Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

(INTERVIU) Sergiu ARMAȘU: „Eu întotdeauna voi păstra cel mai presus interesul oamenilor, inclusiv politic”
Sergiu Armașu, Primarul orașului Ialoveni, în cadrul unui interviu pentru Provincial.md, a vorbit despre cum s-a desfășurat Hramul orașului – marcat la 27 octombrie, care sunt prioritățile sale în funcție, despre viitoarele scrutine electorale, dar și a comentat unele zvonuri.
13.11.2018      provincial.md   
S-AU MOBILIZAT PENTRU SAT. Locuitorii din Cotiujenii Mari au cumpărat o autospecială pentru deszăpezirea drumurilor
Sătenii din Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti, au pus mână de la mână şi au cumpărat o autospecială, care le va fi de folos la deszăpezirea şi nivelarea drumurilor. Grederul procurat din China a fost sfinţit de preoții din sat.
08.11.2018      www.publika.md   
     
Stadionul Central din Ungheni se extinde și se modifică
Amatorii sportului din Ungheni vor avea noi posibilități de antrenament și competiții. În aceste zile, au loc lucrări de construcție a două miniterenuri de sport, amplasate pe teritoriul stadionului central din Ungheni.
08.11.2018      www.expresul.md   
Locuitorii satului Carmanova au sărbătorit hramul în Casa de cultură. Renovarea a fost susținută de UE
După o lungă perioadă de timp, locuitorii satului Carmanova din stânga Nistrului au sărbătorit hramul în Casa de cultură. Edificiul a fost renovat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, oferit prin Programul „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.
08.11.2018      diez.md   
     
Grădinița de copii „Catincuța” din satul Pașcani, comuna Manta – model de bune practici
La 30 octombrie 2018, la Grădinița „Catincuța” din satul Pașcani, raionul Cahul, a fost sărbătorită deschiderea unui teren de joacă pentru copii, eveniment plin de emoții, bucurie, fericire și zâmbete de copii, ospitalitate și program artistic.
02.11.2018      cahul.md   
Locuitorii din Pelinia au pus bazele unui Centru de artizanat și vor să reînvie tradițiile (Foto)
Pelinia are locuri frumoase, bucate alese, meșteșuguri valoroase, tradiții unice și oameni care pot crea o poveste din toate astea. Este concluzia la care au ajuns într-o zi locuitorii satului amplasat în raionul Drochia. Așa că s-au pus pe treabă și au valorificat tot ce au mai bun. Mai exact, au pus bazele unui Centru de artizanat.
02.11.2018      ea.md   
     
Сoncurs de granturi în domeniul mobilizării comunitare și asigurării incluziunii sociale în raioanele Soroca, Căușeni, Cahul și Taraclia
Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” implementează proiectul Inițiativa comună pentru oportunităților egale, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și cofinanțat de Guvernul Suediei.
02.11.2018      eef.md   
Primară la activ: „Nu pot fi taxată, dacă sunt corectă”
Minus 30 de voturiAre un nume și un prenume neobișnuit. „Tata, care a lucrat toată viața la cinematograf, a urmărit prea multe filme”, râde Ersilia Qatrawi. Primara satului Ștefănești, r. Ștefan Vodă, blondă, cu ochelari mari, mișcări delicate și calculate
02.11.2018      reportaje.moldova.org   
     
Primăria Telenești a prezentat două proiecte după un an de activitate
La data 1 noiembrie 2018, primăria oraşului Teleneşti a organizat Ziua uşilor deschise în cadrul a două proiecte de dezvoltare regională, realizate cu ajutorul partenerilor externi, autorităţilor locale şi băştinaşilor, transmite MOLDPRES.
02.11.2018      www.moldpres.md   
Locuitorii unei localităţi din raionul Taraclia vor avea acces la o piaţă modernă datorită ajutorului UE
În fiecare zi de joi, în centrul satului Musaitu din raionul Taraclia, localitate populată preponderent de etnici bulgari, sătenii au un nou loc de întâlnire - piaţa agricolă.
31.10.2018      tvrmoldova.md   
     
