Materiale Video
 
Descentralizarea fondului rutier - o șansă reală pentru dezvoltarea localităților din Republica Moldova
  16.10.2017
Ca urmare a modificărilor Legii Fondului Rutier și Legii pentru Finanțe Publice în martie 2017, 50% din taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova sunt direcționate către autoritățile publice locale de nivelul I, în funcție de numărul populației prezente în unitățile teritorial administrative respective.
Salvatori la ei in sat. 10 barbati din Peresecina vor munci la un post civil de pompieri inaugurat in Peresecina: "Trebuie sa salvam oamenii"
  11.10.2017
10 barbati din Peresecina vor fi salvatori in satul lor. Ei vor munci la un post civil de pompieri inaugurat azi, cand satul isi sarbatoreste hramul. Vor interveni si in alte 10 localitati din preajma.
O delegație din Belarus a venit cu o vizită de lucru la Hîncești
  05.10.2017
Oficiali, dar și reprezentanți ai uzinelor de producere a mașinilor și tractoarelor din Republica Belarus au întreprins, la 4 octombrie, curent, o vizită de lucru la Hîncești pentru a stabili noi oportunități de colaborare cu autoritățile locale din Republica Moldova.
Ora primarului // Invitat al emisiunii domnul Valeriu Musteață, primar de Săiți, raionul Căușeni.
  03.10.2017
Invitat al emisiunii: domnul Valeriu Musteață, primar de Săiți, raionul Căușeni. În cadrul emisiunii s-a discutat despre experiența și realizările în calitate de primar, particularitățile localității Săiți, proiectele investiționale, problema salarizării și dificitului de cadre.
Administrația publică locală între statul de drept și presiunile politice
  02.10.2017
Natalia Morari în dialog cu directorul executiv CALM Viorel Furdui și cu primarul de la Cricova Valentin Guțan. Emisiune în limba rusă.
Standardele europene de cooperare între autorităile locale din Moldova și alte țări o cale reală de modernizare și dezvoltare a satelor și orașelor noastre!
  02.10.2017
Dacă acum 6-7 ani nimeni nu discuta la nivel de UE cu autoritățile publice locale de la noi, deoarece nici nu erau structuri abilitate în acest domeniu, în prezent, datorită CALM , o organizație cu structuri în toate raionele Republicii Moldova, promovarea autonomiei locale în Republica Moldova este frecvent pe agenda partenerilor noștri din vest, inclusiv a Parlamentului European și a Comisiei Europene.
Emisiunea ”Accent DIRECT” din 26 septembrie 2017
  28.09.2017
Despre importanța fondului rutier, proiectele investiționale la jumătate de mandat s-a discutat cu primarii din raionul Căușeni invitați în platou: domnul Valeriu Musteață, primar al satului Săiți, președintele asociației raionale CALM; doamna Tatiana Țîbîrnă, primar al satului Baccealia; domnul Alexandru Țurcanu, primar al satului Tocuz.

NOUTĂȚI

La Costești a început construcția Complexului Turistic Sportiv. Vezi la ce etapă se află proiectul (foto)
11.10.2017   provincial.md   
În satul Costești, raionul Ialoveni a avut loc o vizită de studiu la Complexul Turistic Sportiv Costești, care se află în primă etapă de construcție. Directorul Agenției de Dezvoltare Centru, Viorel Jardan împreună cu reprezentanți al mass-mediei regionale și naționale au vizitat proiectul și au purtat discuții cu primarul satului Natalia Petrea și agentul economic selectat pentru a realiza lucrările.
Energie verde în raionul Ștefan Vodă! A fost printre primele raioane în care au fost instalate centrale termice pe biomasă
11.10.2017   provincial.md   
Ștefan Vodă a fost printre primele raioane în care au fost instalate, începând cu anul 2011, centrale termice pe biomasă. Uniunea Europeană a investit aproape un milion de dolari în cele 11 centrale termice din 9 localități, iar comunitățile locale au contribuit cu 2,4 mln lei
La Costești a fost deschis un Centru de plasament pentru persoanele aflate în dificultate
05.10.2017   provincial.md   
Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, Primăria satului Costești în colaborare cu AO Compasiune au realizat un eveniment public, prin care a fost anunțat extinderea serviciilor centrului „Speranța”.
Primarii din raionul Cahul au instituit o tradiție. Află detalii!
05.10.2017   provincial.md   
Asociația Primarilor din raionul Cahul a decis să se întâlnească periodic, cel puțin o dată în luna, la una dintre primăriile raionului, ce a înregistrat mai multe realizări.
Voluntariat la Sărata Veche, r. Fălești. Pompierii voluntari sunt beneficiarii
05.10.2017   provincial.md   
Salvatorii din cadrul Detașamentului Căutare Salvare nr. 1 și nr.2 din municipiile Chișinău și Bălți au făcut voluntariat pentru postul voluntar de pompieri din Sărata Veche, raionul Fălești.
vezi mai mult: Noutăți
Aviz la proiectul Hotărârii Guvernului „Pentru aprobarea modificărilor şi completărilor ce se operează în anexa nr.1 la Hotărârea Guvernului nr. 965 din 17 noiembrie 2014”
12.01.2017  
Aviz la proiectul Hotărârii Guvernului „Pentru aprobarea modificărilor şi completărilor ce se operează în a...  Fișier: AVIZUL CALM
Avizul CALM la proiectul de Lege pentru completarea articolului 6 din Legea ocrotirii sănătăţii nr. 411-XIII din 28.03.95 (Proiectul nr. 446) şi proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative (Proiectul nr. 448)
09.01.2017  
Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) la solicitarea Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, a examinat proiectul de Lege pentru completarea articolului 6 din Legea ocrotirii sănătăţii nr. 411-XIII din 28.03.95 (Proiectul 446), şi proiectul de Lege pentru modificarea
CALM solicită opinia membrilor privind proiectul HG pentru aprobarea Regulamentului cu privire la normele de aplicare, care stabilesc modalitățile tehnice de interoperabilitate și armoinzare a seturilor și serviciilor de date spațiale, precum și termenul de implementare
10.08.2017  
În adresa CALM a parvenit o solicitare de aviz din partea Agenției Relații Funciare și Cadastru a Republicii Moldova privind proiectul HG pentru aprobarea Regulamentului cu privire la  normele de aplicare, care stabilesc modalitățile tehnice de interoperabilitate și armoinzare a seturilor și serviciilor
CALM solicită opinia membrilor privind proiectul Hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordul-cadru ca modalitate special de atribuire a contractului de achiziţie publică
30.07.2017  
În adresa CALM a parvenit o solicitare de aviz din partea Ministerului Finanțelor de a veni cu un aviz privind proiectul Hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului cu privire la acordul-cadru ca modalitate special de atribuire a contractului de achiziţie publică. În nota informativă
CALM solicită opinia membrilor privind proiectul Hotărârii Guvernului privind aprobarea Regulamentului cu privire la iniţierea şi desfăşurarea centralizată a procedurilor de achiziţii publice
30.07.2017  
În adresa CALM a parvenit o solicitare de aviz din partea Ministerului Finanțelor privind proiectul Hotărârii Guvernului privind aprobarea Regulamentului cu privire la iniţierea şi desfăşurarea centralizată a procedurilor de achiziţii publice. În nota informativă se menționează că proiectul Regulamentului cu privire la inițierea și