Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Iată unde puteți aplica la proiecte comune în localități din România și R. Moldova. Se oferă zeci de milioane de euro
A fost dat startul pentru aplicarea la proiecte în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Solicitanți pot fi organizațiile constituite legal pe întreg teritoriul R. Moldova, iar din România, organizațiile din județele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați.
19.03.2018      elenarobu.md   
Oportunitate de dezvoltare pentru localitățile din Moldova: FISM și Banca germană KfW alocă alte două milioane de euro pentru infrastructură socială
Veste bună pentru comunitățile urbane și rurale din Moldova. În cadrul unui eveniment public, a fost anunţată extinderea Programului „Infrastructură Socială şi Eficienţă Energetică”, implementat în Moldova de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM) şi banca germană de dezvoltare KfW.
19.03.2018      unimedia.info   
     
VIDEO. Dafina Gercheva: Fiecare societate trebuie să fie apreciată după modul în care tratează fetele și femeile
A lăsat pentru o clipă responsabilitățile și grijile de coordonatoare rezidentă a ONU și reprezentantă Permanentă PNUD în Moldova și a vorbit la o cafea despre sine și despre femei. Dafina Gercheva, care de trei ani are grijă de o
16.03.2018      agora.md   
Istoriile de succes – un instrument de promovare a activităţii, însuşit de angajaţii ANOFM
În perioada 13-14 martie 2018 s-a desfășurat seminarul de instruire cu tematica: „Scrierea istoriilor de succes și prezentarea acestora în mass-media”, organizat cu suportul Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală, implementat de PNUD.
16.03.2018      anofm.md   
     
Trotuare sigure la Ciuciulea
Situat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, satul Ciuciulea este amplasat printre văi și dealuri cu arbori seculari și câmpii. Deși este o localitate care poate fi admirată pentru locurile pitoreşti, așezarea geografică a satului creează și dificultăți. Din
16.03.2018      guvern24.md   
În raionul Cahul vor fi reparați peste 32 km de drumuri
Aproximativ 53 de milioane de lei vor fi alocați anul acesta din Fondul Rutier pentru reabilitarea drumurilor din raionul Cahul.
15.03.2018      www.ziuadeazi.md   
     
Zece localități din Republica Moldova au devenit partenere ale Centrului CONTACT într-un proiect orientat spre sporirea transparenței și accesului la informație în autoritățile publice locale
Zece localități din Republica Moldova au devenit partenere ale Centrului CONTACT într-un proiect orientat spre sporirea transparenței și accesului la informație în autoritățile publice locale. Și anume, Drochia, Glodeni, Dubăsarii Vechi, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Chetrosu, Ialoveni, Gura Bîcului, Leova, Copceac.
13.03.2018      www.comunicate.md   
A fost semnat contractul de finanțare în cadrul proiectului „Centrul regional de afaceri și dezvoltare comunitară în raioanele Strășeni, Călărași și Hîncești”
La Lozova urmează a fi construit un Centru regional de afaceri și dezvoltare comunitară. Contractul de finanțare a acestui proiect fost semnat în incinta primăriei Lozova de către reprezentanții ADR Centru și aplicantul proiectului. Prin semnarea acestui document părțile s-au
12.03.2018      www.comunicate.md   
     
Ambasada Slovaciei la Chișinău anunță un nou apel de propuneri de proiecte: Granturi mici 2018
Ambasada Slovaciei la Chișinău anunță apelul de propuneri de proiecte - granturi mici 2018.
02.03.2018      adrsud.md   
Legea privind finanțarea proiectelor propuse de autoritățile publice locale din R. Moldova și Ucraina, promulgată la Bucureşti
Legea prevede că autorităţile administraţiei publice locale din România pot aproba finanţarea unor proiecte propuse de către autorităţile administraţiei publice locale din Republica Moldova şi Ucraina, în baza acordurilor de înfrăţire/cooperare încheiate în condiţiile legii pentru obiectivele de investiţii ale unităţilor administrativ-teritoriale din Republica Moldova şi Ucraina.
02.03.2018      www.presidency.ro   
     
Parc frumos la Sadaclia
Așezat pe malul stâng al râului Cogâlnic, satul Sadaclia este o localitate parcă ruptă din poveste. Este un sat care întâmpină cu multă căldură pe fiecare ce îi trece pragul, fie băştinaş sau simplu trecător.
01.03.2018      guvern24.md // https://guvern24.md/projects/sadaclia/  
Apel de proiecte: FGM – ediția Revitalizare Urbană 2018
Fondul Granturilor Mici este un program al Reprezentanței Fundației „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe a Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish Aid.
09.02.2018      www.centruinfo.org   
     
(INTERVIU) Valentina Casian, primarul orașului Strășeni: „Nu a fost un vis al meu să devin administrator al localității, dar a fost o necesitate la acel moment”
Primarul orașului Strășeni, Valentina Casian, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre implicarea sa în problemele localității, cum a reușit să câștige încrederea alegătorilor, cum este apreciată o doamnă în administrarea unei localități, cum se implică cetățeanul în procesul de decizie a orașului, dar și alte aspecte importante.
07.02.2018      provincial.md   
Igor Munteanu: Autoritățile locale sunt a 2-a după biserică cea mai respectată instituție, în percepția cetățenilor
Directorul executiv al IDIS Viitorul, Igor Munteanu, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a vorbit despre autoritățile locale în corelație cu instituțiile de la guvernare, dar și despre ziua de 1 februarie – Ziua autonomiei locale, informează Provincial
02.02.2018      provincial.md   
     
O localitate din raionul Căușeni trece la energie eoliană
În satul Săiți din raionul Căușeni vor fi instalate două turbine eoliene, potrivit unei postări pe o rețea de socializare a Primăriei Căușeni, informează Provincial.
31.01.2018      provincial.md   
CCM a examinat constituționalitatea unor prevederi din Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi (Sesizarea nr. 154g/2017)
La 30 ianuarie 2018, Curtea Constituțională a pronunțat hotărârea privind excepția de neconstituționalitate a unor prevederi din art. 10 pct. 4 din Legea nr. 845-XII din 3 ianuarie 1992 cu privire la antreprenoriat și întreprinderi (sesizarea nr. 154g/2017).Circumstanțele cauzeiLa originea
31.01.2018      constcourt.md   
     
În atenția organizațiilor comunitare, grupurilor de inițiativă și primăriilor din Republica Moldova
Centrul CONTACT anunță concurs de selectare a 10 localități din republică, în cadrul Proiectului ”Sporirea transparenței administrației publice locale în Republica Moldova prin implementarea politicilor participative”, implementat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Democrație al Națiunilor Unite (UNDEF).
27.01.2018     
Alexandru Ambros: „Realizările acestui an se datorează eforturilor comune”
Interviu cu Alexandru AMBROS, primarul municipiului Ungheni
26.01.2018      ungheni.md   
     
O companie din China, recunoscută la nivel internațional, ar putea repara drumurile din țara noastră
O companie din China cu experienţă internaţională ar putea implementa proiectul de reabilitare a drumurilor din ţara noastră.
26.01.2018      www.publika.md   
Nouă localități din Republica Moldova vor primi granturi pentru realizarea proiectelor economice și deschiderea de noi afaceri
În nouă localităţi din ţară vor fi realizate noi proiecte economice şi deschise afaceri inedite graţie conlucrării autorităţilor locale, migranţilor plecaţi de acasă şi agenţilor economici locali.
25.01.2018      www.realitatea.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»