Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Fondul Granturilor Mici își menține apelul deschis pentru ediția Revitalizare, până la 15 aprilie 2020
Fondul Granturilor Mici (FGM) este un program al Reprezentanței Fundației „Solidarity Fund PL" în Republica Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare - Polish aid.
07.04.2020      adrsud.md   
UCIP IFAD anunță concurs de granturi pentru înființarea și/sau reabilitarea învelișurilor de ierburi
UCIP IFAD va selecta beneficiari, care prin conlucrarea directă cu UCIP IFAD și a specialiștilor din domeniu, vor contribui la înființarea/reabilitarea învelișurilor de ierburi, ca măsuri de prevenire și stopare a proceselor de eroziune a solurilor, dar şi de sporire a rezilienței ecosistemelor la schimbările climatice.
07.04.2020      adrsud.md   
     
ATENȚIE! Sesiuni de informare pentru sectorul privat privind participarea la licitațiile publice inițiate de Agențiile de Dezvoltare Regională pentru proiectele de infrastructură susținute de GIZ, cu finanțare din Uniunea Europeană
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în calitate de partener al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) acordă sprijin complementar sectorului privat, pentru a facilita participarea întreprinderilor din domeniul construcțiilor civile la licitațiile publice inițiate de Agențiile de Dezvoltare Regională pentru proiectele de infrastructură susținute de GIZ cu finanțare din Uniunea Europeană în domeniile: aprovizionarea cu apă, canalizare și eficiență energetică în clădirile publice.
07.04.2020      adrsud.md   
Diaspora se consolidează pentru a susține Spitalul Raional Cahul în lupta cu COVID-19
Victoria Dunas, cahuleancă care de mai bine de 7 ani este stabilită în Belgia, a inițiat o campanie de colectare de fonduri pentru a susține medicii Spitalului Raional Cahul în lupta cu COVID-19.
03.04.2020      ziuadeazi.md   
     
Istoria unui sat în carantină totală și strigătul de disperare al primarului: „Unul îmi spune că se duce și își pune capăt zilelor, altul că se apucă de furat ca să mănânce. Eu ce să fac?”
La 17 zile de când localitatea Bălceana, din raionul Hâncești, a intrat în carantină totală, situația devine tot mai greu de suportat, iar localnicii spun că au ajuns deja la limita răbdării, iar unii, chiar la limita… existenței.Ziarul de Gardă
02.04.2020      www.zdg.md   
Asociațiile de băștinași discută despre cum pot interveni în perioada pandemiei
La data de 2 aprilie 2020, Consiliul de Administrare al A.O. "Frăția Teleneștenilor de Pretutideni" din Telenești s-a întrunit în ședință online pentru a discuta situația la moment în contextul pandemiei și de a stabili următorii pași.
02.04.2020      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
     
Asociațiile Băștinașilor din Ciuciulea, Mihăileni, Cotiujenii Mari, Scoreni, Palanca informează băștinașii privind situația epidemiologică din localități.
Asociațiile Băștinașilor din Ciuciulea, Mihăileni, Cotiujenii Mari, Scoreni, Palanca informează băștinașii privind situația epidemiologică din...
01.04.2020      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
Elveția și PNUD oferă echipamente de protecție cadrelor medicale pentru a sprijini Moldova în lupta cu COVID-19
Prima tranșă de echipamente medicale de importanță vitală a fost livrată autorităților din Republica Moldova, ca parte a eforturilor Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și ale Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) de a susține țara în lupta cu pandemia de COVID-19. Uniformele medicale de protecție vor ajuta personalul medical din prima linie să contracareze noul coronavirus.
31.03.2020      www.md.undp.org   
     
Coronavirus: Uniunea Europeană în susținerea Republicii Moldova
Ca parte a răspunsului său global la pandemia de coronavirus, Comisia Europeană este alături de țările Parteneriatului Estic și a realocat 140 milioane EURO pentru cele mai imediate nevoi, inclusiv pentru Republica Moldova.
31.03.2020      eeas.europa.eu   
Președintele raionului Ștefan Vodă, infectat cu COVID-19
Președintele raionului Ștefan Vodă, Vasile Maxim, a fost testat pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de vicepreședinta raionului, Valentina Barbei, menționând că, deocamdată, nu se cunoaște sursa primară de unde s-ar fi putut contamina șeful
31.03.2020      www.zdg.md   
     
