Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Festivalul Plăcintelor și Sarmalelor s-a desfășurat la Chișcăreni, raionul Sângerei
Festivalul Plăcintelor și Sarmalelor s-a desfăşurat, duminică, 15 septembrie, în satul Chișcăreni, raionul Sângerei. Evenimentul este la a IX-a ediție și s-a înscris în programul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, organizate de autorităţile Republicii Moldova cu susţinerea partenerilor de dezvoltare, informează MOLDPRES, care este şi partener media al acţiunii.
20.09.2019      adrnord.md   
Forumul de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord și-a deschis lucrările la Edineț
Evenimentul a reunit circa 200 de participanți: reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, ai instituțiilor și organizațiilor naționale și internaționale, autorități publice locale, exponenți ai întreprinderilor autohtone și de peste hotare, ai asociațiilor de business și infrastructurilor de afaceri, ai sectorului asociativ și jurnaliști. În prima zi a Forumului de afaceri au participat delegații din România, Letonia, Cehia și Ucraina.
20.09.2019      adrnord.md   
     
Alegeri locale: CEC a stabilit câți primari și consilieri vor fi aleși pe 20 octombrie
La alegerile locale din 20 octombrie vor fi aleși 898 de primari și 11.580 de consilieri locali, dintre care 1.108 de consilieri raionali și municipali, iar alți 10.472 - sătești/orășănești, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC).
20.09.2019      agora.md   
Proiect Nou La Colonița!
În curând vor demara lucrările ce țin de „Intrarea în sat”.
20.09.2019      colonita.md   
     
La Rîșcani are loc un târg expozițional de toamnă
Peste 45 de agenţi economici din Rîșcani, municipiul Bălți și Chişinău, raioanele Ungheni, Edineţ, Sîngerei, Rîbnița și Comrat, participă la cea de-a 8-a ediție a Târgului expozițional universal „Toamna la Rîșcani”, care are loc în perioada 18-20 septembrie 2019, în contextul Hramului oraşului Rîșcani, informează Provincial.
20.09.2019      provincial.md   
(foto) Copiii din Sărata Veche vor avea parte de un program de dezvoltare personală, după ce în sat a fost lansat un Centru pentru pregătire vocațională
Un Centru pentru pregătire vocațională a fost lansat la data de 19 septembrie în satul Sărata Veche, raionul Fălești. Acesta va oferi supraveghere, instruire și un program de dezvoltare personală în afara orelor de studii pentru aproximativ 190 de copii și va promova incluziunea socială a copiilor din familii social-vulnerabile.
20.09.2019      diez.md   
     
La Ialoveni a avut loc primul forum economic local, desfășurat în cadrul Proiectului PNUD ”Migrație și dezvoltare locală”
La data de 16 septembrie 2019, în orașul Ialoveni a avut loc primul forum economic local, desfășurat în cadrul Proiectului PNUD ”Migrație și dezvoltare locală”.
17.09.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
La Palanca, poarta de Sud-Est a Moldovei, în premieră a fost organizată Adunarea Generală a Antreprenorilor
Recent, la Palanca, raionul Ștefan Vodă, poarta de Sud-Est a Moldovei, în premieră a fost organizată Adunarea Generală a Antreprenorilor.
17.09.2019     
     
La Ciuciulea a avut loc Adunarea Generală a Antreprenorilor Locali
Recent, la Ciuciulea, antreprenorii locali s-au adunat în ședință comună pentru prima dată.
16.09.2019      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
50 de localități au sărbătorit Zilele Diasporei. Băștinașii reveniți temporar acasă au dat start proiectelor de dezvoltare a comunităților
Peste trei mii de cetățeni din Moldova reveniți temporar acasă, au participat la ședințe de planificare a priorităților locale, au aflat despre rezultatele a peste 30 de inițiative realizate cu implicarea diasporei și au dat startul altor 45 de proiecte comunitare în cadrul Zilelor Diasporei organizate de PNUD sub genericul „Migrație și dezvoltare locală”.
16.09.2019      agora.md   
     
