Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Proiecte de până la 40.000 de euro pentru renovarea obiectivelor cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului
Uniunea Europeană va finanța cu până la 40.000 de euro proiecte de renovare a obiectivelor cultural-istorice de pe ambele maluri ale Nistrului. Este vorba atât de imobile – cum ar fi clădiri istorice, monumente, situri arheologice, obiective de mediu natural, etc. – cât și de opere de artă – precum filme artistice sau documentare, fotografii, tablouri, cărți, colecții, etc.
26.01.2020      www.md.undp.org   
Cel mai mare parc fotovoltaic, construit de un italian la Comrat
În Parcul Industrial din Comrat va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din ţară. Proiectul aparţine unui antreprenor italian, care investeşte aproximativ cinci milioane de euro.
26.01.2020      stiri.md // https://stiri.md/article/economic/cel-mai-mare-parc-fotovoltaic-construit-de-un-italian-la-comrat  
     
Ședința de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord de legislatura a IV-a a avut loc la Bălți. Noul președinte al CRD Nord este Vasile Secrieru
Membrii Consiliul Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord de legislatura a IV-a s-au reunit în a doua jumătate a zilei de marți, 21 ianuarie a.c., în cadrul primei ședințe regionale. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.
23.01.2020      adrnord.md   
Uniunea Europeană a lansat la Cahul programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”
Uniunea Europeană a lansat vineri, 17 ianuarie, la Cahul, prima dintre cele două iniţiative în cadrul noului program „EU4Moldova: Regiuni-cheie”.
19.01.2020      ziuadeazi.md   
     
Daniel Ioniţă: Autorităţile de la Bucureşti vor schimba logica finanţărilor pentru Republica Moldova
Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, susţine că autorităţile de la Bucureşti vor schimba logica finanţărilor pentru Republica Moldova. Aflat într-o vizită în municipiul Bălţi, diplomatul român a declarat că Bucureştiul va finanţa doar proiecte concrete, la nivel local.
17.01.2020      tvrmoldova.md   
(interviu) Jumătate de viață în fotoliul de primar: Valentin Guțan, ales pentru al nouălea mandat la cârma orașului Cricova
Și-a dedicat o jumătate din viață localității, iar fiecare zi o începe cu gândul la cei care îi trec pragul pentru a-și rezolva problemele. Primarul orașului Cricova, Valentin Guțan, este unul dintre cei mai longevivi edili din Republica Moldova.
16.01.2020      unimedia.info   
     
Cetățenii R. Moldova pot verifica ONLINE toate impozitele și taxele pe care le au de achitat
Cetățenii pot verifica online ce fel de impozite și taxe au de achitat și care este valoarea acestora, accesând serviciul electronic pentru contribuabili lansat de către Serviciul Fiscal de Stat. Achitarea se poate face prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, transmite IPN.
09.01.2020      www.ipn.md   
Bazinul „Dinamo” se va transforma într-un centru de nataţie ultramodern
Bazinul „Dinamo” se va transforma într-un centru de nataţie ultramodern, întrucât, în prezent, acesta este reconstruit după toate standardele europene. Modernizarea se face în cadrul unui proiect implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, finanţat de Ministerul Afacerilor Interne.
07.01.2020      trm.md   
     
În Republica Moldova va apărea o instituție publică responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor
În Republica Moldova ar putea apărea, în curând, o nouă instituție publică, responsabilă de colectarea și procesarea deșeurilor.
05.01.2020      adrnord.md   
PNUD Moldova îndeamnă autoritățile publice locale și băștinașii stabiliți oriunde în lume să depună dosare pentru granturi care să contribuie la dezvoltarea localităților
PNUD Moldova îndeamnă autoritățile publice locale și băștinașii stabiliți oriunde în lume să depună dosare pentru granturi care să contribuie la dezvoltarea localităților. Granturile sunt oferite în cadrul programul național DAR „Diaspora Acasă Reușește”, lansat de Biroul Relații cu Diaspora.
03.01.2020      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
     