Familia unui PRIMAR din R. Moldova, infectată cu COVID-19: Sunt unicele cazuri din localitate
Primarul unei localități din R. Moldova a ajuns la spital cu întreaga familie, toți membrii acesteia fiind infectați cu COVID-19.
30.03.2020      www.ziarulnational.md   
SUA oferă ajutor de 1,2 milioane USD pentru lupta cu COVID-19 în Republica Moldova
Agenția Statelor Unite al Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID) va oferi Republicii Moldova asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari pentru a ajuta la pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, consolidarea capacității tehnice a specialiștilor de a răspunde provocării, sporirea comunicării despre riscurile existente, și altele.
28.03.2020      www.zdg.md   
     
„Cine-i ultimul la rând?” Cum achiți facturile online dacă stai în carantină la domiciliu
E sfârșit de lună, iar cei mai responsabili cetățeni își fac griji că nu au posibilitatea să achite facturile. Asta deși autoritățile au dat asigurări oamenilor că nu vor fi penalizați pentru întârzieri sau neplata la timp a facturilor.
26.03.2020      diez.md   
Asociația Băștinașilor ”Cahulenii reUniți” a realizat primul sondaj online pentru cahulenii de pretutindeni pentru a stabili prioritățile de dezvoltare
Asociația Băștinașilor ”Cahulenii reUniți” a realizat primul sondaj online pentru cahulenii de pretutindeni.
24.03.2020      www.facebook.com/groups/midlmoldova   
     
Coronavirus în R. Moldova // Autoritățile scot Armata în stradă, în susținerea Poliției
Comisia Situații Excepționale a decis restricționarea accesului cetățenilor în parcurile din orașe și în alte locații unde se adună oameni, în legătută cu pandemia de COVID-19. Premierul, Ion Chicu, a declarat după ședința Comisiei din această seară, că pentru respectarea acestei măsuri s-a decis implicarea efectivului Armatei Naționale.
24.03.2020      deschide.md   
Coronavirus în R. Moldova // Primarul de Talmaza: Am rămas singuri în prima linie. Niciun sprijin de sus
Satul Talmaza din raionul Ștefan-Vădă a intrat ieri în carantină pentru 40 de zile, după ce în localitate au fost confirmate patru cazuri de infectare cu noul coronavirus.
24.03.2020      deschide.md   
     
Primarul de Sângerei, indignat că nu se permite instituirea carantinei în oraș: „Trebuie să acționăm de jos în sus, pentru că noi știm care e situația aici”
Primarul orașului Sângerei, Arcadie Covaliov, se arată indignat de faptul că autoritățile raionale și cele centrale nu permit ca orașul să intre în carantină, deși sunt deja trei cazuri confirmate de coronavirus, iar alte două persoane suspecte au fost transportate astăzi la spital.
24.03.2020      tv8.md   
Autoritățile locale, în față cu epidemia. „Există o mare insuficiență de surse financiare (...) dezinfectante, îmbrăcăminte specială, măști”
De vorbă cu Viorel Furdui, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM).Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) anunță într-un comunicat de presă că „un grup foarte îngust de interese obscure, sprijinit și favorizat direct de către Ministerul Finanțelor,
24.03.2020      moldova.europalibera.org   
     
COVID-19 în R.Moldova// Primul caz de infectare în orașul Sângera
Primul caz de infectare cu coronavirus a fost înregistrat în orașul Sângera, suburbie a capitalei. Potrivit primarului din localitate, este vorba despre un caz de transmitere locală.
23.03.2020      deschide.md   
Un sat din Orhei a intrat în carantină
Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei a instituit regim de carantină în satul Pohorniceni în legătură cu confirmarea unui caz de contaminare cu noul COVID-19. Măsura este aplicată pe o perioadă de 14 zile, începând cu 22 martie, ora 15:00. În caz de necesitate, perioada de carantină poate fi prelungită.
23.03.2020      deschide.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»