Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Cimișlia va fi și mai verde! Peste 150 de arbori au fost plantați pe străzile orașului
La începutul acestei săptămâni, la Cimișlia, au fost plantați alți 150 de arbori, pe mai multe alei din oraș, informează PROVINCIAL.
19.11.2019      provincial.md   
Un primar din Portugalia a efectuat o vizită la Primăria orașului Cricova
Primarul orașului Setubal din Portugalia, Maria das Dores Meira, recent, a întreprins o vizită la Primăria orașului Cricova, din municipiului Chișinău, informează PROVINCIAL.
19.11.2019      provincial.md   
     
Zalipie – satul polonez care arată ca un tablou: Toate casele sunt acoperite cu picturi florale splendide!
În sud-estul Poloniei, există un sătuc numit Zalipie, care arată ca un colț de basm în lumea reală. Priveliștea de poveste se datorează picturilor și florilor colorate care acoperă toate căsuțele din această localitate.
19.11.2019      eushtiu.com   
GRANTURI ÎN VALOARE TOTALĂ DE 600 MII EURO PENTRU ORGANIZAȚIILE SOCIETĂȚII CIVILE DIN REGIUNEA DE DEZVOLTARE SUD
Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul” (CRAION CONTACT-Cahul) a lansat azi, 18 noiembrie, Programul de granturi locale pentru regiunea de dezvoltare Sud în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
19.11.2019      contact-cahul.md   
     
La Cărpineni s-a desfășurat un seminar zonal privind dezvoltarea apiculturii în cadrul a două proiecte - PNUD/MiDL și USAID Agricultura performantă în Moldova
La data de 18 noiembrie 2019, la Cărpineni, raionul Hîncești, s-a desfășurat un seminar zonal pe subiectul apiculturii în cadrul a două proiecte - PNUD/MiDL și USAID Agricultura performantă în Moldova.Subiectele din agendă au inclus aspecte legate de asocierea apicultorilor,
19.11.2019     
EU4Moldova.md – a fost lansată Platforma proiectelor finanțate de UE în Republica Moldova
Delegația UE la Chișinău a lansat EU4Moldova.md, o platformă online dedicată proiectelor finanțate de Uniunea Europeană în Republica Moldova, unde toți cei interesați pot afla mai multe despre proiectele europene și asistența oferită Republicii Moldova. 
19.11.2019      eucoopnews.md   
     
Zilele Ușilor Deschise, organizate în trei primării din sudul țării
În perioada 27 octombrie – 15 noiembrie 2019, Institutul de Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” din municipiul Chișinău a organizat, în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale, nouă Zile ale Ușilor Deschise în tot atâtea primării din Republica Moldova. Printre acestea s-au numărat și trei administrații de nivelul întâi din regiunea de Sud a țării noastre.
18.11.2019      gazetadesud.md   
UE-GIZ // Lansarea Programului de Granturi Locale pentru organizațiile societății civile din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova
AO „Pro Cooperare Regională” în parteneriat cu AO „CASMED” anunță lansarea Programului de Granturi Locale, derulat în cadrul proiectului „Angajarea cetățenilor și societății civile în procesul de luare a deciziilor și dezvoltare locală sustenabilă”.
18.11.2019      casmed.md   
     
Un proiect de infrastructură, susţinut de UE, a fost finalizat la Tomai, regiunea găgăuză
Circa 1,3 milioane de lei au fost investite într-un proiect de infrastructură, realizat recent în satul Tomai din autonomia găgăuză. Acest lucru a devenit posibil datorită unui program de susţinere a autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de executivul de la Comrat, transmite MOLDPRES.
18.11.2019      www.moldpres.md   
La Budești au fost discutate elementele de bază ale ofertei turistice și de agrement a localității
La Budești factorii interesați în dezvoltarea economică locală au discutat cu expertul dl Viorel Miron despre elementele de bază ale ofertei turistice și de agrement a localității.
17.11.2019      www.facebook.com   
     
Primul sat din Moldova cu pubele pentru sortarea gunoiului. Susține autorul acestui proiect să realizeze un film documentar
Dmitri Mikitenko, originar din Chișinău, vrea să colecteze bani pentru a realiza un film documentar despre felul cum acesta a soluționat problema gunoiului în satul Râșcova. El, împreună cu familia lui, s-a mutat în acest sat cu opt ani în urmă și în tot acest timp Dmitri a educat consătenii să recicleze și sorteze deșeurile.
15.11.2019      diez.md   
La Rădenii Vechi s-a deschis un complex de promovare și comercializae a produselor locale
Locuitorii din Rădenii Vechi vor putea să-și vândă produsele chiar la ei acasă.
13.11.2019      www.expresul.md   
     
ÎMPREUNĂ PENTRU COPIII DE LA VĂLENI
“Împreună pentru copiii noștri” este titlul frumosului proiect lansat la Văleni, care își propune renovarea și dotarea cu echipament necesar a terenurilor sportive ale celor două grădinițe din localitate.
13.11.2019      sprijina.md   
8 rezervoare de apă au fost construite pe Nistru în cadrul unui proiect interregional
În cadrul proiectului „Gestionarea inter-comunală a Resurselor de Apă pe Nistru", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, cu suportul financiar al Guvernului Germaniei, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au fost instalate 8 rezervoare de apă în localitățile: Cocieri, Coșnița, Pîrîta, Doroțcaia, Oxentea din r. Dubăsari, cît și în Doibani 1 și Comisarovca Noua - din regiunea transnistreană, cu o valoare de circa 4 milioane lei.
07.11.2019      adrcentru.md   
     
Drochia: Idei de proiecte de revitalizare urbană, analizate de specialiști
A patra ședință a Comisiei Consultative pentru elaborarea Programului de Revitalizare Urbană a orașului Drochia a avut loc luni, 4 noiembrie.
07.11.2019      adrnord.md   
O parte a drumului național M1 va fi extinsă de la două la patru benzi
Administrația de Stat a Drumurilor va primi câteva loturi de pământ, cu o suprafață de peste un hectar, din proprietatea publică a statului, pentru reabilitarea și extinderea drumului naţional M1 (km 95,3 - 96,0).
07.11.2019      www.realitatea.md   
     
Localitățile rurale vor primi 100% din impozitul pe venit al persoanelor fizice
„Bugetul pentru anul 2020 va fi un buget al solidarității. Asta înseamnă creșteri salariale pentru majoritatea angajaților bugetari, dar și prestații sociale mai mari pentru persoanele cu cele mai mici venituri.
07.11.2019      www.realitatea.md   
MAJORĂRI // Salarii de peste 6 000 de lei pentru EDUCATORI și de peste 10 000 de lei pentru primarii de la sate: Bani mai mari pentru bibliotecari, pompieri sau bucătari
Salariile pentru mai multe categorii de bugetari din R. Moldova ar urma să fie majorate simțitor la anul viitor.
07.11.2019      www.ziarulnational.md   
     
Ce-i așteaptă pe aleșii locali după alegeri: Le va da Guvernul autonomie fiscală sau nu
Expertul Viorel Furdui spune că cea mai mare problemă cu care se vor confrunta administrațiile locale după alegeri va fi autonomia financiară, extrem de limitată în Moldova. O altă problemă, spune expertul, este controlul și presiunea administrativă asupra APL-urilor.
07.11.2019      sputnik.md   
Campania ”O floare pentru Manta” este în toi!
650 trandafiri au fost sădiți în satele Pașcani și Manta de-a lungul traseului național R34. În cadrul campaniei s-a mobilizat toată comuna.
06.11.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
     
1 2 3 4 5 6 »»