Autoritățile APL sunt obligate să includă documentele în Registrul de stat al actelor locale
Începând cu 28 octombrie curent a intrat în vigoare Legea nr. 161 din 07.07.2016, potrivit căreia autoritățile administrației publice locale sunt obligate să includă actele administrative adoptate în Registrul de stat al actelor locale.
31.10.2018      cancelaria.gov.md   
Centrul de Sănătate de la Balatina – dotat cu sistem de încălzire modern
În satul Balatina, raionul Glodeni, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor a cazangeriei instalate la Instituția Medico-Sanitară Publică „Centrul de Sănătate Balatina”, relatează consiliul raional, informează Provincial.Evenimentul a avut loc în prezența vicepeședinților raionului Glodeni, Oxana Albu și Ion
24.10.2018      provincial.md   
     
Șase primării din raionul Hâncești și-au unit eforturile pentru sate mai curate
Șase localități din raionul Hâncești vor fi mai curate datorită unui serviciu modern de salubrizare și gestionare în comun a deșeurilor. Acesta va deservi cei peste 22.000 de locuitori ai satelor Cărpineni, Mingir, Negrea, Sofia, Bălceana și Voinescu.
22.10.2018      www.md.undp.org   
Scările din GRANIT din Parcul „Valea Morilor”, pentru care România a alocat aproape un MILION de euro, vor fi gata în vara anului viitor
Lucrările de reabilitare a scărilor din granit din Parcul „Valea Morilor” sunt în plină desfășurare.
22.10.2018      www.ziarulnational.md   
     
PREMIERĂ // Brad ARTIFICIAL în centrul Chișinăului: Autoritățile municipale vor anunța o licitație
În Piața Marii Adunări Naționale urmează a fi instalat, în premieră, un brad artificial pentru sărbătorile de iarnă din acest an.
22.10.2018      www.ziarulnational.md   
O grădiniță dintr-o suburbie a Chișinăului, reparată din banii României, inaugurată!
Grădinița din localitatea Cruzești, suburbie a municipiului Chișinău, a fost inaugurată astăzi, după ce a fost renovată cu ajutorul Guvernului României.
19.10.2018      www.ziarulnational.md   
     
Proiect ÎNCHEIAT: Aproape 200 000 de cetățeni ai R. Moldova au acces la ENERGIE VERDE, datorită UE. Au fost deschise și zeci de afaceri, iar banii rămân în republică
Uniunea Europeană anunță încheierea Proiectului Energie şi Biomasă, implementat în anii 2011 - 2018, perioadă în care 199 000 de cetățeni ai R. Moldova au fost conectați sau au devenit beneficiari ai energiei verde produse în republica noastră.
19.10.2018      www.ziarulnational.md   
Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău are plăcerea de a anunța o cerere de propuneri pentru programul de granturi al Fondului Ambasadorilor pentru Conservarea Culturală (AFCP) din 2019
Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău are plăcerea de a anunța o cerere de propuneri pentru programul de granturi al Fondului Ambasadorilor pentru Conservarea Culturală (AFCP) din 2019.
18.10.2018      md.usembassy.gov   
     
O nouă oportunitate de finanțare de la USAID: Development Innovation Ventures (DIV)
Development Innovation Ventures (DIV) este programul deschis de inovare al USAID care testează și sporește soluțiile creative la orice provocare globală de dezvoltare. Investindu-se în inovații, conduse de dovezi riguroase, USAID crează impact aupra milioane de vieți într-o fracțiune din costul obișnuit.
18.10.2018      adrsud.md   
Guvernul a aprobat noi măsuri de activare a beneficiarilor de ajutor social
Șomerii înregistrați la agenția teritorială pentru ocuparea forței de muncă din cadrul familiilor beneficiare de ajutor social vor presta activități de interes comunitar, la solicitarea primarului.
15.10.2018      msmps.gov.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»