(foto) Istoria moldovencei care i-a convins pe băștinașii și diaspora să contribuie la dezvoltarea localității natale
Vera Siminel este originară din Lozova. A plecat din localitatea natală de mai bine de 40 de ani.
27.12.2019      diez.md   
Un sat din raionul Vulcăneşti se va înfrăţi cu un raion din Turcia
Satul Cişmichioi din raionul Vulcăneşti se va înfrăţi cu raionul Gölbaşı al municipalităţii Ankara. O înţelegere în acest sens a fost încheiată recent, în Turcia, de către primarii celor două unităţi teritorial-administrative, transmite MOLDPRES.
25.12.2019      www.moldpres.md   
     
Au fost premiate cele mai bune practici ale autorităților publice locale din Moldova în 2019. Află care sunt proiectele câștigătoare
Cele mai bune practici implementate de autoritățile publice locale din Moldova în 2017 și 2018 au fost premiate pe 18 decembrie în cadrul unei ceremonii naționale. Evenimentul a fost organizat de IDIS „Viitorul”, în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice locale, care este implementat cu suportul financiar al Consiliului Europei.
20.12.2019     
UE-GIZ // Sesiuni de instruire pentru OSC în vederea pregătirii propunerilor de proiect în cadrul programului de granturi locale pentru Regiunea de Dezvoltare Centru
Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER, în parteneriat cu AO „HABITAT" a lansat Programul de granturi locale în cadrul proiectului „Fii schimbarea: Cetățeni Implicați - Comunități Durabile".
19.12.2019      adrcentru.md   
     
Ziua Informării publice la primăria orașului Stefan Voda
Pentru democratizarea în continuare a vieții publice, modernizarea administrației publice și aducerea ei în concordanță cu standardele europene avem nevoie de o mai mare deschidere cătrecetățeni, spre mediul în care activează autoritățile publice locale si centrale.
19.12.2019      www.civic.md   
Uniunea Europeană a finanțat elaborarea documentației tehnice a șase proiecte de infrastructură în Regiunea de Dezvoltare Nord
Evenimentul oficial de transmitere a documentației tehnice pentru șase proiecte regionale de aprovizionare cu apă și/sau canalizare (AAC) și eficiență energetică (EE) în clădirile publice a avut loc vineri, 13 decembrie a.c., în incinta Primăriei municipiului Bălți.
15.12.2019      adrnord.md   
     
Primăriile și antreprenorii pot câștiga până la 3000 de dolari pentru reabilitarea sau crearea fâșiilor forestiere
Primăriile și antreprenorii care dețin sau vor să-și înființeze perdele de protecție a culturilor agricole sau riverane pot obține până la 3000 de dolari în cadrul proiectului de rezilienţă rurală.
13.12.2019      ecopresa.md   
Concurs privind selectarea a 20 APL-uri de nivelul I din regiunile Nord, Centru, Sud și Găgăuzia ale Republicii Moldova pentru sporirea participării în procesul bugetar
Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în calitate de partener principal, în consorțiu cu Konrad Adenauer Stiftung e.V. (KAS, Germania), Centrul pentru Studii Est-Europene (CSEE, Lituania) și Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), implementează din februarie 2019 proiectul de grant al UE „Informează, abilitează și acționează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova”.
13.12.2019      www.expert-grup.org   
     
CLASE SPECIALIZATE DE FOTBAL. URMĂTORUL PAS AL FMF ÎMPREUNĂ CU MECC ȘI CALM
Federația Moldovenească de Fotbal (FMF), împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) au decis formarea unui grup de lucru comun, care urmează să identifice fonduri pentru implementarea Proiectului ”Clase sportive specializate de fotbal” la nivel de centre raionale.
09.12.2019      fmf.md   
O nouă sesiune de instruire în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” destinată autorităților publice locale de nivelul I și reprezentanților diasporei
Biroul relații cu diaspora, în comun cu partenerul de dezvoltare PNUD Moldova/MiDL, organizează sesiuni de instruire pentru reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I.
09.12.2019      brd.gov.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»