Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Violeta Vitu: Dacă vrem schimbări extraordinare, trebuie forță, dar potențialul uman este tot plecat
Violeta Vitu, primarul localității Ciuciuieni, Sângerei, face parte din grupul de femei-lidere din diverse zone ale țării care s-au reunit la Chișinău, la o sesiune de instruire a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”. Ea spune că accesul femeilor în funcții de conducere arată semne mai bune decât în trecutul recent.
20.05.2019      moldova.europalibera.org   
Orașele Drochia și Sângerei vor beneficia de suport tehnic pentru elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană
Orașele Drochia și Sângerei vor beneficia de suport tehnic pentru elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană. Oraşele selectate au ieșit învingătoare în urma unui concurs organizat de ADR Nord și urmează să beneficieze de suport tehnic în elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană în cadrul proiectului „Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă”.
20.05.2019      adrnord.md   
     
În satele Zăluceni, Vertiujeni și Târgul-Vertiujeni a fost inaugurat sistemul de alimentare cu apă
Aproximativ 3.700 de oameni (798 din 836 de gospodării) din satele Zăluceni, Vertiujeni și Târgul-Vertiujeni, raionul Florești, au apă potabilă la robinet.
17.05.2019      adrnord.md   
Localitatea Feşteliţa din raionul Ștefan Vodă a primit statutul de sat inteligent energetic
„Sat inteligent energetic” este noul statut al localității Feşteliţa, raionul Ştefan Vodă, datorită implicării participative și responsabile a sătenilor în activitățile unui proiect de eficiență energetică.
13.05.2019      www.moldpres.md   
     
Republica Moldova este singura țară care este supusă monitorizării de peste două decenii de către Adunarea Parlamentară a CoE. Ce spun experții
Republica Moldova este de aproape 24 de ani membră a Consiliului Europei, dar este în continuare supusă monitorizării atât din partea Adunării Parlamentare a acestei organizații, cât și a Congresului Puterilor Locale și Regionale pentru că nu-și respectă angajamentele și pentru că mai are restanțe. Mai mult, experții atenționează că în ultimul timp situația chiar s-a înrăutățit, relatează Radio Chișinău.
10.05.2019      radiochisinau.md   
Tinerii din zonele rurale sunt invitați să învețe practici de dezvoltare a localității. Cum vă înregistrați
În cadrul programului activEco 2019 se lansează un nou seminar de weekend dedicat Dezvoltării Rurale. Tinerii din sate sunt invitați să învețe despre bunele practici de dezvoltare rurală și să creeze propriile mini-proiecte pentru localitatea lor.
08.05.2019      diez.md   
     
Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat la Cojușna
Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat în localitatea Cojușna a raionului Strășeni. Stația a fost deschisă de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în colaborare cu autoritățile publice locale, dar și cu suportul pompierilor voluntari din Austria.
07.05.2019      www.basarabia.md   
În satul Sărata Veche, Făleşti, s-a deschis o piață modernă
Locuitorii satului Sărata Veche, Făleşti, au de acum încolo o piaţă modernă. Pe teritoriul acesteia, localnicii vor putea găsi de la produse alimentare pînă la îmbrăcăminte şi încălţăminte.
04.05.2019      noi.md   
     
Orașul Drochia și mai multe sate din Râșcani, asigurate cu apă potabilă datorită sprijinului financiar al UE: Peste 40 000 de locuitori, cu apă la robinete și o investiție de peste cinci MILIOANE de euro
În orașul Drochia urmează a fi reabilitați 4,6 kilometri de conducte de apă potabilă sub presiune și 8,5 km de rețele de alimentare cu apă, iar rețelele de alimentare cu apă din Drochia vor fi extinse cu 8,9 km. 
02.05.2019      www.ziarulnational.md   
Proiecte de infrastructură, implementate la Nisporeni
Infrastructura raionului nostru se dezvoltă rapid în ultimii ani. Totul datorită numeroaselor proiecte implementate deja de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru printre care accesul la apă potabilă şi canalizare pentru locuitorii oraşului Nisporeni, dar şi ai comunei Vărzăreşti, construcția depozitului pentru deșeuri, precum și reabilitarea a mai multor porţiuni de drum.
30.04.2019      canal2.md   
     
