Noutăți

Buna guvernare. La Bravicea s-a deschis un post de pompieri voluntari  
05.06.2020   www.expresul.md   
Raionul Călărași are, de acum încolo, tocmai trei posturi de salvatori și pompieri voluntari, clasându-se printre raioanele fruntașe la acest capitol.
Vedeți cîți gemeni peste Prut au unele localități din raionul Călărași
29.05.2020   www.expresul.md   
Știați că 25 de localități din raionul Călărași au câte un geamăn în România?
Sistemul de canalizare din oraşul Străşeni a fost extins cu susţinerea Slovaciei
29.05.2020   www.moldpres.md   
Lucrările de extindere a sistemului de canalizare pe mai multe străzi din oraşul Străşeni au fost finalizate. Acestea fac parte dintr-un proiect susţinut de Guvernul Slovaciei, iar o comisie de recepţie a evaluat miercuri, 27 mai, lucrările desfăşurate şi a constatat că în general acestea au fost efectuate în conformitate cu prevederile legislației, transmite MOLDPRES.
Două comune din raionul Floreşti vor fi asigurate cu apă
29.05.2020   www.moldpres.md   
În comunele Cuhureştii de Sus şi Cuhureştii de Jos, raionul Floreşti, au fost finalizate lucrările de construcție-montaj a unui sistem de alimentare cu apă, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).
La Drochia și Dondușeni a fost instalat echipament modern de pompare a apei potabile
25.05.2020   ziarulnostru.info   
În cadrul unui proiect european, în zece localități din țară a fost instalat echipament modern de pompare a apei, ce este cu 30 la sută mai eficient energetic și îmbunătățește accesul populației la surse sigure de apă potabilă. Beneficiari sunt locuitorii din orașele Rezina, Drochia, Fălești, Rîșcani, Hîncești, Dondușeni, Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Anenii Noi, precum și satul Floreni, raionul Anenii Noi.
vezi mai mult: Noutăți
Adresarea CALM către APC în vederea excluderii riscului de a înregistra restanțe la plata salariilor în APL!
03.07.2019  
CALM a expediat o adresare prim-ministrului Maia Sandu și ministrului Finanțelor Natalia Gavrilița în care descrie situația actuală precară în domeniul salarizării și solicită identificarea unor măsuri urgente în vederea excluderii riscului de a înregistra restanțe la salarizarea angajaților din
Adresare cu privire la calcularea termenelor de publicare a actelor în Registrul de stat a actelor locale
03.05.2019  
Adresare cu privire la calcularea termenelor de publicare a actelor în Registrul de stat a actelor locale
CALM solicită opinia membrilor privind proiectul de hotărîre cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii cadastrului bunurilor imobile nr. 1543/1998 (număr unic 19/ARFC/2020)
21.01.2020  
În adresa CALM a parvenit o solicitare de aviz din partea Cancelariei de Stat privind proiectul de hotărîre cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii cadastrului bunurilor imobile nr. 1543/1998 (număr unic 19/ARFC/2020), autor – Agenția Relații
CALM solicită opinia membrilor privind proiectul de hotărîre pentru aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 397/2003 privind finanțele publice locale (număr unic 216/MF/2019), autor – Ministerul Finanțelor
28.05.2019  
În adresa CALM a parvenit o solicitare de aviz din partea Cancelariei de Stat privind proiectul de hotărîre pentru aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 397/2003 privind finanțele publice locale (număr unic 216/MF/2019), autor – Ministerul Finanțelor. În nota
Materiale Video
 
Ion Veste, primarul din Zaim, Căuşeni: "Satul trebuie să scape de sărăcie. Modernizarea infrastructurii în mediul rural cere investiții colosale."

Cum activează autoritățile publice locale pe timp de pandemie

VIDEO: “Cu drag de Colibaşi” sau cum satul Colibaşi a devenit BRAND de raion

Viorel Furdui: „Înfrățirile si parteneriatele între localitățile din RM cu cele din România - o cale sigură de aliniere la standarde UE și de dezvoltare locală.”

EU TOT POT #2, Victoria Butuc - primăriță la 28 de ani