Prima pagină   |  SERVICIUL PRESĂ   |  Noutăți

Noutăți

Autospeciale de intervenție la incendii vor fi distribuite în cinci raioane ale țării
Cinci autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor vor fi repartizate în 5 raioane ale țării: Edineț, Fălești, Călărași, Strășeni și Telenești. Cabinetul de miniștri a aprobat la data de 18 ianuarie 2019 o hotărâre în acest sens.
21.01.2019      www.realitatea.md   
LISTĂ // Încă 244 de grădinițe din R. Moldova vor fi RENOVATE cu bani din România: Bucureștiul a trimis la Chișinău trei milioane de euro care vor ajunge în fiecare regiune din stânga Prutului
După ce a renovat capital circa 850 de grădinițe din R. Moldova în ultimii patru ani, alocând 26 de milioane de euro, România a suplimentat fondurile cu încă trei milioane de euro (circa 60 de milioane de lei), bani din care vor fi reparate alte 244 de instituții preșcolare din stânga Prutului.
18.01.2019      www.ziarulnational.md   
     
Registrul codurilor IBAN
Modul de achitare şi evidenţă a plăților la bugetul public naţional prin sistemul trezorerial al Ministerului Finanţelor în anul 2019 a fost aprobat prin Ordinul nr.205 din 21 decembrie 2018, documentul fiind publicat în MO.
15.01.2019      monitorul.fisc.md   
500 de stâlpi și 36 de km de cabluri. Satul Congaz beneficiază de iluminat stradal datorită unui proiect UE
Satul Congaz beneficiază de iluminat stradal datorită unui proiect UE. Au fost instalați 500 de stâlpi de iluminat și 36 de km de cabluri.
14.01.2019      diez.md   
     
Tânărul primar care și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!
Un tânăr primar de 23 de ani din România a uimit o țară întreagă, pentru ceea ce a făcut! Și-a scos comuna din Evul Mediu cu fonduri europene, a investit 10 milioane de euro în infrastructură și a atras investitori străini!
14.01.2019     
Atenție! Din 1 ianuarie este în vigoare noua Lege a contabilității și raportării financiare
Începând cu 1 ianuarie a intrat în vigoare Legea contabilității și raportării financiare, votată de Parlament în decembrie 2017.
09.01.2019      www.bizlaw.md   
     
Terenurile și construcțiile confiscate nu vor mai ajunge la autoritățile locale
Terenurile proprietate privată și cele cu destinație agricolă, aflate în proprietate privată și trecute în proprietatea statului, în baza dreptului succesoral, ca fiind fără stăpân sau confiscate, precum și construcțiile care intră în proprietatea statului, se vor transmite cu titlu gratuit Agenției Proprietății Publice. La moment, acestea se transmit autorităților publice locale.
03.01.2019      deschide.md   
Sondaj creat de Primăria Chișinău: Se propune crearea unei noi rute de troleibuz, nr. 12, prin divizarea rutei nr. 24
Primăria Chișinău a creat un sondaj prin care solicită opinia cetățenilor la propunerea creării unei noi rute de troleibuz, nr. 12, prin divizarea rutei nr. 24 și suplinirea cu 5 unități noi.
03.01.2019      unimedia.info   
     
Peste 100 mln lei sunt alocați pentru amenajarea curților de bloc din capitală
Anul acesta, din bugetul municipal sunt alocați peste o sută de milioane de lei pentru amenajarea curților de bloc din capitală. Cea mai mare parte din bani – 72 de milioane de lei – sunt pentru reparația a 200 de mii metri pătrați de drumuri și trotuare, transmite IPN.
03.01.2019      ipn.md http:  
România a transferat o nouă tranșă de 3 milioane euro pentru modernizarea grădinițelor din R. Moldova
România a transferat o nouă tranșă în valoare de 3 milioane de euro pentru renovarea și modernizarea grădinițelor din țara noastră. Despre aceasta a anunțat astăzi Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.
27.12.2018      www.moldpres.md   
     
