Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Sistemul de revitalizare urbană a orașelor din Polonia, exemplu pentru Republica Moldova
Responsabili de revitalizarea urbană din Soroca, Drochia, Ialoveni și Ceadîr-Lunga, precum și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ai Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru, Sud și Găgăuzia și ai Solidarity Fund PL în Moldova au participat, în perioada 1-10 iulie a.c., la un stagiu privind revitalizarea urbană în Polonia.
16.07.2019     
Sistemul de revitalizare urbană a orașelor din Polonia, exemplu pentru Republica Moldova
Responsabili de revitalizarea urbană din Soroca, Drochia, Ialoveni și Ceadîr-Lunga, precum și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ai Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru, Sud și Găgăuzia și ai Solidarity Fund PL în Moldova au participat, în perioada 1-10 iulie a.c., la un stagiu privind revitalizarea urbană în Polonia.
12.07.2019      adrcentru.md   
     
Membrii comitetului de supraveghere constituit în cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” s-au întrunit în prima ședință
În cadrul proiectului ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală" astăzi, 12 iulie, la Strășeni, a fost organizată prima ședință a comitetului de supraveghere, constituit pentru buna monitorizare și evaluare a tuturor activităților ce se defășoară în procesul de inițiere și implementare a proiectului.
12.07.2019      adrcentru.md   
USAID va oferi în continuare asistență tehnică țării noastre
Guvernul Statelor Unite ale Americii, acționând prin Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), va oferi în continuare asistență tehnică, prin implementarea diverselor proiecte de asigurare a dezvoltării durabile a Republicii Moldova.
12.07.2019      adrsud.md   
     
Lucrările de construcție a rețelelor interioare de apeduct din comuna Lebedenco, raionul Cahul, au fost finalizate. Peste două mii de locuitori din satele Lebedenco, Hutulu și Ursoaia vor avea acces la apă potabilă
Lucrările de construcție a rețelelor interioare de aprovizionare cu apă în comuna Lebedenco din raionul Cahul au fost finalizate. Totodată, 884 de gospodării individuale din localitățile Lebedenco, Hutulu și Ursoaia, care intră în componența acesteia, au fost conectate la apeductul nou-construit și, astfel, peste două mii de cetățeni vor putea beneficia, în curând, de apă potabilă de calitate.
12.07.2019      adrsud.md   
Prima instalație fotovoltaică pentru pomparea apei potabile a fost lansată în raionul Nisporeni
Prima instalație fotovoltaică de pompare a apei potabile pentru sistemul public de alimentare cu apă a fost lansată în această săptămână în satul Milești, raionul Nisporeni. Construcţia a fost posibilă datorită susţinerii guvernelor Elveţiei şi Austriei, transmite MOLDPRES.  „Într-o lume
12.07.2019      www.moldpres.md   
     
Nicolae Dandiș: „Avem cel mai mare proiect din istoria orașului, este bugetul orașului pe 10 ani integral”
Nicolae Dandiș: „Ca popor suntem plângăcioși și plângem că-i greu, dar uneori trebuie să înțelegem lucrurile prin comparație și să nu uităm că Dumnezeu nu-ți dă mai mult decât poți să duci. Eu cred că acest mandat încredințat de cahuleni a
09.07.2019      moldova.europalibera.org   
(doc) Impozitele pe venit ar putea pleca în bugetul localităților unde persoana fizică își are domiciliu: Proiect de lege, care modifică radical repartizarea banilor în bugetul de stat
Deputatul din Partea Blocului ACUM, Petru Frunze, a propus un proiect de lege prin care urmează descentralizarea impozitelor pe venit și repartizarea acestora către bugetele locale.
04.07.2019      unimedia.info   
     
La Cantemir va fi construit un nou sistem de canalizare
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta MINCU, a participat ]n data de 2 iulie 2019, la un eveniment public de lansare a construcției stației de epurare din orașul Cantemir. Proiectul va fi realizat până în luna august 2021, cu suportul financiar al Agenției de Dezvoltare a Austriei și al Uniunii Europene.
03.07.2019      madrm.gov.md   
Nicolae Tudoreanu: „Este imposibil să guvernezi la nivel local având o centralizare excesivă a resurselor administrative”
De vorbă cu primarul democrat din Feștelița despre așteptările autorităților locale de la noul guvern.Prim-ministrul Maia Sandu le-a promis primarilor adunați la o ședință săptămâna trecută că noua guvernare nu se va răzbuna pe cei care au participat la campanii
28.06.2019      moldova.europalibera.org   
     
