Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Fermierii din Selemet vor vinde din toamnă în condiții moderne
Gata cu vânzările pe marginea drumului la Selemet. Din această toamnă, peste 1000 de fermieri și țărani din regiune își vor putea vinde produsele la o piață modernă, amenajată de primărie pe bani europeni.
25.04.2017      stirilocale.md   
AUTORITĂŢILE LOCALE DIN MOLDOVA AR PUTEA BENEFICIA DIN PARTEA UE DE GRANTURI ÎN VALOARE DE 600 MII EURO PENTRU REALIZAREA PROIECTELOR
Comisia Europeană a publicat recent apelul pentru propuneri privind "primarii pentru creștere economică" (EuropeAid / 155272 / DH / ACT / Multi).
20.04.2017     
     
Cel mai sportiv primar al țării recomandă viața fără carne și fără alcool
Primarul de Comrat, Serghei Anastasov, are 53 de ani. Puțini însă îl cred, la cât de bine arată. Nu există un mare secret la mijloc. Serghei Anastasov face sport de când se ține minte. La această vârstă le poate face concurență tinerilor inclusiv la făcut flotări. Se ridică la sol de peste 100 de ori.
19.04.2017      ea.md   
(INTERVIU) Anatolie Dimitriu, Președintele raionului Ialoveni: „Doresc ca în R. Moldova să se realizeze cea mai mare reformă – cetățenii să-și iubească țara”
Ex-deputatul Anatolie Dimitriu, Președintele raionului Ialoveni, ne-a vorbit, în cadrul unui interviu acordat pentru CURENTUL, despre activitatea sa de aproape 2 ani în funcția respectivă, cum conlucrează cu Guvernul, de ce a susținut-o pe Maia Sandu în alegerile prezidențiale, dar și ce ar putea vizita turiștii în raionul Ialoveni.
19.04.2017      curentul.md   
     
Din prima sursă: cum au reuşit 23 localităţi să mobilizeze originarii aflaţi departe de casă
Acum un an, ideea de a implica migranții în soluționarea problemelor din localitățile de baștină și, cu atât mai mult, de a dona pentru dezvoltarea comunităților, părea aproape irealizabilă.
11.04.2017      stirilocale.md   
Grădinița din Hârbovăț va fi dotată cu panouri solare
Grădinița din satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi, va fi dotată cu panouri solare pentru încălzirea apei.
06.04.2017      www.evzmd.md   
     
Trei oraşe din Moldova vor fi iluminate din bani europeni
Peste 700 de corpuri de iluminare stradală de tip LED vor fi instalate în oraşele Ocnița, Soroca şi Cantemir. Acţiunea face parte din proiectul "Undă verde, Moldova! Modernizarea și eficientizarea iluminatului strada" (Green Light Moldova - Modernisation and Saving Energy in Street Lighting).
06.04.2017      www.realitatea.md   
Un primar din Moldova, alături de echipa sa, au venit la Cornu Luncii pentru a lua exemplu de administrație
Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, este de multe ori un exemplu pentru primarii din județ, iar de data aceasta a fost și pentru cei din Republica Moldova.
06.04.2017      suceavalive.ro   
     
Atelier de lucru la Bălți privind pregătirea proiectelor pentru Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020
Un atelier de lucru privind pregătirea proiectelor pentru Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 a avut loc marți, 4 aprilie, la Bălți.
06.04.2017      adrnord.m   
Fondul Granturilor Mici 2017 – Apel de propuneri de proiecte
Fondul Granturilor Mici (FGM) este un instrument de co-finanțare al Fundației “Solidarity Fund PL” în Republica Moldova / Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe din Republica Polonă în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish Aid.
31.03.2017      www.centruinfo.org   
     