Legis.md – noua platformă online pe care vor fi publicate toate actele legislative și modificările la acestea
Începând cu ianuarie 2019, modificările legislației vor fi publicate doar pe platforma online www.legis.md, succesoarea registrului www.lex.justice.md, apărut în 2007, în care erau publicate toate actele normative și modificările la acestea.
27.12.2018      www.bizlaw.md   
Cum scrieți o cerere de chemare în judecată?
Atunci când vi s-a încălcat un drept și ați epuizat toate căile de soluționare pe cale amiabilă a unui conflict, singura soluție, care mai rămâne, este adresarea în instanța judecătorească. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să depuneți o cerere de chemare în judecată, dacă este vorba de un caz civil. Unde depuneți cererea și ce informații trebuie să conțină aceasta, aflați din articol.
27.12.2018      www.justitietransparenta.md   
     
Trei localități din Moldova vor elabora și aplica planuri locale de dezvoltare rurală
Trei localități din Moldova vor elabora și aplica planuri locale de dezvoltare rurală ca rezultat al unui proiect finanțat și implementat de FAO ce vizează dezvoltarea capacităților de pregătire și implementare a politicii de dezvoltare rurală la nivel național și dezvoltarea capacităților de sprijinire a dezvoltării comunitare integrate la nivel local.
27.12.2018      www.moldova.org   
Două grupuri de acţiune locală au fost create la Cahul şi Cantemir
Mai multe comunităţi din raioanele Cahul şi Cantemir au creat în această săptămână două grupuri de acţiune locală (GAL), numite "Colinele Tigheciului" și "Valea Halmagei". Acestea prevăd stabilirea mai multor parteneriate, menite să îmbunătăţească nivelul de trai şi infrastructura din localităţile implicate, transmite MOLDPRES.
24.12.2018      www.moldpres.md   
     
În patru sate din raionul Florești au fost finalizate lucrările sistemelor de apeduct
Aproximativ 5100 de locuitori ai satelor Zăluceni, Vertiujeni, Târgul-Vertiujeni și Japca din raionul Florești vor avea acces la apă potabilă.
22.12.2018      provincial.md   
Istoriile de succes ale comunităților locale din Moldova, incluse într-o antologie a bunelor practici
Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în cooperare cu Consiliul Europei, prezintă Antologia bunelor practici ale autorităților publice locale din Republica Moldova, ediția 2018. Antologia este produsă în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale 2016 – 2017 și are scopul de a descrie istoriile de succes ale autorităților locale din Moldova.
22.12.2018      viitorul.org   
     
Orașul Ialoveni are un nou plan urbanistic general
La data de 19 decembrie 2018, a fost aprobat noul plan urbanistic al orașului Ialoveni de către Consiliul Orășenesc Ialoveni. Pentru actualizarea planului urbanistic au fost alocați 400 de mii de lei.
22.12.2018      www.moldova.org   
Trei raioane şi mai multe ONG-uri vor coopera pentru a lansa construcţia autostrăzii Chişinău–Ungheni
Conducerea raioanelor Ungheni, Călăraşi, Străşeni şi şapte organizaţii neguvernamentale în domeniul mediului au semnat la data de 20 decembrie 2018 un memorandum de înţelegere cu privire la dezvoltarea infrastructurii drumurilor din R. Moldova.
22.12.2018      www.moldpres.md   
     
Comisia regională în domeniul Alimentare cu apă și canalizare s-a întrunit în ultima ședință din acest an
Membrii Comisiei regionale sectoriale în domeniul Alimentare cu apă și canalizare (CRS/AAC) din Regiunea de Dezvoltare Sud, creată cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), s-au întrunit vineri, 14 decembrie, la Leova, în cadrul celei de-a patra ședințe.
18.12.2018      adrsud.md   
Polonia modernizează orașele din R. Moldova: Proiecte de aproape 12 milioane de lei, implementate în 2018
Polonia a alocat aproape 12 milioane de lei pentru modernizarea mai multor orașe din R. Moldova. De asistență financiară au beneficiat în acest an 12 localități urbane.
18.12.2018      www.ziarulnational.md   
     
1 2 3 4 5 6 »»