Premierul Maia Sandu le promite INDEPENDENȚĂ primarilor din R. Moldova
Guvernul îşi propune să urgenteze procesul de descentralizare, astfel încât autorităţile publice locale să obţină o independenţă mai mare, inclusiv în gestionarea şi administrarea propriilor bugete, a declarat prim-ministra Maia Sandu astăzi, la întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții a peste 700 de primării din R. Moldova.
21.06.2019      www.ziarulnational.md   
CALM face propuneri Guvernului pentru o mai bună funcționare
Instituirea unei structuri distincte la nivelul Guvernului care să includă administrația publică locală, crearea unor comisii comune Guvern – administrația publică locală pe problema descentralizării și reeditarea unei comisii speciale pentru descentralizare la nivelul Parlamentului.
21.06.2019      stiri.md   
     
Proiecte sociale inedite: Iată ce au pregătit autoritățile din Budești
În această vară, în comuna Budești, municipiul Chișinău, autoritățile locale vor organiza un șir de evenimente sociale deosebite, a relatat, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", primarul localității, Nina Costiuc.
19.06.2019      m.sputnik.md   
150 de mii de dolari pentru finanțarea proiectelor ce promovează consumul responsabil de energie în R.Moldova
Cincisprezece start-up-uri care vor promova cultura consumului responsabil de energie vor primi pe parcursul a trei ani granturi în valoare totală de 150 de mii de dolari, în cadrul programului „Clean Technology Innovation Programme for SMEs and Start-ups in the
19.06.2019      radiochisinau.md   
     
Parlamentul a decis: 20 octombrie - data alegerilor locale generale
Astfel, campania electorală pentru alegerile locale generale ar putea începe la 20 septembrie curent.
18.06.2019      unimedia.info   
La Edineț va avea loc un atelier de lucru cu tematica „Etapele practice pentru elaborarea Planului local de acțiuni în domeniul eficienței energetice”
Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE), în calitate de autoritate administrativă în domeniul eficienței energetice, ține să Vă informeze că în perioada 17-23 iunie un atelier de lucru în cadrul Consiliului raional Edineț cu tematica „Etapele practice pentru elaborarea Planului local de acțiuni în domeniul eficienței energetice (PLAEE)”.
11.06.2019      adrnord.md   
     
Să-i ajutăm cu un vot să câștige Premiul UE pentru energie durabilă pentru țările Parteneriatului Estic
Primăria satului Bușila a fost selectată pentru a participa la un concurs, lansat de Consiliul Europei, cu proiectul „Efectuarea lucrărilor de îmbunătățire a eficienței energetice a pereților și plafoanelor exterioare, precum și construirea unei instalații de încălzire pe bază de biocombustibil solid în grădinița „Prichindel” din Bușila, Ungheni (Moldova, Program bilateral)”.
05.06.2019      unghiul.com   
Tineri din Ceadâr-Lunga desfăşoară un proiect ecologic
Un grup de tineri din municipiul Ceadâr-Lunga au lansat un proiect ecologic, în cadrul căruia în centrul localităţii au fost instalate containere pentru deşeuri, iar în şcoli au fost desfăşurate instruiri de informare asupra necesităţii păstrării mediului înconjurător, transmite MOLDPRES.
05.06.2019      www.moldpres.md   
     
Peste 170 de mii de locuitori din Strășeni și Călărași vor avea acces la apă potabilă
Peste 170 mii de locuitori din raioanele Strășeni și Călărași vor avea acces la apă potabilă de calitate, urmare a construcției apeductului Chișinău-Strășeni-Călărași. Pentru realizarea acestui proiect, Guvernul Germaniei a alocat 15 milioane de euro-finanțare nerambursabilă. Pentru lansarea lucrărilor de construcție a apeductului, la Guvern, a fost semnat astăzi, 5 iunie, Acordul de cooperare între autoritățile responsabile, transmite IPN.
05.06.2019      www.ipn.md   
Valentina Carastan: „Trăim niște timpuri incerte, omul nu știe cum va ajunge până seara”
Interviu cu primarul satului Slobozia Mare, raionul Cahul.Valentina Carastan este primar al satului Slobozia Mare, Cahul, la al treilea mandat. În cei 12 ani de activitate a câștigat mai multe proiecte, dar cele mai importante le consideră pe cele care
30.05.2019      moldova.europalibera.org   
     
1 2 3 4 5 6 »»