Evenimente în cadrul proiectului

Cooperarea intercomunitară – cheia unei dezvoltări durabile pentru APL și cetățeni!
Joi, 28 noiembrie la Căușeni – Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) a desfășurat  un eveniment regional de prezentare a studiului “Cooperarea intercomunitară și regionalizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în Republica Moldova” – aceasta face parte din ciclul de consultări regionale care anterior au fost realizate la Chișinău și Edineț, cuprinzând astfel zonele de Nord, Centru și Sud ale republicii. La eveniment au fost prezenți în jur de 40 de reprezentanți ai Autorităților Publice Locale și ai
29.11.2013     
Mecanismul de cooperare intercomunitară – Noi oportunități pentru APL și cetățeni!
Vineri, 18 octombrie la Chișinău – Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) a realizat în incinta Sălii de Conferințe „Saxophone” a avut loc prezentarea studiului “Cooperarea intercomunitară în vederea eficientizării serviciilor publice locale de aprovizionare cu apă și de canalizare: posibilități, lacune, bariere legale actuale și propuneri de modificare a cadrului legislativ”. La eveniment au fost prezenți în jur de 50 de reprezentanți ai Autorităților Publice Centrale, Autorităților Publice Locale de nivelul I și II precum și reprezentanți a comunității donatorilor și partenerilor de dezvoltare.
21.10.2013     
     
“Cooperarea intercomunitară în vederea eficientizării serviciilor publice locale de aprovizionare cu Apă și Canalizare: modalități instituționale actuale și propuneri de modificare a cadrului legislativ”
Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) în cadrul proiectului de „consolidare a capacităților autorităților publice locale din Moldova în domeniul gestiunii serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare” cu suportul financiar al USAID organizează prezentarea studiului “Cooperarea intercomunitară în vederea eficientizării serviciilor publice locale de aprovizionare cu apă și de canalizare: posibilități, lacune, bariere legale actuale și propuneri de modificare a cadrului legislativ”. Prezentarea va avea loc vineri, 18 octombrie 2013, începând cu orele 10.00, în incinta Sălii de conferință „Saxophone”, Jazz Hotel, situat în mun. Chișinău, strada Vlaicu Pârcălab, nr.72. La eveniment au fost invitați circa 50 de reprezentanți ai Autorităților Publice Centrale, Autorităților Publice Locale de nivelul I și II precum și reprezentanții comunității donatorilor și partenerilor de dezvoltare.
17.10.2013     
LA INIȚIATIVA CALM AU FOST DISCUTATE PROBLEMELE DE ORDIN ECONOMIC PRIVIND GESTIONAREA DOMENIULUI DE APROVIZIONARE CU APA ȘI CANALIZARE ÎN MOLDOVA
La data de 24 septembrie 2013 la inițiativa Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) cu suportul financiar a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și-a desfășurat lucrările masa rotundă cu genericul „Consultarea cu APL a deficiențelor de ordin economic privind gestionarea domeniului de aprovizionare cu apa si canalizare in Moldova”. La ședință au participat reprezentanți ai autorităților locale, directori și specialiști ai întreprinderelor și operatorilor Apa și Canalizare și experți în domeniu.
25.09.2013     
     
Cooperarea intercomunitară în vizorul CALM: discuții în teritoriu
Miercuri 17 iulie 2013, l-a Cimișlia, și Joi 18 iulie 2013 la Bălți la inițiativa CALM și-a desfășurat lucrările două mese rotunde cu genericul “Ajustarea cadrului legislativ în vigoare în vederea eficientizării mecanismului instituțional de cooperare intercomunitară în domeniul serviciilor publice de gospodărie comunală, în special a celui de alimentare cu apă și de canalizare”.
23.07.2013     
Politica tarifară și accesul gruprurilor vulnerabile la serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare – subiecte discutate în cadrul primei ședințe a comisiei de specialitate a CALM!
“Accesul la servicii de alimentare cu apă și cu canalizare pentru grupurile vulnerabile și respectarea egalității de gen” – aceasta a fost tematica primei ședințe a Comisiei de specialitate din cadrul CALM pe probleme sociale, care și-a desfășurat lucrările miercuri, 29 mai 2013 în incinta sediului CALM.
31.05.2013     
     
Grupurile vulnerabile și accesul lor la serviciile de aprovizionare cu apă: în vizorul CALM!
Accesul grupurilor vulnerabile la servicii de alimentare cu apă și canalizare (AAC)” – aceasta a fost tematica mesei rotunde care și-a desfășurat lucrările miercuri, 17 aprilie 2013 în incinta sediului CALM.
23.04.2013