Violeta Vitu, primara comunei Ciuciuieni, care se pricepe în medicină, electricitate și construcție și este o femeie-lideră în comunitate
Recent, la Chișinău, s-a desfășurat o nouă sesiune de instruiri din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, menită să susțină participarea femeilor la luarea deciziilor. Iar una dintre cele 55 de femei-lidere participante la sesiunile de instruire ale anului
30.04.2019      diez.md   
Concurs de selectare a comunităților pentru Programul Comunitatea Mea
Programul Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX Moldova, anunță runda a doua de selectare a comunităților din Republica Moldova care vor deveni partenere ale programului în 2019.
24.04.2019      Facebook – Programul Comunitatea Mea   
     
Cum o primărie din R. Moldova motivează oamenii să recicleze deșeurile electrice
PE SCURTReciclează aparatele electrocasnice stricate și, în schimb, câștigi altele noi. Primăria municipiului Ungheni desfășoară o tombolă pentru cei care vor recicla deșeurile electrice. Cetățenii pot câștiga un aspirator, un ceainic electric, un cuptor, dar și alte aparate electrocasnice.PE LUNGPrimăria municipiului
18.04.2019      www.moldova.org   
O zonă publică degradată din orașul Ungheni a fost reamenajată cu suportul Guvernului Poloniei
Zona Berești, un spațiu public degradat din orașul Ungheni, a fost reamenajată și modernizată cu suportul financiar al Guvernului Poloniei, în cadrul unui proiect de revitalizare urbană.
15.04.2019      tv8.md   
     
A avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului de construcție a sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian din orașul Căușeni
Miercuri 10 aprilie a.c., a avut loc recepția finală a lucrărilor în cadrul proiectului investițional "Construcția sistemului de canalizare în sectorul Valul lui Traian și modernizarea stației de epurare din orașul Căușeni" (etapa I), implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională.
13.04.2019      adrsud.md   
A fost deschisă aplicaţia pentru obținerea Premiului UE pentru Energie Durabilă în Țările Parteneriatului Estic
Premiul UE pentru Energie Durabilă pentru Parteneriatul Estic face parte din Săptămâna Uniunii Europene a Energiei Durabile 2019 (EUSEW) și a fost pentru prima dată extins pentru a acoperi țările Partenere din Est (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina).
11.04.2019      adrcentru.md   
     
APEL privind lansarea Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” 2019
Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat lansează, Apelul de Granturi în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3", aprobat prin HG nr.801/2018.
09.04.2019      adrcentru.md   
Localităţile Lebedenco, Ursoaia şi Hutulu din Cahul vor avea, din vară, apă la robinete
Veste bună pentru locuitorii comunelor Lebedenco, Ursoaia şi Hutulu din Cahul. Din vară, ei vor beneficia de apă la robinet. Apeductul este construit în cadrul unui proiect finanţat de Guvernul Elveţiei.
06.04.2019      tvrmoldova.md   
     
O nouă înfrățire pe harta România – Republica Moldova
La 29 martie 2019 în comuna Voloviţa a avut loc un eveniment care a apropiat şi mai mult cele două maluri ale Prutului: înfrățirea comunei Voloviţa din raionul Soroca şi a comunei Dumeşti, județul Iaşi.
04.04.2019      observatorul.md   
Lucrări de renovare a unei grădinițe din satul Puhoi
Lucrările de renovare a grupei nr. 4 a grădiniței de copii nr.2 din satul Puhoi, raionul Ialoveni, au fost finalizate, informează Provincial.
03.04.2019      provincial.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»