezvolta. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Tatiana Badan, în cadrul Adunării Generale a CALM, transmite TRIBUNA.
30.01.2016      tribuna.md   
Pavel Filip pentru APL: Dialog deschis pentru rezolvarea problemelor
Premierul Filip a propus înfiinţarea unei platforme de comunicare între administraţiile centrală şi locale, cu ocazia participării sale la Congresul Autorităţilor Locale din Moldova, transmite Serviciul de presă al Guvernului.
30.01.2016      m.deschide.md   
     
1 2 3 4 5 »»