Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Copiii din Zăzulenii Vechi și Coșeni merg la grădiniță
Am putea să spunem că drum lung și anevoios au avut de parcurs micuții din aceste sate, parte din comuna Negurenii Vechi, până la frecventarea grădiniței.
10.12.2018      unghiul.com   
O nouă înfrățire între localitățile din R.Moldova și România
Satul Puhoi din raionul Ialoveni s-a înfrățit cu localitatea Brănești, din județul Ilfov. Acordul de înfrățire a fost semnat de către primarul din Puhoi Petru Frunze și primarul comunei Brănești, Nicolae Cismaru.
06.12.2018     
     
CAHUL: PRIMA INTERVENȚIE A SERVICIULUI DE POMPIERI COLIBAȘI, VADUL LUI ISAC ȘI BRÂNZA, A AVUT LOC ASTĂ NOAPTE!
Un incendiul a izbucnit astă noapte în gospodăria unui cetățean al satului Colibași în jurul orei 02:20. Intervenția promptă a pompierilor voluntari, împreună cu echipa de pompieri și salvatori a Direcției Situații Excepționale Cahul a localizat și lichidat incendiul care
06.12.2018      telegraph.md   
Vizită de studiu în Franța a unei delegații din 5 primării a raionului Telenești
În perioada 25 noiembrie – 01 decembrie 2018 o delegație formată din reprezentanții  primăriilor Telenești, Verejeni, Bănești, Ratuș  și  Chițcanii Vechi  din raionul Telenești au efectuat o vizită de studiu  în  Franța,  la  invitația Sindicatului mixt de tratare a deșeurilor
05.12.2018      www.primariatelenesti.md   
     
RAIONUL UNGHENI VA AVEA UN NOU DRUM EUROPEAN! ACESTA VA ASIGURA CONEXIUNEA A 20 DE LOCALITĂȚI
Raionul Ungheni va beneficia de un nou drum european. Drumul construit va asigura conexiunea a 20 de localități la rețeaua de drumuri naționale. Despre aceasta a anunțat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul întâlnirii de astăzi cu primarii din raionul Ungheni, scrie diez.
03.12.2018      diez.md   
Platforma web pentru informații privind oportunități de dezvoltare și creșterea standardelor de calitate în cadrul acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană (DCFTA)
A fost lansată o nouă platformă web (www.eu4business.md/dcfta) care oferă informații agenților economici și cetățenilor Republicii Moldova cu privire la Acordul de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) între Uniunea Europeană și Republica Moldova.
29.11.2018      adrcentru.md   
     
La Colonița va fi construit un Centru Polivalent de Cultură și Agrement
Un Centru Polivalent de Cultură și Agrement va fi construit în satul Colonița, municipiul Chișinău, informează Provincial.
29.11.2018      provincial.md   
ECO-TURISM // „La bunica”, afacerea deschisă într-un sat din R. Moldova care cheamă acasă membrii unei familii plecați peste hotare
Andreea Gîscă locuiește în Chișcăreni, un sat din nordul Republicii Moldova. La ai săi cinci ani, nu i-a văzut niciodată pe cei doi frați, mama, tatăl și bunica laolaltă. În ultimii zece ani, familia Gîscă se reunește doar seara prin Skype.
29.11.2018      www.ziarulnational.md   
     
La Colonița va fi construit un Centru Polivalent de Cultură și Agrement
Un Centru Polivalent de Cultură și Agrement va fi construit în satul Colonița, municipiul Chișinău, informează Provincial.
29.11.2018      provincial.md   
Programul Bunelor Practici și-a ales câștigătorii ediției 2018 care vor fi premiați la Gala de Premiere
Cele mai bune practici ale autorităţilor publice locale din Republica Moldova, au fost desemnate pe 28 noiembrie în cadrul ședinţei Grupului Coordonator al Programului Bunelor Practici și vor fi premiate în luna decembire curent. În cadrul şedinţei, membrii Grupului Coordonator au dat o notă bunelor practici cunoscute în cadrul vizitelor de documentare și au decis care sunt practicile învingătoare.
29.11.2018      viitorul.org   
     