Guvernul a decis: La alegerile din 20 octombrie vor fi deschise 85 de secții de vot pentru diaspora din Europa
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene propune ca pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019 în țările din Europa să fie deschise 85 de secții de votare: 27 în cadrul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare și 58 suplimentare.
13.09.2019      agora.md   
Circa 300 de stații de așteptare a transportului public din capitală vor fi renovate
Circa 300 de stații de așteptare a transportului public din capitală vor fi renovate. Subiectul a fost discutat de primarul general interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci, și reprezentantul întreprinderii care administrează stațiile, transmite MOLDPRES.
12.09.2019      www.moldpres.md   
     
La Cetireni au fost restaurate o răstignire, un pod și o fântână
Cei care au răspuns apelului parohului din localitate, Igor Ursu, și au restaurat din talpă cele 3 obiecte arhitectonice au fost Victor Carp, Elena Nica, Lucreția Mihail. Potrivit acestuia, podul și fântâna ar fi fost construite prin 1853, iar răstignirea – prin 1991.
12.09.2019      unghiul.com   
La Soroca se va desfășura a 9-a ediție a festivalului Mărului
Zeci de producători de mere se vor reuni la Soroca, pe 15 septembrie 2019, la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional al Mărului. Evenimentul are drept scop promovarea producătorilor de mere autohtoni și impulsionarea dezvoltării sectorului pomicol din țară, inclusiv, promovarea tehnologiilor moderne de producere a merelor și materialului săditor pomicol, informează Provincial.
12.09.2019      provincial.md   
     
Autorităţile din Comrat vor realiza un proiect în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi
Autorităţile municipiului Comrat vor implementa un proiect ce va înlesni deplasarea persoanelor cu dizabilităţi. Programul a fost discutat recent de către primarul oraşului, Serghei Anastasov, cu reprezentanţii Centrului pentru drepturile oamenilor cu posibilităţi limitate, transmite MOLDPRES.
10.09.2019      www.moldpres.md   
Două răstigniri – instalate la Gangura. Primarul: Credința este cea mai mare valoare
Primarul comunei Gangura din raionul Ialoveni, Marcel Bobeica, comunică despre instalarea a două răstigniri în localitate, informează Provincial.
09.09.2019      provincial.md   
     
Primăria din Puhoi așteaptă oferte pentru efectuarea lucrărilor de renovare a Casei de Cultură
Primăria satului Puhoi din raionul Ialoveni așteaptă oferte pentru efectuarea lucrărilor de renovare a sălii mari de concerte din Casa de Cultură. Despre aceasta comunică fostul primar al localității, actual – deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Petru Frunze, informează Provincial.
09.09.2019      provincial.md   
Patru mandate pentru primarul de Căbăiești. Mai vrea unul?
După patru mandate de primar, Vasile Crudu, primar de Căbăiești (Călărași), dă de înțeles că va încerca să obțină și al cincilea mandat.
07.09.2019      www.expresul.md   
     
Cocostârcul s-a întors în satul Rădoaia. Fântâna în formă de ulcior și cumpăna de peste 6 metri au fost restaurate din donații
Câte sate din Moldova se pot lăuda cu o fântână din cele mai originale? În Rădoaia, raionul Sângerei, este o astfel de fântână: e în formă de ulcior, iar pe post de cumpănă stă un ditamai cocostârc de peste șase metri înălțime. După un apel de colectare de fonduri, fântâna și cumpăna au fost restaurate în întregime.
04.09.2019      diez.md   
Valentina Grosu, primar de Mănoilești (Ungheni): ”Acum înțeleg mai bine prin ce trec primarii”
”A fost un mandat greu, dar interesant”, a recunoscut, într-un interviu pentru EXPRESUL, Valentina Grosu, primară a comunei Mănoilești (Ungheni).
03.09.2019      www.expresul.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»