INTERVIU // „Astăzi, iei cel mai prost procuror din R. Moldova, îl trimiți în orice primărie, iar până în seară iese cu art. 328 sau 329: neglijență în serviciu”
Locuiește la Chișinău, dar este primar de Capaclia, raionul Cantemir, sat situat la 115 kilometri depărtare de capitală. Săptămânal, face circa 500 de kilometri pentru a se afla timp de două zile la Primărie. Zice că nu a vrut să candideze la funcția de primar, dar l-au rugat consătenii s-o facă încă în 2003. De atunci, a câștigat alegerile cu peste 80% din voturi de fiecare dată.
30.03.2017      www.ziarulnational.md   
Revoluție în R. Moldova în implicarea migranţilor în dezvoltarea locală
Diaspora moldovenească a dovedit încă o dată că este o forță și că este gata să-i susțină pe cei rămași acasă dacă i se oferă pârghii concrete de implicare. În doar trei luni, mii de moldoveni plecați peste hotare s-au mobilizat pe Internet și au adunat circa 2 milioane de lei pentru a-și ajuta satele și orașele de baștină.
29.03.2017      stirilocale.md   
     
La Ciorescu drumurile s-au construit și cu contribuția locuitorilor
Ion Scripnic, primar de Ciorescu: ”Renovarea drumurilor în localitățile din Republica Moldova ar putea fi făcută doar din fondurile europene”
29.03.2017      www.jc.md   
Condiții moderne pentru locuitorii din Sârcova și Țahnăuți
Două oficii moderne ale medicului de familie au fost date oficial în exploatare în raionul Rezina. Fericiții oameni care vor avea posibilitate să beneficieze de ele sunt locuitorii satelor Sârcova și Țahnăuți. Evenimentul s-a produs pe 23 martie, la el participând dna Eleonora Graur, președintele raionului Rezina, însoțită de dna Ruxanda Glavan, ministrul Sănătății al Republicii Moldova.
29.03.2017      consiliu.rezina.md   
     
MEC va susține proiectul de dezvoltare industrială a raionului Florești
Ministerul Economiei al Moldovei va susține autoritățile raionului Florești în inițierea proiectului de dezvoltare industrială a acestei unități teritorial-administrative, dar el trebuie să se bazeze pe un model economic modern, elaborat în baza unei analize complexe a potențialului uman și de producție în zona respectivă.
29.03.2017      breakingnews.md   
ÎN PREMIERĂ! A fost lansat atlasul privind potențialul resurselor energetice eoliene al Republicii Moldova
Potențialul resurselor energetice eoliene al Republicii Moldova și instrumentele financiare disponibile pentru investitori au fost prezentate astăzi, în premieră, de către Agenția pentru Eficiență Energetică.
25.03.2017      www.realitatea.md   
     
Înfrățirea între localitățile din România și Republica Moldova, avantaj în alocarea de granturi
Gheorghe Ciobanu, expert în proiecte din municipiul Botoșani a prezentat primarilor, conducătorilor instituțiilor subordonate Consiliului raional Drochia și ai serviciilor deconcentrate oportunitățile Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Ședința de lucru a avut loc pe 10 martie, în incinta Consiliului raional Drochia.
25.03.2017      stirimd.net   
„Orășelul copiilor” e în satul Elizavetovca
Nu au școală, grădiniță. Cel puțin acum vor avea unde se juca. Este vorba de copiii din satul Elizavetovca, comuna Zagarancea, cărora li s-a construit un teren de joacă, numit și „Orășelul copiilor”. Sâmbăta trecută, acel loc destinat distracției copiilor și odihnei părinților, a fost inaugurat.
25.03.2017      unghiul.info   
     
Comisia Europeană măreşte grantul pentru Gazoductul Iaşi-Chişinău de la 10 la 40 de milioane de euro
Comisia Europeană măreşte suma grantului acordat pentru gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău de la 10 la 40 de milioane de euro. Anunţul a fost făcut după reuniunea bilaterală a Guvernelor României şi Republicii Moldova, care s-a desfăşurat astăzi la Piatra-Neamţ.
25.03.2017      jurnal.md   
(GALERIE FOTO) Cel mai colorat sat din lume: Locul în care oamenii niciodată nu sunt trişti
Satul Zalipie, din sud-estul Poloniei, este cea mai colorată aşezare rurală din lume.
25.03.2017      independent.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»