Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

59 de proiecte au fost implementate în opt țări, în cadrul POC Bazinul Mării Negre 2007-2013
În cadrul Programului Operațional Comun (POC) Bazinul Mării Negre 2007-2013 au fost implementate cu succes 59 de proiecte în domeniile dezvoltării sociale și economiei, protecției mediului, precum și în cel al culturii și educației. La program au participat opt țări: Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, România, Turcia și Ucraina.
18.07.2018      adrnord.md   
Experți internaționali și naționali analizează progresul în elaborarea documentației tehnice în cadrul a două proiecte de aprovizionare cu apă și canalizare, finanțate de UE
Reprezentanții companiei de experți „Fichtner Water & Transportation”, contractată de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), analizează progresul în elaborarea documentației tehnice în cadrul a două proiecte de aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) realizate de ADR Nord și finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL), implementat de GIZ.
18.07.2018      adrnord.md   
     
A fost semnat contractul de antrepriză privind executarea lucrărilor de construcție-montaj a unui sistem de apeduct în satele Cuhureștii de Jos și Cuhureștii de Sus
Lucrările de construcție-montaj a unui sistem de apeduct ce va asigura cu apă satele Cuhureștii de Jos și Cuhureștii de Sus vor demara în curând. Un contract de antrepriză în acest sens a fost semnat la data de 17 iulie
18.07.2018     
23 de localități din țară au primit ambulanțe noi
Alte 23 de ambulanțe noi, din totalul de 69 procurate la începutul acestui an, au fost repartizate la data de 17 iulie în substațiile și punctele de asistență medicală urgentă din 23 de localități.
18.07.2018      provincial.md   
     
Locuitorii comunei Sculeni din raionul Ungheni, care vor consuma mai mult de 12 metri cubi de apă pe lună vor achita un tarif de 70 de lei pentru un metru cub
Locuitorii comunei Sculeni din raionul Ungheni, care vor consuma mai mult de 12 metri cubi de apă pe lună vor achita un tarif de 70 de lei pentru un metru cub. Decizia a fost adoptată de consiliul local, drept o măsură de urgenţă, după ce din cauza secetei, oamenii îşi irigau grădinile cu apa din fântânile arteziene.
12.07.2018      www.canal2.md   
Un teren sportiv va fi construit în satul Avdarma
În satul Avdarma din UTA Gagauz-Yeri a început construcţia unui teren sportiv în aer liber. Finanţarea lucrărilor şi procurarea echipamentului sunt asigurate de mecenaţii locali.
07.07.2018     
     
HÂNCEȘTI: Un post de salvatori și pompieri va fi deschis la Leușeni
O nouă unitate de salvatori și pompieri va fi deschisă în scurt timp la Leușeni, raionul Hâncești.
02.07.2018      stirilocale.md   
Locuitorii a şase sate din raionul Orhei vor beneficia de servicii medicale calitative
Dacă pentru majoritatea localităților din raionul Ungheni apa începe să devină un lux, atunci pentru cei din Năpădeni s-ar părea că lucrurile se îndreaptă pe un făgaș al normalității.
25.06.2018      unghiul.com   
     
O inițiativă rurală a UE sprijinită de PNUD Moldova în Găgăuzia
Teatrul Eugen Ionescu din Chișinău a găzduit o conferință de prezentare a rezultatelor inițiativei de dezvoltare rurală a UE numită generic LEADER
25.06.2018      www.europalibera.org   
Un post de pompieri voluntari – deschis la Anenii Noi (foto)
În localitatea Speia, raionul Anenii Noi, a fost inaugurat un nou post de salvatori și pompieri voluntari.
25.06.2018      provincial.md   
     
Autorități publice locale din nordul Moldovei au participat la un seminar despre dezvoltarea economică locală și promovarea investițiilor
Autorități publice locale din nordul Moldovei au participat miercuri, 20 iunie a.c., la un seminar despre dezvoltarea economică locală a Regiunii Nord și promovarea investițiilor.
23.06.2018      adrnord.md   
Locuitorii satului Băhrinești, Florești conectați la un nou sistem de apeduct
Circa 500 de gospodării din satul Băhrinești, raionul Florești, vor avea apă potabilă la robinet, grație noului sistem de apeduct cu lungimea de 23,3 km.
15.06.2018      ipn.md   
     
Patru proiecte inter-comunitare, vor fi finanțate în cadrul proiectului MiDL. Beneficiari - peste 60.000 de cetățeni
Autoritățile locale și migranții plecați din 13 localități își unesc eforturile pentru a realiza patru proiecte inter-comunitare inovative.
11.06.2018      bani.md   
ADR Centru a finalizat un proiect regional în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare finanțat de Guvernul Slovaciei
La data de 5 iunie 2018, în incinta Consiliului raional Ialoveni a avut loc conferința finală în cadrul proiectului „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar - Acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătățire a sănătății publice și administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru).
08.06.2018      adrcentru.md   
     
Construcția unei porțiuni de apeduct magistral pentru localitatea Bardar a fost finalizată în cadrul unui proiect regional implementat de ADR Centru
La data de 4 iunie 2018, a fost întreprinsă o vizită de inspectare finală a unor obiective construite în cadrul proiectului regional „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar - Acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătățire a sănătății publice și administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă”.
07.06.2018      adrcentru.md   
GEF SGP anunță concurs al conceptelor de proiect pentru granturi strategice
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF) invită ONG-urile şi OSC-urile să prezinte concepte de proiect pentru granturi strategice în următoarele domenii de interes ale programului: Conservarea peisajului terestru la nivel de comunitate; Agroecologie inovativă inteligentă din punct de vedere al climei.
05.06.2018      adrsud.md   
     
VESTE BUNĂ: Germania va oferi 16,5 mln de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii de apă în Moldova
Guvernul Germaniei va oferi 16,5 milioane de euro, sub formă de grant, pentru realizarea unui proiect de îmbunătăţire a infrastructurii de apă în zona de centru a Republici Moldova. În acest sens, în anul 2019, vor începe lucrările de construcţie a apeductului magistral Chişinău – Străşeni – Călăraşi.
05.06.2018      24h.m   
Înregistrarea obligațiunilor emise de autoritățile administrației publice locale. CNPF a aprobat o nouă instrucțiune
Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a aprobat o nouă Instrucțiune privind modul de înregistrare a obligațiunilor emise de autoritățile administrației publice locale.
05.06.2018      www.bizlaw.md   
     
Un drum modern pentru locuitorii satului Tomai
Locuitorii satului Tomai din UTA Găgăuzia au parte de o stradă reabilitată după o tehnologie inedită pentru satele din Moldova.
05.06.2018      provincial.md   
Grădinița și liceul din Advarma, renovate cu sprijinul Uniunii Europene
În satul Avdarma din raionul Comrat, a fost inaugurată grădinița și liceul din localitate.
05.06.2018      provincial.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»