Satul Costeşti devine ,,Capitala Tineretului 2019”
Satul Costeşti din raionul Ialoveni a fost desemnat ,,Capitala Tineretului 2019”. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cadrul Galei Premiilor Naţionale pentru Dezvoltarea Sectorului de Tineret, transmite IPN.
29.11.2018      ipn.md   
Audieri publice la Edineț. A fost dezbătut capitolul „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a municipiului
Miercuri, 21 noiembrie a.c., în incinta Primăriei municipiului Edineț au avut loc audieri publice pe marginea capitolului „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a municipiului, actualizat în contextul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în municipiul Edineț”, finanțat de Uniunea Europeană.
22.11.2018      adrnord.md   
     
La Dubăsarii Vechi au fost lansate două proiecte. Președintele raionului: Producătorii de roșii nu vor mai avea problema comercializării
Președintele raionului Criuleni, Veaceslav Burlac, a comunicat despre lansarea a 2 proiecte la Dubăsarii Vechi, informează Provincial.
21.11.2018      provincial.md   
Primarul unui oraș din România – la Nisporeni
Primarul orașului Sângeorz-Băi din România, Traian Ogâgău, împreună cu o delegație, a întreprinde o vizită la Nisporeni, informează Provincial.
21.11.2018      provincial.md   
     
Audieri publice la Fălești. A fost dezbătut capitolul „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a orașului
Miercuri, 14 noiembrie a.c., în incinta Primăriei orașului Fălești au avut loc audieri publice pe marginea capitolului „Apă și canalizare” din Strategia de Dezvoltare Social-Economică a orașului, actualizat în contextul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în orașul Fălești”,
15.11.2018      adrnord.md   
Foaia de parcurs privind aprovizionarea localităților cu apă și canalizare, prezentată la Guvern
Procesul de pregătire pentru elaborarea Planului național privind aprovizionarea cu apă și canalizare a localităților din Republica Moldova a fost astăzi evaluat în cadrul unei ședințe prezidate de premierul Pavel Filip, cu participarea responsabililor din domeniu.
13.11.2018      adrnord.md   
     
(INTERVIU) Sergiu ARMAȘU: „Eu întotdeauna voi păstra cel mai presus interesul oamenilor, inclusiv politic”
Sergiu Armașu, Primarul orașului Ialoveni, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cum s-a desfășurat Hramul orașului – marcat la 27 octombrie, care sunt prioritățile sale în funcție, despre viitoarele scrutine electorale, dar și a comentat unele zvonuri.
13.11.2018      provincial.md   
S-AU MOBILIZAT PENTRU SAT. Locuitorii din Cotiujenii Mari au cumpărat o autospecială pentru deszăpezirea drumurilor
Sătenii din Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti, au pus mână de la mână şi au cumpărat o autospecială, care le va fi de folos la deszăpezirea şi nivelarea drumurilor. Grederul procurat din China a fost sfinţit de preoții din sat.
08.11.2018      www.publika.md   
     
Stadionul Central din Ungheni se extinde și se modifică
Amatorii sportului din Ungheni vor avea noi posibilități de antrenament și competiții. În aceste zile, au loc lucrări de construcție a două miniterenuri de sport, amplasate pe teritoriul stadionului central din Ungheni.
08.11.2018      www.expresul.md   
Locuitorii satului Carmanova au sărbătorit hramul în Casa de cultură. Renovarea a fost susținută de UE
După o lungă perioadă de timp, locuitorii satului Carmanova din stânga Nistrului au sărbătorit hramul în Casa de cultură. Edificiul a fost renovat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, oferit prin Programul „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.
08.11.2018      diez.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»