Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Linie nouă de troleibuz spre Bubuieci. „Sunt examinate 4 variante de traseu”
Primăria municipiului Chişinău informează că, în decurs de 10 zile, va fi deschisă o nouă rută de troleibuz cu propulsie autonomă, spre localitatea Bubuieci.
14.03.2019      provincial.md   
Cum a învățat românește primarul Comratului
A lăsat afacerile și a decis că trebuie să facă o schimbare pentru orașul său, aceasta este poveste lui Serghei Anastasov, primarul orașului Comrat, cel, care de la alegerea sa în funcția de edil al orașului, a schimbat total fața
08.03.2019      moldnova.eu   
     
Oraşul Drochia va fi asigurat cu apă de calitate, conform unui proiect al UE
Proiectul „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Drochia" se realizează conform planului stabilit. La această concluzie au ajuns membrii Comitetului director local (CDL), întruniţi ieri în şedinţă la Primăria Drochia, care au estimat volumul de lucru efectuat în raport cu riscurile şi provocările ce apar, transmite MOLDPRES.
04.03.2019      www.moldpres.md   
Apel de propuneri: FGM 2019 – ediția Revitalizare Urbană
Fondul Granturilor Mici (FGM) este un program al Reprezentanței Fundației „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish aid.
04.03.2019      www.centruinfo.org   
     
Apel FGM 2019 – ediția rurală LEADER+ Deadline – 21 martie!
Fondul Granturilor Mici (FGM) este un program al Solidarity Fund PL în Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia în cadrul Programului Polonez de Cooperare pentru Dezvoltare – Polish aid. Misiunea FGM este de a consolida dezvoltarea locală în Republica Moldova, prin co-finanțarea proiectelor de dezvoltare locală implementate de actorii locali.
04.03.2019      www.centruinfo.org   
Apel de propuneri FGM 2019 – ediția rurală LEADER! Deadline – 21 martie
Fondul Granturilor Mici (FGM) este un program al Solidarity Fund PL în Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia în cadrul Programului Polonez de Cooperare pentru Dezvoltare – Polish aid. Misiunea FGM este de a consolida dezvoltarea locală în Republica Moldova, prin co-finanțarea proiectelor de dezvoltare locală implementate de actorii locali.
04.03.2019      www.centruinfo.org   
     
Scuarul din bd. Mircea cel Bătrân și scuarul „Maria Drăgan” vor fi amenajate, pe parcusul acestui an
Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul acestui an, în sectorul Ciocana vor fi amenajate două spații publice: scuarul din bd. Mircea cel Bătrân, 29 și scuarul „Maria Drăgan", cu viziune panoramică.
26.02.2019      unimedia.info   
La iniţiativa localnicilor din Slobozia Mare, o problemă a localităţii va fi soluţionată
Slobozia Mare din raionul Cahul este printre primele 20 de localităţi din republică, beneficiare ale Programului „Comunitatea Mea”. În cadrul acestuia, sătenii au identificat cea mai gravă problemă a localităţii, care va fi soluţionată cu suportul financiar al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională, relatează Radio Moldova Actualităţi.
25.02.2019      trm.md   
     
Circa o treime din bunurile imobile din R. Moldova nu sunt înregistrate. Proiectul inițiat de Agenția Servicii Publice
Agenția Servicii Publice (ASP), în parteneriat cu Agenția Proprietății Publice și cu Agenția Relații Funciare și Cadastru, va înregistra, pe parcursul anilor 2019-2023, peste un milion de bunuri imobile aflate în proprietate privată, dar și în proprietatea statului.
21.02.2019      agora.md   
Se pregătește documentația tehnică pentru implementarea unui nou proiect de modernizare a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în raionul Dondușeni
Actualizarea documentației tehnice pentru proiectul „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)” este etapa care precede lansarea procedurilor de achiziții publice privind executarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de apeduct și
20.02.2019     
     
Sesiune de informare privind elaborarea și depunerea propunerilor de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020
În contextul lansării celui de al treilea apel din cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020, marți, 19 februarie, a fost organizată o sesiune de informare pentru potențialii beneficiari.
20.02.2019      adrnord.md   
Primari din Republica Moldova se reunesc cu primari din România
Peste 500 de primari de comune din România și din Republica Moldova vor participa în perioada 17-20 februarie la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România. Evenimentul va avea loc la Hotel Rin Grand din București.
13.02.2019      infoprut.ro   
     
Un nou proiect de asigurare cu apă va fi realizat în raionul Donduşeni
Un nou proiect de asigurare cu apă şi canalizare urmează să fie realizat în raionul Donduşeni. Acesta va fi implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord), care în prezent se ocupă de etapa ce precede achiziţiile publice pentru lucrările de construcţie-montaj, transmite MOLDPRES.
12.02.2019      www.moldpres.md   
Expert, despre noua lege a salarizării: „Cu o mînă s-a dat și cu alta s-a luat” (VIDEO)
De la 1 decembrie 2018, salariile angajaților din sectorul bugetar urmau să crească de la 20 pînă la 90 sută, cu toate astea noua legea a salarizării nu a dat efectele scontate, a declarat pentru Noi.md președintele Federaţiei Sindicatelor Angajaţilor din Serviciile Publice, Vlad Canțîr.
07.02.2019     
     
PRIMARII DIN MOLDOVA AU FĂCUT SCHIMB DE EXPERIENŢĂ ÎN DOMENIUL DEZVOLTĂRII ŞI PLANIFICĂRII ECONOMICE LOCALE
Circa 50 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Moldova care au semnat Iniţiativa UE „Primarii pentru Creştere Economică” (M4EG), reprezentanţii Delegaţiei UE în RM şi alte organizaţii partenere au făcut schimb de experienţă în domeniul dezvoltării şi planificării economice locale.
06.02.2019      www.infotag.md   
Primăria Brașov, interesată să inițieze o colaborare cu Primăria Chișinău: Cele două orașe discută despre un acord de ÎNFRĂȚIRE
Un grup de reprezentanți ai Primăriei municipiului Brașov din România, în frunte cu viceprimarul Mihai Costel, a vizitat astăzi Primăria Chișinău.
04.02.2019      www.ziarulnational.md   
     
S-a lansat cel de-al 3-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020
Autoritățile locale, regionale, naționale, instituțiile de drept public, organizațiile internaționale și organizațiile non-profit pot aplica pentru cel de-al 3-lea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020. Apelul de propuneri este deschis de la data de 28 ianuarie, până vineri, 8 martie, ora 14:00.
29.01.2019      cancelaria.gov.md   
Dorin Andros: „Utilizarea datelor geospațiale în planificarea strategică a localităților ne va ajuta să atragem investiții în regiuni și să creștem numărul proiectelor din localitățile rurale”
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în parteneriat cu un grup de experţi cehi propun utilizarea Sistemul Informațional Geografic (GIS), pentru îmbunătăţirea planificării strategice în localităţile din regiuni.
25.01.2019      adrnord.md   
     
Încă în 4 localități va fi creat Juriul Cetățenesc Local
Centrul „CONTACT–CAHUL” anunţă lansarea proiectului „Participare la guvernarea locală prin Juriile Cetățenești Locale (JCL)”
25.01.2019      ziuadeazi.md   
Autospeciale de intervenție la incendii vor fi distribuite în cinci raioane ale țării
Cinci autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor vor fi repartizate în 5 raioane ale țării: Edineț, Fălești, Călărași, Strășeni și Telenești. Cabinetul de miniștri a aprobat la data de 18 ianuarie 2019 o hotărâre în acest sens.
21.01.2019      www.realitatea.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»